Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Політкоректні репресії у Франції

Соціалістична партія Франції виключила зі своїх лав політика, який заявив, що у французькій збірній з футболу занадто багато чорних гравців.

У листопаді минулого року газета “Midi Libre” процитувала зауваження Джорджа Фреча (Georges Freche), якому стало шкода, що у французькій збірній з футболу аж 9 чорних гравців з 11.

“Було би нормально, якби їх було б три або чотири – це відображало би структуру суспільства”, - зауважив Фреч, - “Але якщо їх так багато, то з білими не все гаразд. Мені шкода за цю країну.”

Президент Жак Ширак різко засудив це висловлювання. Також кілька провідних членів Соціалістичної партії Франції, зокрема кандидат в Президенти країни Сеголен Роял (Segolene Royal) почали вимагати виключення Фреча з партії.

Минулого тижня Фреч, який є керівником партійної організації регіону Languedoc-Roussillon, заявив, що він на 3-4 місяці дистанціюється від партії, щоб не завдати шкоди виборчій кампанії пані Роял.

В суботу члени національного конфліктного комітету Соціалістичної Партії Франції одностайно проголосували за виключення з партії пана Фреча, чиї коментарі “несумісні з цінностями рівності та поваги до прав людини”, як сказано в офіційному повідомленні.

Минулого тижня на телеканалі “Canal Plus” пані Роял назвала зауваження Фреча “неприпустимими та принижуючими” і сказала, що сподівається, що його буде виключено з партії. Вона відмовилась коментувати суботнє рішення, зауваживши лише, що “бере це до відома”.

Минулого року вже був ще один інцидент, коли пан Фреч гарячкувато висловився про “гарків” (harki), як називають у Франції алжирців, що підтримували колоніальну адміністрацію під час виснажливої, кривавої війни за незалежність.

У лютому 2006 року пан Фреч у запалі кинув лідеру гаків у південно-східному місті Montpellier: “Ви неповноцінні! У вас немає честі!”

Пізніше він пояснював, що мав на увазі конкретну особу, а не всю спільноту.

В Алжирі “гарків” вважають зрадниками. Вони також потерпають від дискримінації у Франції, куди вони перебрались після закінчення війни у 1962 році.

Нещодавно суд присудив Фреча до сплати штрафу у 19 тисяч доларів за расистське висловлювання на адресу алжирців. Адвокат політика заявив, що подаватиме апеляцію.

За матеріалами Associated Press


----------------------------------------------------

В тему:

Коли за країну соромно

Закономірний фінал

Футбол - останній бастіон здорового мракобісся в Німеччині

Збірна України - без чужинців!

Смерть за "Францію - для французів!"

Соціалісти закликають до політичного ембарго проти крайньо-правої групи

Крайнє-правий француз оштрафований за зауваження щодо голокосту

Доповідь білого доктора

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи