Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 106
  • Переглядів: 122

Місто-привид у центрі Києва

Район Воздвиженка в столиці України, побудований для мільйонерів у стилі XІX століття, перетворився на місто-привид, у якому ніхто не хоче жити. За яскравими фасадами практично нікого немає, хоча до кризи 2008 року планувалося, що тут, у 15 хв ходи від центру Києва, будуть охоче заселятися заможні люди. Зараз він схожий на знімальний майданчик фільму з життя позаминулого століття, цей район у давнину був місцем, де проживали сировари, гончарі і майстри.

На вулицях міста-примари можна зустріти цікавих перехожих, чи навіть весільні кортежі. І ті, й інші фотографують як околиці, так і самі себе на його фоні. «Ми звалилися в 2008-му, не буду приховувати», - говорить представник забудовника Воздвиженки, заступник начальника тресту «Київміськбуд-1» Тарас Зябкін, але він заперечив визначення «мертве місто», пояснюючи, що більшість власників проданих тут квартир живуть за кордоном, і до кінця 2014 року все тут буде розпродано.
А один з архітекторів Києва Георгій Духовичний звинуватив розробників у руйнуванні історичної частини міста та пророкує, що цей район ніколи не буде повністю заселено. Архітектор розповів про скарги місцевих мешканців на тріщини в стінах, протікання в підвалах й аварії при опаленні. У зв’язку з цим люди почали виїжджати з Воздвиженки.

Відмінне казкове містечко в історичному центрі Києва, мрія! Тільки не живе там ніхто, Воздвиженку обзивають "мертвим містом" і "спальником мільйонерів". Чому ніхто не живе в цих чудових будиночках з "Аліси в країні чудес", як таке можливо? Погуляємо і подивимося ...

"Я думаю, багато хто знає Воздвиженку, бували там, часто гуляють і фотографуються. А якщо хто не знає - це комплекс фешенебельній нерухомості для найбільш забезпечених киян. Воздвиженка побудована на старовинному урочищі Гончарі-Кожум'яки, на поселенні ремісників-гончарів. Ця частина Подолу являє собою велику історичну цінність і розташовується вздовж вулиці Гончарній. З 2000-х років на місці урочища реалізується проект забудови житловою нерухомістю класу DeLuxe. Тут мають розміститися також фітнес-клуби, готелі, приватні фірми і т.д. ", - цитує Цензор.НЕТ блогера elektraua.

Вид на Воздвиженку із Замкової гори. Насправді вражає і розчулює, красиво.

В урочищі Гончарі-Кожум'яки жили ремісники і Дегтяр, тут же розташовувалися виробничі цехи.Завдяки таким людям Київ славився виробами своїх майстрів - красивим посудом, писаними предметами, надійними замками, майстерними ювелірними виробами. Пізніше, в XVII столітті, Гончарі-Кожум'яки мали славу благополучного купецького району. За радянських часів Воздвиженку хотіли знищити, але та абияк вистояла і ось, на початку 2000-х, було вирішено провести капітальну реставрацію

Прогулянка по Воздвиженці з її яскравими і барвистими будиночками залишає масу вражень, серед яких відчуття мертвого, безживного місця. Не видно мешканців, не видно обжитих будинків.Рідкісні охоронці ходять туди-сюди. Чому раптом життя цього місця зайшла в глухий кут?

Вартість одного квадратного метра житлової площі починається приблизно від $ 3 500. Метраж найрізноманітніший - від 80 до 200 і більше квадратних метрів. Відповідно, вартість житла від $ 250 000 до $ 4000000 (чотирьох мільйонів доларів США). За київськими мірками, сюди повинні стояти черги бізнесменів і торгуватися, хто дасть більше за ласе місце під сонцем на Подолі, але в реальності дуже багато площі не продано. 5-7 років тому люди, які вклали в цю нерухомість нечувані гроші, досі не заїжджають у свої чудові апартаменти. Будинки на Воздвиженці не придатні для життя

Десь до 2010 року район добудовується і всі бажаючі можуть починати заселення. Деяка кількість людей заселилося і живе там, але виникають дуже серйозні проблеми. По-перше, відсутні комунікації. Підвали затоплені, постійно сирі стіни вкриваються пліснявою і грибком. Комунікації дуже старі і не розраховані на таке серйозне ущільнення забудови в цьому місці. Через великої кількості підвалів піднімається підземна вода і топить будинку. "Київміськбуд-1", який є забудовником, ігнорує скарги мешканців і нічого не робить. По-друге, весь процес масштабної реконструкції був виконаний із застосуванням найдешевших матеріалів, що позначається вже зараз, через 2 роки після здачі. Інвестори і справжні мешканці Воздвіженки ведуть свій блог з дивовижними фотографіями vozdvizhenka.blogspot.com, в якому проклинають забудовника і описують життя елітного району в подробицях: обвалюються стелі і стіни, постійно прориває труби та інші кошмари. Забудовник усуває серйозні тріщини простий фарбуванням. Не дивно, що красень продається!

Ще рік тому мене звідси проганяла охорона, мовляв, не можна фотографувати, провалюйте.Сьогодні все спокійно, можна гуляти і фотографуватися. Правда, місцеві жителі скаржаться на відсутність заборони. Відносно недавно тут знімала кліп Ірина Білик. Кліп знімався виключно вночі і з застосуванням дуже потужною аудіо-системи. Ніякі скарги не допомогли

У цьому будинку обвалилася стеля, вибиті вікна і прогнила дах. Я дивився на неї з іншої точки - жах, ніби після пожежі

Деякі будиночки наведені в більш-менш пристойний стан самими мешканцями, які вирішили не чекати допомоги забудовника

Думаєте, за такі гроші цегла? - Ні! Облицювання під цеглу, найдешевша. Майже вся вже поцвела, якщо дивитися зблизька

На перших поверхах подекуди приміщення зайняті під офіс, є навіть хороший готель. Там за станом будинку намагаються стежити, але не фарбувати ж місце під вікном кожен місяць! ..

Відділ продажу. Тут Вам розкажуть про якість придбаної нерухомості

Площа Європи, яку відкрили зовсім недавно. У концепції, по периметру площі повинні бути розташовані будиночки, стилізовані під будови різних країн Європи. Тут і відмінні ресторанчики, як, наприклад "OXOTA NA OVETS", де можна дуже смачно поїсти і відпочити. Ця площа мені дуже подобається, можна повалятися на зручних лавках

Усі будинки на Воздвиженці витримали в стилі бароко і київського модерну з елементами готики, а на площі Європи повісили банер "Карлові Вари". Високо замахнулися, проте ...

У наших Карлових Варах живуть все ті ж мільйонери, та тільки умови ніби в хрущовках. Шкода, не вдалося познімати будинку всередині. Упевнений, там теж цікаво!

І як не звернути увагу на головні причини небажання жити в цих Карлових Варах? Міняти і переробляти треба все!

Стара Воздвиженка

Мешканці скаржаться, що світло проведений по повітрю, воду подають по годинах, комунальній служби немає, стіни гниють. Зовсім недавно, навпроти вікон верхніх поверхів були встановлені два найпотужніші ретранслятора мобільного зв'язку! Ті, які зазвичай намагаються встановлювати на території промислових зон або високо-високо на даху. Тепер мешканці впевнені, що сусідів в новому будинку їм не бачити, хто ж захоче лисіти завчасно ... Такою дорогою спосіб життя можна купити в Києві за пару мільйонів.

Таке можна побачити хіба що в 50-річних хрущовках. І на Воздвиженці, звичайно

Обіцяли побудувати дитячий сад, але страшно, як би дітей НЕ привалило. Напевно, краще нехай не будують!

Продається 3-х кімнатна квартира в елітному районі, 104 кв.м., $ 400000, євроремонт, всі блага, забезпечені сусіди

Відмінна витяжка і поруч замазано від душі

Ось таке нелегке воно, елітне життя. Тим не менше, наші Карлові Вари залишаються одним з найпривабливіших місць для прогулянок киян та гостей міста. Кому яке діло, що там сиплеться ?!

 
 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи