Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тарифи за інтернет в Україні удвічі вищі за європейські

Середня швидкість виходу українських користувачів у мережу становить 2,28 Мб/с. За цим показником Україна на 27-му місці у світі. Лідирують у цьому рейтингу Південна Корея, Гонконг, Японія.
— Нам є куди рости. За третиною населення, яке користується інтернетом, дуже швидко слідує ще половина, бо люди починають розуміти переваги мережі, — каже Юрій Пероганич, 49 років, генеральний директор Асоціації підприємств інформаційних технологій України.

Головна заслуга у швидкому розвитку інтернету належить бізнесу, що прокладає кабелі й бореться за споживача. Подальше зростання кількості абонентів відбуватиметься за умови невтручання держави. Вдалося відбитися від закону, за яким на провайдера хотіли покласти відповідальність за інформацію. Це все одно що телефонна станція відповідала б за зміст розмов по телефону.

”Укртелеком” послугою ”Ого” провів інтернет навіть у віддалені села. Однак через застарілість телефонних станцій швидкість підключення низька. Альтернатива — мобільний інтернет — досі дорога. Тарифи в нас удвічі вищі за європейські. Держава утримує монополію на канали зв’язку. Значно більша швидкість інтернету в Румунії чи Чехії зумовлена інвестиціями потужних телекомунікаційних компаній.


В тему:

Українців на Facebook вже майже 900 тис.

День без ТБ: Продай зомбоящик - купи комп’ютер!

Український дракон, або конкурс на Президента

Рух білого опору в США: Навіть якщо WikiLeaks замовкне – найцікавіше ще попереду

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи