Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Niezależna.pl повідомила про обвинувальний акт кремлівським агентам

Категорія:

Світ:

Спецтема:

Прокуратура Польщі пред’явила обвинувальний акт «зеленим чоловічкам», котрі минулого року в Ужгороді підпалили будинок Товариства угорської культури Закарпаття. Задля грошей зловмисники намагалися компрометувати українців.

Про це повідомило Польське радіо.

Поляки, які у лютому 2018 року підпалили будинок Товариства угорської культури Закарпаття в Україні, отримали за свій вчинок по одній тисячі злотих.

Слідство, яке у цій справі веде Мазовєцьке відділення департаменту з питань організованої злочинності та корупції Польської прокуратури та Агентство внутрішньої безпеки, виявило, що дії трьох молодиків мали терористичний характер, а мета їхньої злочинної діяльності – погіршення українсько-угорських відносин. 

У справі виринули російські спецслужби.

«Ця провокація мала призвести до погіршення українсько-угорських відносин. А такий розбрат – на руку Росії, яка зацікавлена дестабілізацією свого західного сусіда, де вже триває гібридна війна на Донбасі», – каже офіцер Агентства внутрішньої безпеки, співрозмовник сайту громадського телебачення TVP INFO.

На його думку, наймання польських хуліганів було корисне Росії, оскільки у випадку невдачі існувала можливість антагонізувати відносини між поляками та українцями.

Сайт TVP INFO дізнався, що «основним обвинуваченим є 28-літній Міхал П. – спеціаліст з питань безпеки із вищою освітою. Він пов’язаний з неофашистською організацією «Фаланґа» та проросійською партією «Зміна», лідер якої Матеуш Піскорський перед судом відповідає за співробітництво з китайською та російською розвідкою. 

Міхал П. мав переконувати п’ятьох інших осіб прийняти це «завдання» (тобто підпалення будинку Товариства угорської культури в Ужгороді). 

Він, а такоє двоє інших підозрюваних стверджують, що захід мав «компрометувати» українських «бандерівців», які, згідно із загальною думкою, могли стояти за підпаленням будинку Товариства закарпатських угорців.

 

Наші інтереси: 

Бути уважними і обережними. Гібридна війна триває. Не піддаватися на провокації і аналізувати всі сумнівні події, особливо, з бандерівським ярликом. Бандера - то бездонна бочка московських маніпуляцій.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Правильна політика влади Польщі.

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Правильна політика влади Польщі.