Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Антиамериканська діяльність Джона Керрі: скандальна ситуація навколо байденівського соратника

Категорія:

Колишній державний секретар США в адміністрації Обами Джон Керрі інформував Іран про приблизно 200 секретних операціях Ізраїлю проти іранських об’єктів в Сирії.

20210430kerryzarif.jpg

Джон Керрі і Мохаммад Заріф, січень 2015 р.

Кілька днів тому лондонський інформаційний канал Iran International отримав аудіо приватної розмови міністра закордонних справ Ірану Мохаммада Джавада Заріфа. Розмова була з місцевим журналістом Associated Press, але не для публікації інтерв’ю, а як інформація для одного з іранських «мозкових центрів». При тому сам Заріф каже співрозмовнику: це тільки між нами, нікому про це не розповідай – напевно, мається на увазі, що нікому за межами цього мозкового центру.

Що ж такого там прозвучало? А те, що серед іншого Мохаммад Заріф каже своєму співрозмовнику, що колишній державний секретар США в адміністрації Обами Джон Керрі рутинно інформував його про приблизно 200 секретних операціях Ізраїлю проти іранських об’єктів в Сирії. Також в розмові пролунало ще кілька згадок про Джона Керрі, зокрема що він «віч-на-віч» казав Заріфу про свою підтримку «ядерної угоди з Іраном» (з якої вийшов свого часу Трамп). Також він таємно зустрічався із Заріфом і тоді, коли вже не був на посаді (коли в США Президентом був Дональд Трамп) і казав йому, що «треба не здаватися, Трамп тільки на чотири роки, після чого знову у влади будуть демократи, і ми з вами продовжимо ядерну угоду» (це, до речі, пряме порушення "закону Логана", за яке судили генерала Фліна).

Сенатори-республіканці обережно поставилися до оприлюдненого аудіо запису, але висловилися про необхідність перевірки наведених в запису матеріалів і, можливо, відсторонення Керрі від влади. Демократи, звісно, полізли на стінку і почали блокувати це питання.

Сьогодні Керрі є членом команди Байдена, член ради національної безпеки при Президенті США, спецпредставник Президента США з питань клімату. Людина, що знову допущена до державних таємниць.

Одна із версій, звідки цей запис потрапив у публічну площину. Річ у тім, що Мохаммад Заріф висловив бажання балотуватися у Президенти Ірану. І цілком можливо, що цей тригодинний аудіозапис здобув і «злив» хтось із табору конкурентів. Тому і було таємно передано цей аудіозапис опозиційному існуючому в Ірані режиму інформаційному каналу Iran International, що знаходиться у Лондоні. Тобто, «злив» цього аудіо запису – це внутрішні іранські розборки.  Але ж інформація виявилася вибухонебезпечною для США.

Чи піде Байден на перевірку наведених фактів і відсторонення Керрі від влади? Дуже сумнівно, адже вони давні партнери. Крім того, син Байдена і пасинок Керрі мають спільний бізнес, що також дуже цікаво у світлі звинувачень Гантера Байдена у різних корупційних схемах.

Але один з наслідків оприлюднення цього аудіо запису все ж такі буде. Саме зараз у Відні йдуть переговори про відновлення «іранської ядерної угоди». Враховуючи цю оприлюднену інформацію, а також те, що Іран односторонньо оголосив про продовження збагачення урану до 60% – переговори можуть сильно ускладнитися, скажімо, сильно затягнутися, або взагалі зірватися.

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Оце так новина!

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Оце так новина!