Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Права угорська революція

Категорія:

Вшанування 50 річниці угорської революції завершилося масовими сутичками. У вуличних безладах узяли участь представники правих рухів.

Цієї ночі спецпідрозділи угорської поліції витіснили протестувальників із кількох стратегічних мостів та центральних вулиць. В операції взяли участь півтисячі правоохоронців, озброєних гумовими кийками та пластиковими щитами. Поліцейські під час розгону активістів також застосували бульдозери, водомети та сльозогінний газ.

Правоохоронці твердять, що заарештували здебільшого представників ультраправих рухів, бо вони поводилися агресивно. Ховаючись від поліції, маніфестанти захопили рейсовий автобус, а також стару вантажівку і танк, який експонувався на виставці просто неба, присвяченій подіям 1956-го року. Танк вдалося завести, однак проїхати він зміг лише близько ста метрів. Для того, щоб «викурити» демонстрантів звідти поліція застосувала сльозогінний газ.

Деякі ультраправі маніфестанти налаштовані дуже рішуче і вдаються до активного спротиву працівникам органів охорони громадського правопорядку. На проспекті Андраші поліція була змушена зробити кілька запобіжних пострілів. Також повідомляється про сутички поліції та маніфестантів біля Західного вокзалу угорської столиці.

На вулиці Яноша Араня учасники мітингу встановили барикади. Демонстранти кидають в поліціянтів камені та інші тверді предмети. Поліція намагалася витіснити учасників несанкціонованих мітингів на площу поблизу готелю «Асторія», де проводять мітинг опозиційний ФІДЕС-Угорський цивільний союз і Християнська народно-демократична партія.

Радикально налаштованим молодикам вдалося пробитися крізь поліцейський кордон до будинку будапештської синагоги. Вони вигукували антисемітські гасла і кидали в будинок пляшки і камінння, а також пошкодили огорожу, зірвавши з неї металеві прикраси.

Багато хто побоюються, що з настанням темряви масові заворушення в Будапешті набудуть інтенсивнішого характеру.

Серед учасників маніфестацій чимало молодих людей у в масках. Вони намагаються перевернути автомобілі, припарковані на центральних вулицях, розбити вітрини магазинів і трамвайні зупинки. Над центром міста піднімаються клуби чорного диму.

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи