Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Google навчив нейромережі відновлювати фотографії за уявними деталями

Підрозділ технологічного гіганта Google Brain представив розробку, яка за допомогою нейронних мереж перетворює нечіткі «піксельні» фотознімки в якісні зображення. Що цікаво, нейромережі навчились вгадувати деталі, яких бракує.

 

Відновлене таким чином фото необов’язково буде співпадати з «нестиснутим» оригіналом, однак, якщо стиснути обидва варіанти, вони будуть ідентичні.

Google вже перевірив дану розробку на портретних фото знаменитостей та фото кімнат. За результатами експерименту, 10% опитаних не знайшли відмінності між оригінальними фото людей і такими, що «придумала» програма, ще 28% – не змогли відрізнити фото інтер’єрів.

У Google кажуть, що поки не мають планів щодо застосування даної розробки. Однак, не виключено, що технологія може бути застосована для потреб соцмереж, які зберігають величезні масиви фото, а також для встановлення осіб підозрюваних з метою розслідувань.

Як відомо, нещодавно Google представив технологію стиснення зображень RAISR, яка дозволяє зекономити до 75% трафіку без шкоди для якості зображення. Компресія RAISR поки працює виключно в межах Google+.

Восени 2016-го Google також запустив сайт, де в ігровій формі пояснюється принцип роботи нейронних мереж.

Наші інтереси: 

Нові технології - нові можливості.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи