Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фармацевти заробили на свинячому грипі сім мільярдів євро

Категорія:

Вчені відразу з декількох країн звинуватили Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ) в тому, що вона оголосила пандемію свинячого грипу в інтересах великих фармацевтичних компаній, пише газета КоммерсантЪ.
Напередодні в британських ЗМІ з’явилася інформація, що фармацевти зуміли заробити на епідемії близько 7 млрд євро. Раніше про змову фармакоманій і ВООЗ писали данські газети.

Кампанію проти ВООЗ розпочали британський епідеміолог Том Джефферсон з незалежної асоціації вчених Cochrane Collaboration і його колега з США Вільям Енгдаль. Вони звинуватили провідних експертів організації в тому, що ті пов’язані з фармацевтичними компаніями. На думку Джефферсона, ціла група експертів ВООЗ, зокрема британський професор Девід Солсбері, що очолює стратегічну групу радників з грипу, "отримують у них зарплату і діють в їх інтересах".

Незалежні експерти впевнені, що паніку навколо вірусу A/H1N1 спровокував експерт ВООЗ, вірусолог з Нідерландів Альберт Остенхаус, який отримав у професійних колах прізвисько Доктор Грип. Остенхаус, який відкрив вірус пташиного грипу (вірус штаму H5N1), багато разів заявляв про смертельну небезпеку свинячого грипу та закликав країни Європи розпочати масову вакцинацію.

За останніми даними ВООЗ, у світі від вірусу A/H1N1 померло 7826 осіб. Востаннє організація оголошувала про шостий рівень пандемії у 1968 році, коли від гонконгського штаму вірусу грипу померло близько мільйона людей.

Рішення ВООЗ оголосити пандемію спричинило паніку в усьому світі. Уряди багатьох країн виділили на закупівлю препаратів від "свинячого грипу" не менше 7 млрд євро. При цьому організація наполегливо рекомендувала для профілактики і лікування захворювань тільки два препарати: виготовлені компанією Roche Таміфлю і Релензу (виробник - GlaxoSmithKline). За даними компанії Roche, у 2008 році продажі Таміфлю становили близько 600 млн дол, а в 2009 році цей показник зріс вже до 2,6 млрд дол

У ВООЗ наполягають, що пандемія була оголошена за всіма правилами. "У квітні 2009 року, коли були вперше виявлені випадки захворювання на грип А/H1N1, було незрозуміло, наскільки серйозні наслідки він може мати", - заявив спеціальний радник гендиректора організації з пандемії грипу Кейдзі Фукуда.

За його словами, тому ВООЗ ініціювала всі можливі заходи для захисту людей, включаючи співробітництво з низкою глобальних партнерів. В офіційному комюніке організації зазначено, що "ВООЗ історично співпрацює з фармацевтичною промисловістю на законних підставах" і "серйозно сприймає всі повідомлення про недекларовані конфлікти інтересів". Проте ніяких імен і конкретних прикладів в комюніке не наведено.

За матерiалами: КоммерсантЪ


В тему:

Злочинна вакцинація від грипу стартує в грудні: під прицілом діти і вагітні

Половина захворювань грипом проходить без жодних симптомів

Ігор Каганець про добрі віруси, Живе Слово, кінець світу і досягнення невразливості (відео)

Віруси – добрі вісники Всесвіту

Василь Князевич: «Починаємо з діточок новонароджених». Владна верхівка вводить примусову вакцинацію 95% українців

Свинячий грип може виявитися найбільшою аферою сучасності

Чому Тимошенко піарить отруту "Таміфлю"

Отрута «Таміфлю». Цікаво: вони справді ідіоти чи придурюються?

Ви вже отримали користь від лохотрону «Свинячий грип»?

Ми все повернемо, а винні будуть покарані.

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи