Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Конфліктні батьки передають конфліктні гени своїм дітям

Світ:

На подружні конфлікти впливають особливості батьків, включно з їхніми генами. І ці гени передаються дітям. К. Пейдж Гарден з університету Вірджинії, що в Шарлотсвіл, разом з колегами дійшли такого висновку в результаті дослідження 1045 дорослих близнюків та їхніх дітей.
Деякі пари близнюків були однаковими – це означає, що в них були однаковими усі гени. Інші були братніми – тільки деякі їхні гени були однаковими. Дослідники досліджували вплив генів і оточення на поведінку людини. І виявили, що генетичні впливи грали важливу роль у подружніх конфліктах батьків, а гени, в свою чергу, пояснювали зв’язок між подружньою незгодою і проблемами дитячої поведінки.

Гени впливають на риси характеру особистості, включно з тими, що роблять людей більше чи менше схильними до конфронтації. На думку Гарден, можливо, що гени, які відповідають за ризиковість, пошуки сенсацій та інші аспекти антисоціальної поведінки, можуть робити батьків більш схильними до сутичок. І коли ці гени передаються їхнім дітям, дуже ймовірно, що вони призводять до проблем поведінки.

При цьому дослідники наголошують: конфлікти між батьками також шкодять їхнім дітям. Навіть якщо гени важливіші у довготривалих серйозних поведінкових проблемах.

Переклад з англійської Олени Каганець

Джерело: Born to be bad? Genetic research says maybe

-----------------------------
В тему:

Жорстокість передається спадково

Зими сприяють вашим генам

Євгеніка для України
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи