Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Янукович відкрив двері в невідомість

Категорія:

Загравшись у власних інтересах та інтригах, влада розтормошила суспільство. Піддослідний почав виходити з коми. Янукович стоїть на старті незнайомої й небезпечної дороги.

Іще кілька місяців тому здавалося фантастикою, що українці самоорганізуються в масові акції протесту.

Янукович із новою командою зухвало ігнорували будь-чиї думки. Самодурствували, самовтішалися і зловтішалися, підминаючи під себе всі гілки влади в державі, стрімко наближалися до авторитаризму. Опозиційні політики, скомпрометовані й декласовані низкою поразок, не спроможні були вичавити бодай натяку на спротив. Європа всього цього ніби й не помічала, бо своїх турбот удосталь. А в Росії радо потирали руки: наш досвід успішно шириться на захід. Люди застигли у переляканому очікуванні: що ж буде далі.

Найвищою точкою висхідної лінії владної розпусти і знущання над демократією стали місцеві вибори в жовтні. Навіть сфальшовані підрахунки голосування показали владі, що нахабніти далі небезпечно. 31 жовтня за Партію регіонів проголосував лише кожен другий донецький і луганський виборець Януковича в першому турі президентської кампанії. Але цей сигнал не взяли до уваги. Аж ось грянув Податковий кодекс, на вулиці вийшли представники дрібного бізнесу з усіх закутків держави.

Прихильників різних політичних сил об’єднала соціальна несправедливість.

Чим би не завершилися події на майдані — факт уже відбувся. Влада отримала попередження: люди можуть повстати.

Президент зніяковіло виправдовується перед страйкарями, відмежовується від скандального кодексу. Урешті-решт накладає вето і шиє в дурні Азарова, парламент і свою Партію регіонів, яка одностайно голосувала за документ. Сумнівів немає, що Податковий кодекс якщо не розроблявся на Банковій, то напевне надсилався на голосування в парламент із благословення Адміністрації президента.

Можливо, задній хід Януковича — це хитра маніпуляція, щоб скомпрометувати уряд і Партію регіонів. Значить президент таки створює передумови для грандіозного переформатування власної команди та починає будівництво нової політичної армії. ”Донецьким” у ній буде відведено не визначальну, а лиш допоміжну роль.

Імовірна й інша версія: президентська команда через кодекс банально протискала свій інтерес й отримала вогонь у відповідь. Наступальна кампанія нової влади вперше змушена сповільнитися. Будуть перші втрати: когось відставлять, комусь доведеться визнати вину, хтось забиратиме свої слова назад.

Загравшись у власних інтересах та інтригах, влада розтормошила суспільство. Піддослідний почав виходити з коми. Російські лекала для будівництва країни можна викинути на смітник. Янукович відкрив двері в невідомість і стоїть на старті незнайомої й небезпечної дороги.
 


В тему:

Януковичам вдалося те, на чому зламали собі зуби Рух, Кравчук та Майдан

Український дракон, або конкурс на Президента

Рух Третій Гетьманат у мережі Facebook

Рух білого опору в США: Навіть якщо WikiLeaks замовкне – найцікавіше ще попереду

Нова угода снайперів

Продай зомбоящик - купи комп’ютер!
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи