Зображення користувача Анатолій Висота.
Анатолій Висота
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Анатолій ВИСОТА: Послання над головою

Світ:

Ця публікація тут появилася з подачі Зоріни Небокрай. Дякую тобі, Зоріно! Якщо ти, читачу, сприйняв першу частину послання Творця людям, як істинне, то ти вже змінився, бо  ти вже маєш інший Світогляд, аніж ті оманливі світогляди, якими опанована більшість людей. Тобі легше. Ти знаєш, що треба позбуватися руйнівних  пристрастей і звичок, треба формувати навколо себе простір добра і любові. Ти сподіваєшся, що  це виведе тебе на Новий, природо- відповідний спосіб життя без безконечної роботи. Це шлях Спів-Творця. 


 

"Є дві речі на світі, які наповнюють мою душу священним трепетом:
- зоряне небо над головою і моральний закон всередині нас"
(І. Кант)

Дещо про таємниці

Оноре де-Бальзак геніальний хочби вже тим, що дав чітке визначення поняття влади: це є не що інше, як безперервна змова. Для того, щоб меншість панувала над більшістю, їй треба постійно і таємно змовлятися проти більшості. Значить таємниця – це є старанно приховувана від людей інформація про дійсний стан речей. Щоб люди не дошукувалися істини, їм іноді нав’язують дезінформацію, яка схожа на правду, але нею не є.  Таким є опис «Створення світу»,   поданого у Біблії, наприклад, у день четвертий: «Спочатку Бог створив Небо і землю… І сказав Бог: «Хай будуть світила на тверді небесній для відділення дня від ночі, і нехай вони стануть знаками, і часами умовленими, і днями, і роками. І хай вони стануть на тверді небесній світилами, щоб світити над землею». І вчинив Бог обидва світила великі, - світило велике, щоб  воно керувало днем,  і світило мале, щоб керувало ніччю, також зорі».

Ну, і де ж тут дезінформація? А «небесна твердь» , тобто твердий і міцний небозвід на якому прикріплені Сонце, Місяць і Зорі? Частині людства була нав’язана фальшива світобудова – геоцентризм: Земля є центром Всесвіту, а над нею рухається небозвід із прикріпленими світилами. Це і є неправда, яку вбивали в людські голови. А тих, хто не сприймав такого світогляду, страчували, як от спалили Джордано Бруно. Наслідок: розвиток людства був штучно стриманий на цілі тисячоліття.

В цій статті я хочу дещо розказати про Землю, Сонце і Місяць. Із досліджень, приведених у книзі Крістофера Найта і Алана Батлера «Містерія Місяця»,  виходить, що Місяць призначений не лише для того, щоб  освітлювати Землю вночі. Головне його призначення: бути Регулятором Життя на Землі. Читайте далі і, може, світ перед вами трохи розвидниться.

Місяць на небі

У більшості своїй ми, українці, не такі вже й допитливі люди. От всі ж дивляться на небо й помічають на ньому Місяць-Молодик, Місяць-Уповні, а запитай їх і не всі пояснять, чого це так Місяць змінюється тиждень за тижнем.

Школа навчила нас і це пояснила, однак разом і пригасила зубрінням природну дитячу допитливість, і за десятки років багато чого із тих знань надійно забулося. Давайте разом згадаємо призабуте.

Земля робить повний оберт за 24 години. А Місяць робить повний оберт навколо Землі за 27,32 години. І уважна людина помітить, що кожного вечора Місяць сходить все далі і далі по небозводу.

При цьому Сонце освітлює весь час половину поверхні Місяця. Вроді ми мали б бачити весь час на небі Місяць уповні. Але ж він обертається навколо Землі і тому показує спостерігачу або всю освітлену Сонцем поверхню, або лише її  частину. Коли Місяць знаходиться між Сонцем і Землею, то він сам себе затіняє від Сонця і тому ми його не бачимо – це перше фаза  - Новий місяць. Потім Місяць проходить четвертину своєї орбіти і ми бачимо, як освітленість його наростає від малесенького серпочка  і аж до   рівно половини диску – це друга фаза, яка називається перша чверть.

Потім він проходить ще четвертину свого шляху над Землею і стає за Землею. При цьому його освітленість ще наростає аж до Повного Місяця (третя фаза). Коли Місяць долає третю четвертину свого шляху над Землею, то освітленість його диску зменшується (убуває) рівно до половини освітленого диску (четверта фаза, яка називається остання чверть). І останню частину своєї орбіти Місяць долає теж  за тиждень і освітленість його все убуває й убуває аж до малесенького серпочка, що  має обернену до першопочаткової форму і нарешті й зовсім зникає на нічному небі, бо  це вже починається Новий Місяць.

Проміжок часу між двома послідовними однаковими фазами Місяця дорівнює 29,53 земної  доби. Уважний читач  помітить і запитає, чому це Місяць робить повний оберт навколо Землі за 27,32 земної доби, а на земному небі цей же оберт відбувається за 29,53 земної доби? Давайте уявно перенесемося в Космос і здалеку подивимося так, щоб побачити Землю і всю місячну орбіту навколо неї.  Ми відразу ж помітимо, що Земля обертається навколо своєї осі проти годинникової  стрілки, а також і рух Місяця по орбіті навколо Землі відбувається в тому ж напрямку: проти годинникової  стрілки.  Крім цього стане видно, що Земля разом із Місяцем обертаються навколо Сонця. Оце і є причина різниці між вказаними цифрами.

Варто ще відмітити таке. В час Новомісяччя люди іноді спостерігають Сонячні затемнення. Астрономи порахували, що повне Сонячне затемнення, яке видно з певної  точки земної поверхні, як настання ночі серед дня, відбувається раз на 300 років. (В 1950-х роках мені довелося пережити це явище, коли серед дня настав  вечір, на небі засвітилися зорі, а кури зі страхом злітали на сідало в сараї.) В час Повного Місяця Земля відкидає свою тінь на нього і відбувається іноді Місячне затемнення.

(Візуально це є страшна картина кровавого Місяця).

Запам’ятаймо, що  і те, й інше викликало великий страх у великих мас людей.

Вплив Місяця на Землю і на життя на ній

Вночі Місяць освітлює Землю і це корисно, мабуть, більше для нічних  мисливців, а не для більшості людей, які сплять. Своїм притяганням Землі до себе Місяць разом із Сонцем обумовлюють періодичні коливання рівня Світового океану. Щодоби спостерігаються два припливи і два відпливи. Висота їх змінюється у відкритому морі від 0,5 - 1 м до 2-3 м біля берегів суходолу.

Той, чиє життя пов’язане з селом, знає, що городники враховують місячний календар. Селяни сіють злакові культури та овочі перед Молодиком, щоб рослини потім росли під промінням прибуваючого Місяця. Люди також знають, що збирати яблука для споживання варто у Повний Місяць, а закладати їх та інші фрукти для тривалого зберігання варто на Молодик, бо тоді вони менше гниють.

Сучасна наука не вивчає зв’язок між фазами Місяця і ростом живого, а може такі дослідження і є, та вони засекречені. Колись, так років із 30 тому, я прочитав у журналі «Знание - сила» статтю про радіоліз води. Молоді вчені у Ризі вивчали вплив радіаційного променя на розклад молекул води на водень і кисень. Цей експеримент вівся цілодобово і постійно замірялися об’єми виділеного з води водню. Вчені помітили, що інтенсивність радіолізу то наростає, то  спадає. Вони це зв’язали із фазами Місяця і отримали майже повну відповідність між двома процесами. Що цікаво, вплив Місяця простежувався і тоді, коли експеримент вівся у герметичних  і суцільно броньованих камерах.

Відомо, що люди в середньому на 80% складаються з  води. Саме через воду і відбувається вплив Місяця на життя. (Середній термін жіночої  вагітності триває 266 днів або 9 синодичних  місячних циклів. Чого так? Наука відповіді не дає. ))

Одним із найважливіших  чинників, від яких залежить поява і розвиток життя на Землі – є такий тепловий режим на її  поверхні, який тримає воду у рідкому стані. Якби на Землі не було змін пір року, то  на більшості її  поверхні були б дуже контрастні температури, при яких  вода або замерзала, або випаровувалася б. (Середньосвітова температура  коливається нині біля 14,5 градусів Цельсія). Опитуванням я встановив, що на запитання, що є причиною зміни пір року на Землі, правильно відповідає десь одна людина з  10. Більшість відповідає, що  це залежить від відстані між Сонцем і Землею. Це не так. У липні для Північної півкулі це найгарячіша пора, а Земля в цей час знаходиться на 5 млн. км далі від Сонця, аніж в січні місяці.

А всі ж влітку не раз помічали, що  вранці і увечері, коли Сонце освітлює поверхню навскісними променями, то тоді не так жарко, коли ті ж  промені падають на маківку прямовисно.

Тобто, коли промені падають на поверхню під прямим кутом, то нагрівання поверхні максимальне, а, коли кут падіння променів зменшується до 0 градусів, то і нагрівання стає  все меншим і зменшується до нуля.

Так от, вісь обертання Землі нахилена до площини її орбіти навколо Сонця під кутом, близьким до 67 градусів. Цей нахил Землі підтримується Місяцем, який діє, як могутній планетний стабілізатор. Якби не він, то Земля давно вже зробила б переверт, як Венера або  Марс, кут нахилу осі якого до площини орбіти змінюється від 60 і до 0  градусів.

Отож в липні Північна півкуля нахилена до Сонця так, що його промені падають майже  прямовисно та й люди бачать, що влітку в обідню пору Сонце стоїть високо над горизонтом. Навпаки, Південна півкуля в цей же час відхиляється більше від Сонця і його промені освітлюють поверхню навскісно,  а тому менше її нагрівають – там в цей час зима. Та й видно, як низько Сонце стоїть там над горизонтом.

Тепер можна зробити висновок, що дякуючи постійному нахилу осі Землі до площини орбіти навколо Сонця, наша планета стала ідеальною  колискою для життя, яке могло вільно розвиватися протягом мільйонів років стабільності від найпростіших  форм і аж до сучасних складних біосистем. Без Місяця не було б  і людей на Землі.

Невипадкові збіги у цифрах

Ми вже згадували за повні сонячні затемнення. Їх би не було, якби для земного спостерігача площа сонячного  і місячного дисків на небі не була однаковою. Насправді сонячний диск у 400 більший від місячного диску. Але Сонце знаходиться  від Землі на відстані у 400 раз більшій, аніж відстань від Землі до Місяця! Шанси випадкової появи цієї оптичної ілюзії, цього феномену, надзвичайно малі.

Чому ми бачимо лише один бік Місяця? Це досягається одним і тим же періодом обертання Місяця навколо своєї осі і навколо Землі, який дорівнює  27,32 земної доби. Якщо перший феномен приводить до сонячного  і місячного затемнення, яке й досі викликає у маси людей великий страх, то другий феномен приховував від людей другий бік Місяця аж до 1959 р.

З описаного вище першого феномену витікає ще один – ще значніший, а саме: якщо окіл Сонця розділити на окіл Місяця (= 400) і помножити на 100, то  отримаємо величину полярного меридіану Землі, який зафіксовано у всіх географічних довідниках,  і він дорівнює 400 х 100 км.

У Місяця є ще одна дуже цікава властивість, пов'язана з метричною  системою  вимірювання. На діаметр Сонця укладається 109,2 діаметра Землі.

А от відстань між Землею і Сонцем в перигелії складає ту ж цифру – 109,2 діаметру Сонця! І окіл Місяця має схожу цифру: 109,2 х 100 км!!

Таке враження, що  Творець Сонця, Місяця і Землі так їх збудував і так розмістив у космосі, щоб ми, навчившись заміряти ці об’єкти і відстані між ними, здивувалися отриманим результатам. Вище зазначені збіги у цифрах за розрахунками вчених  мають ймовірність випадкової їх появи, близьку до нуля.

Інші дивні речі

Діаметр Місяця в 3,66 рази менший від діаметру Землі. Його поверхня складена із гірських  порід, схожих на земні. Однак середня густина Місяця має лиш 60% від середньої густини Землі (відповідно десь приблизно 3,3 і 5,5 г/см куб.). Завдяки цьому та іншому маса Місяця аж у 81 раз менша від маси Землі.  Наш супутник на відміну від Землі не має магнітного поля. Під поверхнею Місяця в деяких  місцях розташовані маскони – області з дуже великою масою, з-за чого і гравітація навколо нього змінюється, що дуже утруднило американським астронавтам політ на місячній орбіті.

У квітні 1970 р. третя ступінь ракети Сатурн-5 вагою 15 т врізалася в Місяць. Перед цим астронавти розмістили на Місяці датчики, які фіксують струси. Очікували на вибух із силою, еквівалентною 11,5 т вибухівки тринітротолуолу. Однак вибуху не сталося, а натомість вся місячна поверхня заколивалася так, ніби під нею була потужна гідравлічна ресорна система. А найголовніше, Місяць задзвенів, як дзвін, і це тривало аж 3 години! Нічого схожого не відбувається, коли на Землю падають метеорити. Вчені підозрюють, що  Місяць має пустотілу щільникову структуру і мале не масивне ядро.

Суть небесного послання

Уважно вчитавшись у вищенаведені факти, навіть і читачі, не обтяжені науковими званнями, зроблять, мабуть, висновок, що Місяць є обєктом штучного походження.

Хто виготовив Місяць?

Для віруючих людей відповідь одна: Місяць виготовив Бог – Творець Всесвіту. Вчені, з  очей яких опала полуда вульгарного матеріалізму, мають свою відповідь: Місяць виготовили представники більш розвинених позаземних цивілізацій. Дослідники Найт і Батлер мають третій варіант відповіді: Місяць виготовило високорозвинене майбутнє земне людство, проникнувши на 4,6 мільярди років назад у своє минуле, з метою прискорити свій розвиток. Останнє не вміщається не лише в моїй голові, бо здається зовсім неймовірним.

Друга частина послання

Друга частина послання Творця до теперішнього людства стане відкритою тоді, коли воно засвоїть першу частину послання: Місяць має штучне рукотворне походження і є регулятором життя на Землі.

Де воно знаходиться? Якщо перша частина послання перебуває у кожного з нас над головою, тобто у Небі, то друга здогадно знаходиться в клітинах тіл кожного з нас, а саме в захищених відрізках ДНК (ідея Пола Девіса).  Дослідники Найт і Батлер запропонували вже й ключ для розшифрування послання в ДНК: матрицю 3663 х 273 (= 999999!), - орбітальні періоди обертання  Землі і Місяця, пораховані в земних добах і помножені на 10. Вони ж звернулися до трьох видатних учених, а також до всього співтовариства науковців за допомогою у розшифровці послання Творця.

Книга «Містерія Місяця» є інформаційною бомбою і про неї мали б розповісти людству світові ЗМІ. А ви чули раніше про цю книгу та її  авторів хоч щось? Влада це все просто замовчує.  Для мене це не дивина. У 2008 р. я знайшов у Лівані Надима Жарамані, який попереднє своє життя прожив у тілі Бадіяра, що трагічно загинув. Є багато людей, які й досі його пам’ятають, наприклад, дружина і діти. Я опублікував це у пресі й інтернеті, сподіваючись, що факт реінкарнації буде встановлено в судовому порядку. Підтвердження процесу реінкарнації людей, а також встановлення факту Послання Творця і його розшифрування приведе до зміни світогляду людства. На це влада не йде та й навряд чи піде…

Ймовірна суть другої частини послання Творця така. Там поміщено вчення про справжню Світобудову, розказано про Людину і її місію у Всесвіті, вказані настанови, виконуючи які, людство стане жити без війн, злиднів, руйнівних пристрастей і безконечної роботи, а також інше.

Що робити і як себе вести

Якщо ти, читачу, сприйняв першу частину послання Творця людям, як істинне, то ти вже змінився, бо  ти вже маєш інший Світогляд, аніж ті оманливі світогляди, якими опанована більшість людей. Тобі легше. Ти знаєш, що треба позбуватися руйнівних  пристрастей і звичок, треба формувати навколо себе простір добра і любові. Ти сподіваєшся, що  це виведе тебе на Новий, природо- відповідний спосіб життя без безконечної роботи. Це шлях Спів-Творця.

То хай же так воно і буде!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Повчальна стаття, яка спрямовує думки до пізнання. Так би мовити - заглянути за усталені погляди: "- а що там, за межами?"
Адже, "щоб встановити межі можливого, слід спочатку вийти за них".
Мені подобається, коли "місяць на небі, зіроньки сяють..." :)

Чи є можливості у аріїв перевірити гіпотезу, що Місяць пустотілий? Бо маємо одне із гасел -"Озброюйся!" (я розумію це, як озброюйся знаннями - "Довіряй, але перевіряй").

Я розумію, що для "Дослідницької лабораторії ТГ" (аби хто взявся фахово) це було б гарним дослідженням.
Маєш такого науковця, хто б взявся, друже Анатолію? ;-)

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Коментарі

Зображення користувача Віктор Юрченко.
0
Ще не підтримано

Якщо взяти в плані енергетичних подій на тонких планах Буття, Земля зараз якраз в центрі Всесвіту :)
Продивившись повністю це відео: https://www.youtube.com/watch?v=M6pkrqfZTGY
Зможемо по іншому віднестися до цього.

Світ це лише відображення Тебе

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую тобі, Вікторе, що помітив цю мою статтю в блозі і відгукнувся коментарем. Дивні речі творяться навколо нас і просвітлені українці це помічають. Вже те, що Місяць одночасно змінюється (фази) і незмінний уповні - зворотний бік для нас закритий - це є інформація, з якої можна зробити висновок: наш супутник ВИТОТОВЛЕНО! Може це хтось заперечить, друзі?

Зображення користувача Марія Воробець.
0
Ще не підтримано

Хто придумав годинникову стрілку? Бог?
А хто створив Землю?
Що таке Земля?
Де ви знаходитесь?
Якщо подумаєте над цими запитаннями, стаття буде виглядати по-іншому. Це я тільки почала читати статтю, закінчу, напишу коментар в кінці.
Написала ці запитання, щоб не забути. Обіймаю
І ще, гарна стаття, щоб на неї написати статтю, а то не знала як пояснити людям, як дихати)

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Зображення користувача Віктор Юрченко.
0
Ще не підтримано

Так і виготовили його наші слуги для нас :)

Світ це лише відображення Тебе

Зображення користувача Віктор Юрченко.
0
Ще не підтримано

Світ це лише відображення Тебе

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Чудово! Ще одне підтвердження того, що читав раніше. Навіть більше того, читав, що ЦЕЙ Місяць, як штучний об'єкт - не перший(!), а чи то третій, чи то четвертий... От, дасть Бог, згадаю де читав - скажу.

Далі. Хоч як виглядає це нереалістично, а про пустотілий Місяць йдеться, наприклад, в дитячій книжці Миколи Носова "Незнайко на Місяці" (зовсім недавно дітям читали). І, мабуть, не треба це піддавати глузуванню зараз. Самі знаємо, що Всесвіт відкриває нам нове в чудесних проявах. Хай навіть в дитячій літературі. А, може, тому й в дитячій, що дітки мають незаангажоване світосприйняття?

Анатоліє Михайловичу, візьміть ці слова І.Канта епіграфом до Твоєї статті, будь ласка:
"Є дві речі на світі, які наповнюють мою душу священним трепетом - зоряне небо над головою і моральний закон всередині нас" (І. Кант)"

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Андрій Гончаренко.
0
Ще не підтримано

Друже Анатолій, може ви бачили це цікаве відео про луну?
https://youtu.be/wvq9HPej-14

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друзям Андрію й Арсену дякую за коментарі та ще й за перші 5 галів оцінки! Твій, Арсене, коментар я оцінюю теж в 5 галів! Епіграф: "Є дві речі на світі, які наповнюють мою душу священним трепетом - зоряне небо над головою і моральний закон всередині нас" (І. Кант)", друже, виділив і зараз спробую помістити в цю статтю.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Перепрошую, друже... Намагався відформатувати текст і десь-кудись його частина поділася....
Додай ще раз, га... :-)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Арсене, то ти вже доформатуй текст. Я додав втрачене. Щиро дякую за допомогу!

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Про те що місяць штучний обєкт читала утворі О.Блаватської"Тайна доктрина І Вона пише що цей місяць четвертий.А ти Анатолію гарно пояснив роль Місяця В Блаватської на той час не може фактів про які говориш ти чи може яне була готова на той час сприймати її пояснення Почну перечитувати ще раз А Тобі дякую.Ти вмієш дохідливо пояснити ти вдихаєш життя в свої слова

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую тобі, Ганно, за добре слово і за твій гал оцінки цієї статті.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дзвінко, спасибі тобі за 3 гали підтримки цієї статті! Щось, Арсене в тебе не виходить із продовженням редагування?

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Повчальна стаття, яка спрямовує думки до пізнання. Так би мовити - заглянути за усталені погляди: "- а що там, за межами?"
Адже, "щоб встановити межі можливого, слід спочатку вийти за них".
Мені подобається, коли "місяць на небі, зіроньки сяють..." :)

Чи є можливості у аріїв перевірити гіпотезу, що Місяць пустотілий? Бо маємо одне із гасел -"Озброюйся!" (я розумію це, як озброюйся знаннями - "Довіряй, але перевіряй").

Я розумію, що для "Дослідницької лабораторії ТГ" (аби хто взявся фахово) це було б гарним дослідженням.
Маєш такого науковця, хто б взявся, друже Анатолію? ;-)

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Світлана Вакуленко.
0
Ще не підтримано

Грунтовна стаття, такий собі міні-реферат. Вітаю. У мене з місяцем більш прагматичні відносини, я іноді використовую енергію Нового місяця для формулювання бажань. Працює.

Світлана

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую вам, друзі: Світлано Вакуленко, Оксано Срібна, Оксана Лутчин і Володимир Майборода за добі слова і за значний внесок своїми галами у рейтинг цієї статті. На 19=00 24 червня 2015 р. її Р=60. Завдяки цьому стаття прорвалась на ГОЛОВНУ СТОРІНКУ НО в розділ ГОЛОСУВАННЯ-ГАЛІЯ. Тепер користувачі сайту матимуть можливість ознайомитися з цією статею про Місяць.

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Дуже гарна стаття, дійсно, з цією інформацією варто ознайомитися всім українцям, і не тільки ;)

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую тобі, друже Енею, і за добре слово і за гарну оцінку своїми галами. Друже Володимире, ти пишеш і запитуєш: Чи є можливості у аріїв перевірити гіпотезу, що Місяць пустотілий? Бо маємо одне із гасел -"Озброюйся!" (я розумію це, як озброюйся знаннями - "Довіряй, але перевіряй").

Я розумію, що для "Дослідницької лабораторії ТГ" (аби хто взявся фахово) це було б гарним дослідженням.
Маєш такого науковця, хто б взявся, друже Анатолію? ;-)
То я скажу, що таке дослідження Місяця під силу лише всьому людству або найпотужнішим державам, до числа яких невдовзі пристане й Україна. А крок у цьому напрямі здатен зробити серед інших, гадаю, науковець БОГДАН ДУБ. Та чи відає він, що існує ДОСЛІДНИЦЬКА ЛАБОРАТОРІЯ ТГ?

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Дослідження непізнаних речей вважаю справою корисною у всіх аспектах. Коли працює думка, вона заторкує такі регіони свідомості, які, можливо, були досі дрімаючими. А тут вони раптом отримують роботу і щиро радіють з цього) З гіпотез щодо природи Місяця мені імпонує та, що найнеймовірніша: тобто третя. Але що таке неймовірність? Усього лиш те, що нам досі не стало відомо. Неосвітлена частина сфери Знання, на яку треба пролити світло.
Вдячна п. Анатолію за те, що показує приклад допитливого дослідника і радує нестандартними підходами. Натхнення на подальшу працю на розрив шаблонів ;)!

Sapienti sat.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Наталка Артанія пише: З гіпотез щодо природи Місяця мені імпонує та, що найнеймовірніша: тобто третя. Ось вона: Місяць виготовило високорозвинене майбутнє земне людство, проникнувши на 4,6 мільярди років назад у своє минуле, з метою прискорити свій розвиток. А може воно так і є насправді? Дякую тобі, Наталю, і за добре слово і за солідну оцінку своїми галами цієї статті!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Дослідження показали,що місяць-це шматок Землі,що відлетів у космос після того як у Землю вдарився дуже великий об'єкт..Чи то правда чи ні..а може він і пустотілий..може і Титани його створили..Не знаю...
Метафізики говорять про те,що все що йде на Землю,йде через Місяць..і все що йде із Землі,теж йде через наш супутник...Дякую п.Анатолій за статтю..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Світодар Мирний.
0
Ще не підтримано

Цікава стаття. Я підтримую ту думку, що Місяць - штучне космічне тіло, що він служить стабілізатором Землі і має великий вплив на екосистему на Землі. Великий вплив Сонце і Місяць мають на розвиток України. Про це вже писалося. Цикли Сонця і Місяця, накладаючись, утворюють 532-річний цикл (приблизно) народження нової нації на теренах України. Платон стверджує, що була інша цивілізація і був інший Місяць, 10 000 років до нашої ери та цивілізація загинула і не стало цього Місяця. Лише "незадовго" (в історичному масштабі) до зародження нової цивілізації (на теренах України - Трипілля) "з'явився" (був створений) новий, теперішній Місяць. Щось, мабуть. є в тому. Якщо це так, то враховуючи процес реінкарнації це знову ж могли бути ми, тільки в інших іпостасях. А може та цивілізація не загинула, а переродилася в нову, теперішню цивілізацію, більше вдосконалену? Я маю на увазі більше наближену до Бога-Творця.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Погодься, друже Василю, що Місяць є унікальний космічний об"єкт. Яким би був світогляд, коли б обертання Місяця навколо своєї осі було помітним із Землі? Друже Світодаре, дякую тобі і за добре слово, і за цедру оцінку галами. Люди сьогодні здатні долати простір. Через тисячоліття ми здатні будемо долати і час. Хай же буде!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

ЯрДано, радіймо! Я помітив твої 10 галів оцінки цієї статті. Щиро дякую!

Зображення користувача Марія Воробець.
0
Ще не підтримано

«Спочатку Бог створив Небо і землю… І сказав Бог: «Хай будуть світила на тверді небесній для відділення дня від ночі, і нехай вони стануть знаками, і часами умовленими, і днями, і роками. І хай вони стануть на тверді небесній світилами, щоб світити над землею». І вчинив Бог обидва світила великі, - світило велике, щоб воно керувало днем, і світило мале, щоб керувало ніччю, також зорі».
Місяць над людськими головами - об"єкт, який допомагає Творцю бути в людському сприйнятті, тобто сприймати небесні світила як світила, а не як бачить Творець. І саме завдяки Місяцю Творець забув, що він Творець.
В Біблії все написано ВІРНО, створення земного сприйняття описано там. За допомогою переміщення сприйняття на Землю, тобто втілення людей, рівні свідомості сприймаються як Твердь, як планети, зірки, Сонця.
Місяць - об"єкт створений штучно, тобто Творцем, сприйняття якого перебуває в тверді.
Спочатку на планету потібно перенести свідомість, та як утримати її в певному стані - цим займається той штучний об"єкт.
Інакше б Земля виглядала по-іншому і цивілізація б на ній була інша. Супутник впливає на рівень свідомості жителів планети. Тому супутники змінювались. І Земля колись виглядала по-іншому.
Чому Просвітлені українці мовчать про місяць? Бо сприймають Землю як БОГ, в середині себе.
А найнеймовірніша гіпотеза про створення місяця найближча до істини. Радіймо!

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Марія Воробець каже:
І Земля колись виглядала по-іншому.

То, можливо, Місяць - це колишня оболонка Старої Землі? ("Яйце (Енді Вір)")

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Марія Воробець.
0
Ще не підтримано

Оболонку створено пізніше, як відділення Землі від всього творіння. Неба як такого не було в часи високих цивілізацій, тобто інших станів свідомості жителів Землі.

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Тільки що "булькнуло" ;-) в моїй голові: - Як же це перегукується(!) зі статтею Яйце (Енді Вір).

Захотілося кілька цитат з неї винести сюди і трохи прокоментувати:

"...Я теж звідкись родом. З іншого місця. І є інші, такі, як я..."
(Ми вже знаємо, що Творець саме нашого Всесвіту - має ймення РА. Імен інших Творців інших Всесвітів ми не знаємо).

