Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Лікар із Латвії власним коштом встановив протези ока чотирьом українцям

Спецтема:

Керівник єдиної у Балтійських країнах «Лабораторії протезування ока Валтера», латвійський протезист Валдіс Валтерс власним коштом провів протезування очей чотирьом українським військовим, що були поранені в боях на сході України.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на звіт, опублікований головою правління латвійського Фонду підтримки України Яною Стрилець. За її інформацією, кожен протез для хлопців коштував 350 євро. Загальна сума пожертвувань пана Валтерса — 1750 євро (один з бійців потребував резервного протеза).

Зазначимо, що це вже не вперше Валдіс Валтерс допомагає Україні — раніше він приїздив до Києва і протягом кількох днів поставив 28 постійних та 7 тимчасових очних протезів, надав консультації 66 пацієнтам.

Яна Стрилець прозвітувала також про безпосередні витрати Фонду підтримки України у зв’язку з поїздкою українців до Латвії: «27 річному прикордоннику, що сильно постраждав під час вибуху гранати, обстежили очі (31,50 євро) і зробили томографію голови (108 євро), консультація мікрохірургії і неврохірурга — безкоштовно і, слава Богу, зараз подальша допомога цих фахівців не потрібна. 37 річному кіборгу, захиснику Донецького аеропорту, обстежили головний мозок (168 євро), його проконсультувала приватний невролог, що спеціалізується в нейропластичності — Др.Сандра Вестерманн».

Волонтер також зазначила, що Міжнародні українські авіалінії видали квитки майже безкоштовно — ціна квитка Київ – Рига – Київ становила лише 10 гривень і була оплачена українськими волонтерами.

«Завдяки українському Посольству в Латвії і особливо пану Послу, до і після протезування наші гості безкоштовно жили у посольстві. Завдяки латвійським волонтерам, у Фонду не було витрат на транспорт і харчування», — зазначила Яна Стрилець.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи