Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Люди, які хочуть подорожувати, "повинні будуть зробити щеплення" – президент Швейцарії

Світ:

Президент Швейцарії Гі Пармелен переконаний, що незабаром сертифікат про щеплення проти Covid-19 стане обов'язковим для міжнародних рейсів. Крім цього він вважав би "доцільним і зрозумілим", щоб організатори масових заходів, таких як футбольні матчі або концерти, застосовували таку саму вимогу.

"Надалі кожному, хто бажає подорожувати, повинні будуть зробити щеплення", – сказав Гі Пармелін в інтерв'ю NZZ, передає The Local.

"Федеральна рада повинна обговорити, як ми хочемо це врегулювати. Але я б віддав великий пріоритет інтересам безпеки", – додав він.

На сьогодні не існує загальноприйнятого зобов’язання для міжнародних мандрівників подавати докази вакцинації перед тим, як сісти в літак або в'їхати до більшості країн, хоча багато країн, включаючи Швейцарію, вимагають підтвердження негативного тесту Covid-19.

Коментарі Пармеліна збігаються з дискусіями навколо питання, чи слід надавати вакцинованим особам особливі привілеї у Швейцарії.

Поки що Граубюнден є єдиним кантоном, який надає певні переваги людям, які отримали обидві дози вакцини, наприклад, їм може бути дозволено уникати карантинних вимог.

Однак етичних та правових питань щодо цієї практики існує безліч.

"Загалом, нерівність у поводженні, сприяння вакцинованим людям, може бути виправданою лише в тому випадку, якщо вакцинація також захищає від передачі вірусу і якщо всі люди, які бажають вакцинуватися, мають до нього доступ", – заявив Національний комітет з етики в галузі медицини (НКЕ). 

Хоча дослідження вказують на те, що вакцинація, ймовірно, запобігає передачі, проте ще лише 10% швейцарського населення були щеплені.

В комітеті додали, що "може бути виправдано, за відповідних умов, зняти певні обмеження для вакцинованих людей і вимагати сертифікат про щеплення для певних видів повсякденного життя".

Також законним є запит авіакомпаній на підтвердження вакцинації, тим більше, що на довгих рейсах важко забезпечити "достатньо безпечне середовище для всіх мандрівників", зазначили в НКЕ.

Деякі політики висловились проти цієї практики.

Наприклад, швейцарська права Народна партія виступає проти "державної дискримінації" щодо нещеплених людей, особливо, до тих пір, поки для всіх не вистачає доз.

"Привілеї для щеплених людей також означатимуть обов'язкову вакцинацію через задні двері", – заявив президент партії Марко К'єза.

Нагадаємо, що спеціалісти в галузі вірусології не радять робити щеплення від цього модного грипу.  

Наші інтереси: 

Розуміти, що така політика буде сприяти зайвим витратам на купівлю довідок про щеплення, щоб подорожувати. Крім цього, вимога негативних тестів (які насправді є неефективними) запускає цілий бізнес для заробляння "легких грошей" на вигаданій політиками проблемі. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи