Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Києві планують побудувати свою «Силіконову долину»

Категорія:

На території «долини» проживатимуть близько 12000 чоловік. Автори думають, що завдяки цьому проекту може припинитися виїзд молодих фахівців з України за кордон.

Цієї осені у Києві розпочнуть будівницвто простору для представників IT-сектору.

Будівництво буде вестися в доволі незвичній місцевості – на території військового об’єкта, де раніше було розташовано більше 80 ангарів для зберігання боєприпасів. Попередньо з об’єктів було вивезено усю небезпечну військову амуніцію.

Над проектом працюватимуть найкращі американські і українські архітектори. Вони брали участь у створенні основних об’єктів “Силіконової долини”, таких, як, наприклад, кампус Google чи бізнес-школа Стенфордського університету.

На території військового містечка смт. Коцюбинське в Святошинському районі вже знесено 14 ангарів і йде підготовка детального проекту “долини”. Щойно (у 2015 році) буде запущено в роботу перші корпуси – вже це дозволить працевлаштувати близько 35000 ITішників. На той час на території містечка з’являться науково-технічні і бізнес-центри, спортивно-оздоровчий комплекс, соціальна інфраструктура (кав’ярні, аптеки, магазини тощо).

Весь же комплекс “Силіконової долини” до 2020 року ймовірно займатиме площу приблизно 147 Га (вартість проекту складає близько $1 млрд). Це буде ціле місто високих технологій зі своїми лабораторіями, готелями, університетами, поліклінікою, школою і штучним озером та парком, де зможе побувати кожен бажаючий, а не тільки співробітники технопарку.

Щоправда, скептики переконані, що це може перетворитися просто на черговий бізнес-центр, а українські спеціалісти – навряд потягнуться туди працювати. Справа в тім, що технопарки у всіх розвинених країнах світу не з’являлися просто так – їх створювали на базі вже існуючих університетів. В Коцюбинському ж такої бази, звісно, немає. Також скептики не вірять й у те, що сюди підтягнуться й такі великі гравці як, наприклад Apple.

Проте в самому технопарку стверджують, що вже запустили свій університет на базі Києво-Могилянської академії та домовилися про співпрацю з багатьма передовими західними IT-компаніями.
 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Індіана Джонс.
0
Ще не підтримано

до речі, Силіконова долина, перекладається як Кремнієва долина

Коментарі

Зображення користувача Індіана Джонс.
0
Ще не підтримано

до речі, Силіконова долина, перекладається як Кремнієва долина

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Я знаю. Навмисно дала "Силіконова", бо якось звичніше, ВСІ знають про Силіконову долину, а про Кремнієву - не всі :-)