Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Маршрут поїзда Прага-Краків продовжать до України

Світ:

Чеський приватний оператор пасажирських перевезень Leo Express планує в грудні 2019 року запустити перший поїзд від кордону України до Праги через Краків.

Про це повідомляє польський спеціалізований портал Rynek kolejowy.

Передбачається, що поїзди ходитимуть чотири рази на день і забезпечать рух пасажирів між Львовом і Прагою, хоча відправною точкою буде прикордонна станція.

Чеський перевізник має намір скористатися зростаючим інтересом громадян України до поїздок в країни Євросоюзу.

Адміністрація залізничного транспорту Польщі вже отримала від Leo Express інформацію про заплановані рейси за маршрутом Прага-Медика-Прага. Чеський оператор має намір здійснювати перевезення за маршрутом, починаючи з 11 грудня 2019 року, і до 10 грудня 2024 року. Також заявлено про намір виконувати рейси до чотирьох разів на день сім днів на тиждень.

Крім того, в Leo Express бачать пріоритетом продовження маршруту на територію України – до прикордонної станції Мостиська у Львівській області. Але для цього приватний оператор повинен вирішити питання про можливість доступу на українську залізничну інфраструктуру з УЗ і вирішити порядок здійснення прикордонного контролю з Держприкордонслужбою України.

Зазначається, що колія європейського стандарту 1435 мм заходить у Львівській області якраз до станції Мостиська-1.

Згідно з планами Leo Express, з центрального вокзалу Праги поїзди відправлятимуться о 08:09, 10:09, 12:09 і 16:09 за місцевим часом, через 6 годин 40 хвилин – прибувати до Кракова, ще 2 години 40 хвилин займе поїздка до Перемишля, і ще 34 хвилини – до кінцевої станції. Разом загальний час поїздки повинен буде зайняти 9 годин 45 хвилин. У зворотному напрямку відправлення поїздів планується о 23:16, 1:38, 6:38 або 9:38.

Наші інтереси: 

Польща і Чехія стають ще ближче.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи