Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У подорожах важливо не те, звідки ти, а як умієш спілкуватися

Але в Штатах це не діє. Часом мені здається, що там не люди, а біороботи: скляні очі - "є правило". Ти під нього підпадаєш або ні. Свобода для мене - іти за своєю мрією. Хоча значний час забирає її усвідомлення. Бо суспільство заважає це зробити.
У першу мандрівку, до Північного Льодовитого океану, Діана КАРПЕНКО-КАНТЕР вирушила на другому курсі. Побувала в 23 країнах. Під час подорожей до океанів збирала казки народів світу. З чоловіком, мандрівником Леонідом Кантером, вона познайомилися в театральній студії, коли він готувався до першої подорожі з табуретом - до Атлантичного океану.

- Коли він запропонував поїхати до Північного Льодовитого океану, одразу погодилася. Хоча не знала, де братиму гроші. Коли сказала батькам, вони почали заперечувати. Я відповіла:"Тату, мамо, я вас не питаю, я вам повідомляю, що поїду. У вас є час звикнути до цієї думки".

- Свобода для мене - іти за своєю мрією. Хоча значний час забирає її усвідомлення. Бо суспільство заважає це зробити. Мене часто називають дружиною декабриста. Але ж я насолоджуюся життям на повну катушку! Їхній світ - це коробка телевізора, в якому цікавий - максимум канал Discovery . А я його бачу в житті щодня.

- Після першої мандрівки згадала свою думку, що виникла в 12 років на уроці географії. Вивчали Норвегію, яку називали однією з найдорожчих країн світу, і я подумала: виросту, мені буде 30 років, я зароблю 10 тисяч доларів і поїду в Норвегію. Коли ж повернулася звідти, сказала собі: "Мені 19, я не заробила в своєму житті ніяких грошей, але вже побувала там і добре вивчила весь Скандинавський півострів".

- Коли ти уважний до того, що відбувається навколо, то світ починає допомагати. Доходить до смішного. Стоїш на трасі, хочеш молока. Бац! - проїжджає молоковоз.

Скрізь треба знати місцеві звичаї. В Латинській Америці якщо в машині поруч із водієм сидить жінка, а чоловік - за нею, це означає, що він її продає.

Вегетаріанцем можливо бути лише до Монголії. Там їдять тільки м’ясо й молоко.

Я проїхала 23 країни, а на планеті їх 213. Попереду ще 190.


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи