Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Олег Скрипка влаштував для київської молоді феєричне дійство

«Лунає слава далеко й близько про вечорниці Етно-диско!» — проголошує лідер «ВВ». У київській галереї мистецтв «Лавра» за ініціативи Олега Скрипки і під знаком фестивалю «Країна мрій» відбулися чергові вечорниці в стилі етно-диско. Зустрічали гостей справжні колоритні козаки — у кожухах, з вусами і «оселедцями».

Цього разу Олег Скрипка взявся за звичний баян і гітару, проігнорувавши ді-джейський пульт, яким він «запалював» публіку минулого разу. Натомість його місце зайняв ді-джей Бінґі з дримбою і сетом у незвичайному стилі «гуцульський даб». У рамках програми вечорниць виступили «Воплі Відоплясова» зі спеціальною етно-танцювальною програмою і гурт «Чоботи з бугая». Цікаве поєднання дискотечного біту з фольклорними музичними мотивами — не тільки слов’янськими, а й східними, заводило публіку з півоберта, ніхто не в змозі був обійти великий хоровод, який кружляв по периметру всього залу.

Етно-диско привернули увагу багатьох, у тому числі іменитих українців. Якщо на попередніх вечорницях можна було зустріти Фагота з гурту «ТНМК» і екс-голову Секретаріату Президента України Олега Рибачука, то цього разу на данс-полі були Сашко Положинський (лідер гурту «Тартак»), Олег Тягнибок (голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода») і телеведучий Ігор Пелех з родиною.

Звісно, вечорниці Скрипки неможливо порівняти з його ж дітищем — «Країною мрій» чи іншими літніми етно-фестивалями, але усі без винятку говорили про позитивну атмосферу цього культурно-мистецького дійства. «Атмосфера на вечорницях доброзичлива і, якщо людина одягла етнічний одяг, прийшла в сорочці, в строї, то вона вже настроєна на відповідний лад, її психіка спрямована на позитив, на українську ідею. Ця ідея не є якоюсь ура- патріотичною, це просто щось класне. Так, як воно, врешті, і має бути. Ще я вважаю дуже позитивним і правильним те, що нарешті починає стягуватися плата за вхід. Це дуже великий крок уперед. Коли, наприклад, виступає якийсь іноземний гурт чи просто рок- гурт, чи поп-гурт, нікому не прийде в голову, що для глядачів це мусить бути безкоштовним. А тут, нарешті, фольклор починають оцінювати. Люди, які прийшли і які готові заплатити, вони, я вважаю, будуть цінувати все, що тут відбувається», — коментує етно-диско Олег Бут, музикант, лідер гурту «Буття».

Як і під час попередніх вечорниць, що пройшли в залі Києво-Могилянської академії, зал переливався усіма барвами традиційного строю і орнаментами української вишивки. Для тих, хто прийшов у національному одязі або використав у своєму образі його елементи, надавалися значні пільги при оплаті входу. Гості вечорниць мали нагоду також придбати український традиційний і сучасний одяг, літературу та музичні диски.


Від “Народного Оглядача”

Наступні “Вечорниці” відбудуться 22 березня – в день Арійського Нового Року. Докладніше про символіку цього дня див:
http://observer.sd.org.ua/news.php?id=11289
http://observer.sd.org.ua/news.php?id=11384


----------------------------------------------------

В тему:

Сайт фестивалю “Країна мрій” (організатор “Вечорниць”)

Сайт крамниці “Рідна мода” (організатор продажу українського одягу на “Вечорницях”)


Про попередні “Вечорниці”:

Шалений успіх "Вечорниць" (Народний Оглядач)

Етно-диско-вечорниці Олега Скрипки: культурний захід для культурних людей (Sumno.com)

Вечорниці Олега Скрипки вперше пройшли у стилі етно-диско (ICTV)

Олег Скрипка влаштував вечорниці в стилі етно-диско, сам співак виконав роль ді-джея (5-й канал)

Олег Тягнибок та Всеукраїнське об'єднання "Свобода" відвідали вечорниці Олега Скрипки (Сайт Олега Тягнибока)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи