Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Губернатор-республіканець захищає другу поправку: жодних обмежень права на зброю

Категорія:

Губернатор Арізони республіканець Дуг Дусі підписав Законопроект 2111, який забороняє на території штату виконувати будь-які розпорядження федеральної влади, спрямовані на обмеження права на зброю.

20210408dougducey.jpg

Губернатор Арізони Дуг Дусі

Законопроект був ухвалений Палатою представників штату та Сенатом штату, після чого був підписаний Губернатором Дугом Дусі (Doug Ducey). Закон забороняє органам місцевого самоврядування та чиновникам всіх рівнів виконувати будь-які дії, які сприяють порушенню другої поправки Конституції (право на зброю), і забороняє виконувати будь-які розпорядження федеральної влади, які спрямовані на порушення цієї поправки. Після підписання губернатором закон вступив у дію.

«Штату Арізона та його політичним підрозділам забороняється використовувати будь-які фінансові ресурси або штатний персонал для адміністрування, співпраці або забезпечення виконання будь-якого закону, акту, наказу, правила, договору чи розпорядження федерального уряду, що суперечить будь-якому закону цього штату щодо регулювання вогнепальної зброї» – сказано в тексті закону.

Серед критиків закону є організація «Moms Demand Action» (Мами вимагають дій), яка зібрала майже 2,5 тисячі підписів проти законопроекту 2111 і передала їх губернатору за кілька годин до підписання.

Але губернатор Дуг Дусі оголосив, що буде захищати права мешканців штату від будь-яких зазіхань федерального уряду, який намагається відібрати у людей право на зброю.

Цікаво, що сенатор США від штату Арізона демократка Ліза Отондо (Lisa Otondo) теж підтримала право мешканців штату на зброю.

«Ніхто не намагається забрати у вас зброю для захисту вашої родини і вашої власності, а також вашого права на Другу поправку», – сказала Отондо.

Попри ці запевнення, продажі зброї різко зросли.

 

Наші інтереси: 

Глибинна Америка проти лівацької узурпації влади.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи