Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ми повинні захистити закон про українську мову і культурні досягнення України останніх років. Чого б це не коштувало

Українська – мова просунутої молоді і звучить в коворкінгах, на конференціях, в ґіпстерських кав'ярнях. Російська, здебільшого, - мова пивних кіосків та старшого покоління.
 

Про це пише у своїй статті "Приріст "ватності", або Наслідки операції "деукраїнізація" Сергій Марченко на Ліга.net.

Просто задайте собі питання, чому Василь Ломаченко мав бути не ватніком? 

Може, у 90-х, коли Василь формувався як особистість, він читав українські книжки? Навряд чи. Цікаві книжки в 90-х були виключно російською. Українською можна було знайти хіба що гуморески Павла Глазового.

Може, Ломаченко виховувався на українських піснях? Теж навряд. Не знаю притомної людини, яка б тверезою слухала Ірину Білик, Наталю Могилевську чи Олександра Пономарьова.

А може кінематограф? Великий український кінематограф! Земля Довженка, або Тіні забутих предків Параджанова? Хоча, де молодий боксер, і де Параджанов?

Василь був нормальним пацаном із 90-х. КВН Маслякова, Іванушкі інтернешнл, "Іронія долі", "Брат-2", Цой, Наутілус, "Дом-2" і Лєна Бєркова.

В його рідному Білгороді-Дністровському, що на Одещині, розмовляти українською майже, напевно, вважалося бути лохом. Тому Ломаченко виріс, а його офіційний сайт ведеться двома мовами. Англійською і ... вірно! Російською.

У пацанів із нульових теж було мало шансів не стати ватніками.

Шанс з'явився у тих, хто ходив у школу в 10-х. Джамала, Онука, Бажан, Андрухович, Хайтарма, Захар Беркут, Аеропорт. На радіо українські треки замість російських. В книгарнях українські книжки дешевші за російські.

Українська – мова просунутої молоді і звучить в коворкінгах, на конференціях, в ґіпстерських кав'ярнях. Російська, здебільшого, - мова пивних кіосків та старшого покоління.

Згортання українізації автоматично означає зростання ватності. Якщо зараз не захистити закон про мову і культурні здобутки останніх років, Україну знову будуть представляти у світі різні ватні усіки і васіки.

 

 

Наші інтереси: 

Мова має значення. Просувати українську мову в усіх сферах нашого життя!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи