Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У моєму серці немає місця для ненависті

Категорія:

Фонд Августо Піночета оприлюднив у неділю передсмертний лист екс-диктатора Чилі.


Як повідомляє агентство Ассошіейтед Прес, в ньому А.Піночет наполягає, що військовий переворот 1973 року, завдяки якому він прийшов до влади, допоміг уникнути громадянської війни і марксистської диктатури, а його режим 1973-90 років ніколи не мав "початкового наміру" порушити права людини.

"Тоді потрібно було діяти з максимальною жорсткістю, щоб не допустити ескалації конфлікту", - пише А.Піночет.

"У моєму серці немає місця для ненависті", - йдеться у зізнаннях екс-диктатора, розміщених на шести сторінках. "Моя доля - це своєрідне вигнання і самота, те, що я жодною мірою не міг собі уявити, а тим більше побажати", - зізнався він.

У своєму листі А.Піночет називає державний переворот, що змістив соціалістичного лідера Сальвадора Альєнде, “вимушеним актом і єдиною альтернативою громадянській війні, оскільки він відбувався в обстановці холодної війни”.

"Я б дуже хотів уникнути військових дій у вересні 1973 року, - пише А.Піночет. - Я б хотів, щоб марксистсько-ленінська ідеологія ніколи не вступила на землю нашої батьківщини".



 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи