Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 3

Бермудський трикутник більше не має таємниць

Світ:

Бермудський трикутник, який простягається від Флориди до Пуерто-Ріко і Бермудських островів на півночі Атлантичного океану, довгий час тримав вчених і моряків в глухому куті. На його "совісті" 1000 загублених людських життів, 20 літаків і 50 кораблів за останні сто років. У середньому п'ять літаків продовжують зникати в цьому районі щороку.

Відомий австралійський учений Карл Крушельницький  спростував "містичні версії" про це загадкове місце.

За словами вченого, у відсотковому співвідношенні кількість кораблів і літаків, які зникають тут, така ж, як і в інших місцях.

"Це близько до екватора, недалеко від багатої частини світу, Америки, тому тут багато трафіку", - говорить він.

За словами Крушельницького, міф про Бермудський трикутник з'явився, коли кілька великих військових конвоїв – і подальших рятувальних місій – затонули між Першою і Другою світовими війнами. Насправді на це вплинула жахлива мінлива погода, а також менш міцні судна і літаки тих часів.

Дехто з пілотів, які пропали безвісти, також були схильні здійснювати катастрофічні помилки, у тому числі часто гублячись, вживаючи алкоголь перед польотом і навіть ідучи в рейс без відповідного авіаційного обладнання на борту.

У більшості випадків тіла і уламки ніколи не знаходили, але це не дивно, враховуючи величезну кількість води і глибину. Навіть сьогодні уламки літаків і суден рідко знаходять, незважаючи на серйозні успіхи в розвитку техніки.

Зовсім недавно люди припускали, що кораблі поглинають бульбашки метану, що піднімаються з морських глибин. Але у цій версії також є проблема: в районі трикутника немає запасів цього газу.

Прим. редактора: як гарно звучить "Відомий австралійський учений Карл Крушельницький". Де тільки наші не проявляються!

Наші інтереси: 

Розвіюємо міфи - перестаємо боятись.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи