Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Токсичний Дерипаска: за спробу обійти антиросійські санкції в США можна потрапити за ґрати

Категорія:

У США заарештовано колишнього високопосадовця ФБР. Його звинувачують у порушенні санкцій проти Росії. Він намагався «допомогти» (за гроші) російському олігархові Дерипасці обійти санкції.

Американський посадовець переконався у тому,  що Російські олігархи – токсичні, і варто уникати контактів з ними, бо це рано чи пізно погано закінчиться.

Чарльза Макгонігала (Charles McGonigal), який відповідав за контррозвідку в офісі ФБР у Нью-Йорку, заарештували за порушення санкцій США проти Росії через його співпрацю з російським олігархом Олегом Дерипаскою. Разом з ним заарештовано судового перекладача Сергєя Шестакова (Sergey Shestakov), який також мав зв'язки з Дерипаскою.

Як повідомляє ФБР, обох фігурантів звинувачують у порушенні санкцій, тому що вони отримували гроші від Дерипаски. Нагадаю, що торік Дерипаску звинуватили у порушенні санкцій США.

Як повідомив прокурор США Південного округу Нью-Йорка Деміан Вільямс (Damian Williams): Вони обидва раніше співпрацювали з Дерипаскою, щоб спробувати зняти з нього санкції. Наш офіс продовжуватиме переслідувати тих, хто намагається набити собі кишені й для цього порушує санкції США, запроваджені у відповідь на російську війну в Україні».

В обвинувальному акті проти Макгонігала детально описано, як він брав участь у розслідуванні проти російських олігархів, зокрема Дерипаски. Так ось в цьому акті стверджується, що Макгонігал і Шестаков погодилися повести розслідування проти іншого російського олігарха, суперника Дерипаски, для того, щоб вигородити Дерипаску. Само собою не за так, а за оплату з боку Дерипаски.

При тому вони всіляко намагалися приховати особу Дерипаски під час переговорів про угоду. Для цього вони у своїх переговорах і електронному листуванні не називали це ім’я, користуючись евфемізмами, використовували підставні компанії, як контрагентів контракту, використовували підроблені підписи та через підставні компанії отримували платежі від Дерипаски.

Олег Дерипаска — російський промисловець-мільярдер, проти якого разом із десятками інших у 2018 році були застосовані санкції. У 2021 році ФБР провело обшуки в його будинках у Нью-Йорку та Вашингтоні.

За даними Forbes, статки Дерипаски становлять 1,7 мільярда доларів.

54-річний Макгонігал і 69-річний Шестаков були заарештовані в суботу, 21 січня.

Їм було висунуто звинувачення за одним пунктом у змові з метою порушення та ухилення від санкцій США в порушення Закону про міжнародні надзвичайні економічні повноваження (IEEPA), одному пункті порушення IEEPA, одному пункті змови з метою відмивання грошей, кожне з яких передбачає максимальне покарання у вигляді 20 років позбавлення волі. Шестакова ще додатково звинувачують у наданні неправдивих свідчень, максимальне покарання за яке становить п'ять років позбавлення волі.

Як бачимо, американська Феміда працює повільно, але невідворотно. А російські олігархи – це така токсична субстанція, що співпраця з ними рано чи пізно приведе за ґрати.

Наші інтереси: 

Західні санкції таки діють...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Все, що робиться з власної волі, – добро!