Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фальшиві «новини» загрожують світу – президент Радіо Свобода (відео)

Спецтема:

Фальшиві новини і дезінформація загрожують світовій інформаційній інфраструктурі, заявив президент медіакорпорації Радіо Вільна Європа/ Радіо Свобода Том Кент на львівському медіафорумі 17 травня.

lviv.jpg

Том Кент на Львівському медіафорумі, 17 травня 2018 року

У виступі про «Дотримання стандартів етики в сучасних медіа» він наголосив, що фейкові новини і велика кількість неправдивої інформації заполонили світ і стають дедалі більш переконливими.

На сьогодні є небезпека у тому, що «фейкові» новини проникатимуть у світ культури, бізнесу, навіть у спорт, і жоден аспект людської діяльності не буде захищений від фальшивих наративів, наголосив Том Кент.

«Вороги правди також використовують технології, щоб зробити фальшиві новини ще більш реалістичними. Найстрашнішим за все є те, що вже за дуже короткий проміжок часу, творці «фейкових» новин дійдуть до останньої межі: вони будуть здатні створювати реалістичні відеоролики національних лідерів й інших великих новинних агенцій, які говоритимуть речі, яких насправді ніколи не говорили, або ж робитимуть те, чого насправді ніколи не робили», – сказав Том Кент.

«Фактично, стане можливим штучно генерувати будь-яке зображення або подію. Це буде надзвичайно небезпечно. Люди скажуть: «Я бачив це на власні очі», коли насправді того, що вони бачили, ніколи не було. Поєднання повного морального цинізму і вражаючих технічних умінь кидатимуть такий виклик правді, якого ніколи раніше не існувало», – додав він.

За його словами, велика кількість фальшивих новин може привнести абсолютно нову бізнес-модель для «мужньої, надійної» журналістики. Тому завдання сучасних журналістів – захистити вартісність і якість своїх брендів. Журналісти повинні бути збалансованими, стояти за свободу слова, свободу совісті, економічну свободу, щоб побудувати гідні й великодушні суспільства, наголосив під час виступу на медіафорумі Том Кент.

 

 

Львівський медіа форум у Львові відбувається вшосте. Щороку десятки журналістів і експертів беруть у ньому участь, щоб обговорити сучасні тенденції в українській і світовій журналістиці.

Наші інтереси: 

Дуже важливо вміти відрізняти брехню від правди. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

І головним виробником та розповсюджувачем фальшивих матеріалів виступає Росія!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

І головним виробником та розповсюджувачем фальшивих матеріалів виступає Росія!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Для протидії "фальшивій реальності" треба змінювати соціальну структуру. Гібридна війна стимулює перехід до природовідповідної соціальної структури - до формування націй як динамічних ієрархічних соціальних організмів.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

На сьогодні вкрай необхідним завданням є створення ефективної законодавчої бази, яка уможливила б застосування покарання до розповсюджувачів фальшивої інформації.

Цитата:
Гібридна війна стимулює перехід до природовідповідної соціальної структури - до формування націй як динамічних ієрархічних соціальних організмів.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!