Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пластичні хірурги з Канади оперують скалічених українських бійців

Спецтема:

Друга медична місія канадських лікарів провела пластичні операції пораненим на сході країни військовим, у яких є складні травми черепа, зокрема, обличчя.

Канадський професор пластичної хірургії Університету Торонто Олег Антонишин в Українському кризовому медіа-центрі розповів, зокрема, про те, що це вже друга місія. Минулого разу вони були в Україні у листопаді 2014 року – їх було більше 20 людей: хірурги, анестезіологи, медсестри. Вони обирали пацієнтів, що потребували реконструкції рук, обличчя та черепа.

"То була дуже успішна місія – ми прооперували 37 осіб, провели 37 складних, але вдалих операцій. Після першої місії ми повернулися з такою самою командою – лікарі, хірурги, анестезіологи і медсестри", – розповів Олег Антонишин.

На відправку обох місій благодійники у Канаді зібрали 250 тисяч доларів. 

«Це операції через півроку-рік після поранення, спрямовані на відновлення лицьового скелета, черепа після дуже складних поранень. На першому етапі було завдання врятувати життя, а коли ми цього досягли, зараз такі операції виконуються для реабілітації пацієнтів до соціального життя», – додав головний хірург Головного військово-медичного клінічного центру Ростислав Гибало.

Також він зауважив, що з місією приїхали хірурги зі світовим ім’ям, тому ці операції будуть проводитися як майстер-класи, навчальні програми для українських спеціалістів.

«Наша ідея така: немає сенсу збирати гроші і відправляти пацієнта лікуватися за кордон, бо на ті кошти, які необхідні для лікування одного пацієнта в Ізраїлі чи Європі, на території України можна пролікувати 10 пацієнтів. Ми сподіваємося, що така співпраця триватиме, і така ж місія запланована через півроку», – підсумував український хірург.

Операції, проведені під час попередньої місії, пройшли успішно. На сьогодні пацієнти не потребують повторного хірургічного втручання.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи