Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна і Саудівська Аравія підписали угоду про виробництво літаків

Це остаточна угода про спільне будівництво для Саудівської Аравії літаків сімейства «Ан». В ній чітко прописані часові рамки, фінансові умови створення першої партії літаків Ан-132, Ан-148 та їх модифікацій.

 

Прес-служба ДП «Антонов» повідомляє на сайті держпідприєства:

"21 лютого 2016 року Михайло Гвоздьов, Президент ДП «АНТОНОВ», та Ali Mohammed Al−Ghamdi, Президент Taqnia Aeronautics Co., підписали Угоду про кооперацію з організації в Королівстві Саудівська Аравія літакобудівного комплексу та організації виробництва літаків Ан−132 в кооперації з ДП «АНТОНОВ». Церемонія підписання проходила на виставці ADEF−2016 в присутності пана Mohammed Al−Ayish, заступника Секретаря оборони Королівства Саудівська Аравія, Його Високості ПринцаTurki bin Saud Mohammed A.Al−Saud та інших офіційних осіб КСА.

Зазначений документ містить конкретні плани щодо постачання, організації експлуатації, післяпродажної підтримки літаків «Антонов» сімейств Ан−132, Ан−148 та Ан−178. Він також стосується подальших робіт щодо запуску коопераційного виробництва Ан−132 в КСА.

«Відбулася дуже важлива подія в кооперації з партнерами з Саудівської Аравії. Сьогодні ми зробили конкретний крок в наших ділових стосунках, який базується на попередніх домовленостях. Цей документ можна розглядати як дорожню карту нашої взаємодії за спільними програмами»,  зазначив Михайло Гвоздьов. 

Керівник «Такна-Аеронавтікс» Алі Мохамед Аль-Гамді заявив, що робота з будівництва заводу для виробництва українських літаків скоро почнеться. При цьому українців дивує той факт, що завод може бути побудований просто посеред пустелі.

Керівник «Укроборонпрому» Роман Романов зазначив плюси такого співробітництва. Також висловив сподівання, що слідом за літаками підтягнеться українське танко- і суднобудування.

Наші інтереси: 

Українське літакобудування залишилося чи не єдиною галуззю економіки України, яка може стати локомотивом і вивести Україну у достойний пул світових виробників. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи