Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Обама розповів, як Путін "несподівано" допоміг вирішити ядерне питання Ірану

Президент США Барак Обама повідомив про несподівану допомогу російської сторони в іранському питанні

Про це він заявив в інтерв'ю The NewYork Times, передає Еспресо.TV.

"Росія надала допомогу в цьому. Я буду чесний з вами. Я не був упевнений, враховуючи сильні відмінності з Росією навколо українського питання, чи буде підтримка. Ми б не досягли цієї угоди, якби не готовність Росії підтримувати нас та інших членів "шістки", - сказав Обама відповідаючи на питання про роль президента Росії Володимира Путіна в укладанні угоди з Іраном.

Також президент США повідомив, що кілька тижнів тому йому дзвонив Путін. "Я був натхнений тим, що Путін подзвонив мені пару тижнів тому й ініціював розмову про Сирію. Я думаю, вони розуміють, що режим Асада втрачає контроль над все більшою частиною Сирії та перспективи повалення режиму сунітами-джихадистами не є неминучими, це стає все більшою загрозою щодня. Це дає нам можливість почати серйозну розмову з ними", - заявив Обама.

Нагадаємо, 14 липня Іран і "шістка" погодили історичну ядерну угоду. Згідно з умовами документа, Іран приймає на себе зобов'язання "ні за яких умов не прагнути до володіння, розробки та отримання доступу до будь-якого виду ядерної зброї".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи