Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Польську партію Зміна створили росіяни» - «Gazeta Wyborcza»

Спецтема:

Матеуша Піскорського звинувачують у шпигунстві, а також у тому що його партія працювала за російські гроші для інтересів РФ .

Прокуратура та Агентство внутрішньої безпеки висунула звинувачення Матеушу Піскорськогу, лідеру проросійської партії Зміна. Його звинуватили у шпигунстві на користь Росії і арештували на три місяці.

Піскорський, звісно, про це нічого не знав – такою є лінія захисту політика. Як повідомляє «Gazeta Wyborcza», колишнього депутата партії Самооборона, а від 2013 року – лідера партії Зміна затримали минулого тижня, у п’ятницю відбулося судове засідання (воно відбувалося за зачиненими дверима).

«З документів, які має АВБ, випливає, що Піскорський від 2013 року перебував у сталому контакті з російськими спецслужбами, виконував теж завдання пропагування російських інтересів у Польщі, за це отримував фінансову користь, - читаємо у газеті. - В рамках цієї співпраці Піскорський створив політичну партію, що фінансувалася Російською Федерацією, а одне із завдань партії полягало в «створенні антиукраїнських настроїв в Польщі і антагонізаціі польсько-українських відносин». Слідчі припускають, що як Зміна, так і пов’язані з нею різноманітні товариства та організації, що займаються так званими Кресами, фінансуються та контролюються російськими спецслужбами й використовуються ними для реалізації операційних завдань. Захист Піскорського стверджує, що політик не знав, що росіяни, з якими він співпрацював, були агентами спецслужб, – читаємо на шпальтах видання «Gazeta Wyborcza».

«Зміна називає себе першою неамериканською партією у Польщі – продовжує тему «Rzeczpospolita». Газета розповідає життєпис як Піскорського, так і його партії, аналізує програму, називає її «анахронічно лівою і агресивно антиамериканською». У діяльності Зміни «неозброєним оком видно проросійську риторику, глорифікування Путіна, гостру критику Польщі. Це зацікавило АМБ ще за попереднього уряду». Видання теж цікавиться джерелами фінансування партії: «За нашою інформацією, Піскорський отримував гроші з Євразійської обсерваторії демократії та виборів, що діє в Брюсселі. Фондом керує бельгійський ультраправий політик, якого своїм лідером вважають місцеві неонацисти».

Це були польські видання, які коментують справу арешту Матеуша Піскорського. Якщо йдеться про російсбкі ЗМІ, то тут акценти розставляються дещо по-іншому. Радіо «Спутнік» називає Піскорського «першим політв’язнем кривавого режиму Права і справедливості», а партію Зміна називає «єдиною польською партією, відкритою на Росію». Піскорський, нагадаємо, був частим гостем в ефірі «Спутніка». Варто теж нагадати, що польськомовні радіопередачі «Спутніка» транслювалися теж у Польщі, однією з комерційних радіостанцій. Але через пропагадистський зміст передач з Росії, радіостанцію позбавлено ліцензії та мовлення.

 

Наші інтереси: 

Росія не припиняє війну проти країн своїми звичними методами (підкупу і шантажу).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Молодці поляки! Коли вже у нас СБУ почне працювати на знешкодження російської агентури в Україні !? Неозброєним оком видно засилля московської агентури в засобах масової інформації!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Молодці поляки! Коли вже у нас СБУ почне працювати на знешкодження російської агентури в Україні !? Неозброєним оком видно засилля московської агентури в засобах масової інформації!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!