"- Час, яким ти його знаєш, існує лиш у твоєму всесвіті. "
(Анатолій Висота: "Люди сьогодні здатні долати простір. Через тисячоліття ми здатні будемо долати і час."))

"- Я створив увесь цей всесвіт для тебе."
(Чи не в цьому це прояв найвищої Любові - Агапе).

"– Сенс буття, мета, задля якої я створив увесь цей всесвіт, у тому, щоб ти дозрів." (Освятився, став Сином Божим - у наших термінах).

"– Немає ніякої решти, – сказав я. – У цьому всесвіті лиш ми з тобою."
(Поки ще, це наше завдання - усвідомити це "лише ми з тобою".... Цей Всесвіт, створений РА, величезна і велична комп'ютерна Гра з назвою "Життя". І ми граємо в ній самі з собою! Коли усвідомимо це - війни, як братовбивство (адже є лише Я!) зникнуть!).

То чи не здається вам, шановні соколійці, що Віктор Юрченко мав рацію, кажучи: "Так, і виготовили його наші слуги для нас :)" з маленькою поправочкою - "ми" і "для себе" :-)

Анатолій Висота закарбував: "Місяць виготовило високорозвинене майбутнє земне людство, проникнувши на 4,6 мільярди років назад у своє минуле, з метою прискорити свій розвиток."
І додатковим дотичним доказом є слова:
"– Я – це кожна людська істота, що коли-небудь жила?
– І котра житиме в майбутньому..."

Проте, не людство, а Я житиме поза часом: на Землі - "Я" розкладене на 16 соціотипів, наприклад?! (Так, соціоніки?)

– Тобто, "людство"? Щоб людство дозріло?
– Ні, тільки ти. Я створив увесь цей всесвіт для тебе.
– Тільки мій? А як же решта?
– Немає ніякої решти, – сказав я. – У цьому всесвіті лиш ми з тобою.

(І Творці інших всесвітів СЮДИ не втручаються?! О-о! ))

РаДіємо! )

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Марія Воробець.
0
Ще не підтримано

Дуже гарний коментар, Арсене! Додам:
Я - кожна людська істота, яка знаходиться в теперішньому моменті, тобто завжди. Нема того моменту, коли Я не було. Саме про це Я говорив Ісус, коли казав: Нема іншого Бога крім Я!

Нема ніякої решти, у цьому всесвіті лиш... Я це Ти, я - твоє відображення.
Всі Я - частина Тебе. Нема розділення, все в Єдності.

Я створив цей всесвіт для... пізнання себе в тобі. Тебе в собі. Тебе як Творення Я. Все є Я.

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Справді, Маріє?!!!
То, гадаєш, варто було опублікувати ці думки окремою статтею у власному блозі? Потік галів був би забезпечений? Ха-ха-ха-ха! ))))

Колись Р.Рождєствєнскій написав пісню "Моя Батьківщина" (В оригіналі "Родина моя", але можна читати двояко "родіна" (моск.) і "родина" (укр.) - та, що "від батька до сина"):

"...Я, ти, він, вона,
Ми разом - країна вся.
Разом - дружна ми сім'я,
В слові «ми» - сто тисяч «я»
І окатих й запальних,
Чорних, рУдих і льняних,
Сумних і веселих
У містах і селах!..."

РаДіймо разом, "моє безмежне Я" )) Якби ще себе знайти в своїй дружині, а їй допомогти побачити себе в мені?

Маріє, як думаєш, коли зійдемося ми в Я, то станемо новим Творцем?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Марія Воробець.
0
Ще не підтримано

Кожен приходить до себе своїм шляхом. І приходить через допомогу через дружину, чоловіка, тобто кожного, хто йде поруч. Кожен є вчителем. Через прийняття ближнього і любов до ближнього як до самого себе - найближчий шлях. Через подяку ближньому за все.
А ось коли відбудеться зходження в Я, тоді все сприймається як є, тобто в Раю.
Кожен є Творцем, час - єдиний момент. Розділення в головах, в векторі сприйняття.
Кожна людина - Новий Творець, як тільки Усвідомлює це - Творить кожен момент.
Ми - не зійдуться, зійдеться Я, яке стане Ми ( і навіть тим, ким себе сприймаєте в даному моменті дійсності), тобто всім відразу. Дякую.
Марі я не думає:)

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Марія з Арсеном додали нових кольорів любомудрія до обговорення цієї статті. Ви обоє + є НОВОМИСЛЯЧІ, як це нам пояснила Артанія. Творець утворив Землю+, як велику школу по підготовці Со-Творців. Надто великі зусилля затрачаються на це і тому, гадаю, КОЖНА жива душа має шанс стати Со-Творцем, а не лише Я. Твій, Арсене, добряче аргументований коментар оцінюю в 5 галів. А хто втулив цю статтю до СПЕЦТЕМИ: глобальні містифікації і збочення?

Зображення користувача Марія Воробець.
0
Ще не підтримано

Кожна жива Душа і є Творцем, тому що то Я, інакше кажучи - Творець - ЄДИНИЙ!
Він не Новомислячий, хоч вся реальність є однією Думкою Бога, Творець Творить щомиті, тому кожна мить - нова. Радіймо. Стаття хороша, як і всі ваші статті! Наснаги вам у вашій Праці, Анатолій!

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую тобі, Діано, і за добре слово і за щедру підтримку статті!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Дякую, Анатоліє, за статтю! Гарне фото Місяця! Можна все роздивитися.

Цитата:
це Місяць робить повний оберт навколо Землі за 27,32 земної доби, а на земному небі цей же оберт відбувається за 29,53 земної доби? Давайте уявно перенесемося в Космос і здалеку подивимося так, щоб побачити Землю і всю місячну орбіту навколо неї.  Ми відразу ж помітимо, що Земля обертається навколо своєї осі проти годинникової  стрілки, а також і рух Місяця по орбіті навколо Землі відбувається в тому ж напрямку: проти годинникової  стрілки.  Крім цього стане видно, що Земля разом із Місяцем обертаються навколо Сонця. Оце і є причина різниці між вказаними цифрами.

Я не зрозуміла, а де ці 2 дні поділися, що має різницю в обертах?

Зовсім і не страшна картина червоного Місяця. Є казка про 3 курки, (чорну, червону і білу) та вовка. Побудувала чорна курка дім з соломи, червона з дерева, а біла з каменю. Прийшов вовк, дихнув і згоріла хата чорної курки, а курку з”їв. Плечем розвернув і повалив дім червоної курки, але вона встигла втікти в дім білої курки. Надалі червона і біла курка перемогли вовка. За вовка тут визначають сонце і розуміється, що кури- це є фази місяця чи затемнення.

Чудово..

Цитата:
Діаметр Місяця в 3,66 рази менший від діаметру Землі.

А температура тіла людини 36,6 град., рік має 366 днів

А ядро Місяця, кажуть, що мале і важке.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую вам, Зоріно й Раю за добру оцінку статті й гали! Гарна легенда, Зоріно, про Місяць, курей, хати й вовка.

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Задивлятись стала пильніше на Місяць...Думки... Якщо Світ єдиний, єдині для всіх Правила Творця, то всі ми теж об"єднані Творцем. То ... Ти це я, я це ти...
Полюби ближнього як самого себе...Характерники...Божі діти...
Ми всі частинки цілого, єдиного Всесвіту, тому об"єднані ефіром, матерією...
Спробую це відчути, спілкуючись з людьми. Навчитися з цими думками жити, Радіяти...
Як з"єднати ці частинки в єдине ціле? Бог дозволив мати родину, бути Людиною, думати, ходити по Землі... І чекає від мене дій, Радій!, відповідальності... Виходить - довіряє, надіється, вірить і мені... Благий дар...
Божі, Сонячні діти, Арійці, Радіймо! За Правилами Творця з Вірою, вдячністю, Любов"ю .

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Віктор Юрченко.
0
Ще не підтримано

Дихання Всесвіту: вдих - розширення Всесвіту, видих - згортання Всесвіту.
Все у всьому. При розширенні збільшується кількість матерії - найбільш концентрований вигляд енергії, та в ногу з матерією розширюється і тонкий світ душ, котрий по своїй природі набуває все більше досвіду з появи більшої можливості до матеріалізації, та пройшовши шлях матеріалізації за допомогою найрізноманітніших перевтілень на полотні простору-часу, котре також формується при розширенні. Тепер приходить час "збору урожаю" разом з початком всесвітнього видиху наші Душі, котрі є дітьми однієї Душі почнуть повертатись до своєї цілісності і зрештою об"єднаються в одну Душу котра зконцентрує в собі досвід всесвітнього розширення, бодай з новою силою та збільшеним натхненням почати свій черговий поділ при настанні чергового акту всесвітнього вдиху-розширення.
Думаю зараз ми досягаємо порівняно короткої дистанції затримки дихання, що разом з галактичним світанком дозволить всім душам в матеріалізації розкритись якнайповніше для отримання найповнішого та найякіснішого досвіду з власної матеріалізації. В такому світлі і потрібно сприймати постулат: "В духовному розвитку нема попутчиків". Є тільки вчителі та учні, котрі завжди міняються місцями, аби навчившись один в одного та привнісши кожен щось своє, збагатити загальне.
Тож готуймося!

Світ це лише відображення Тебе

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Вікторе, а хто керує цим ДИХАННЯМ Всесвіту?

Зображення користувача Віктор Юрченко.
0
Ще не підтримано

Все й керує - яке у всьому. Бог є все і є у всьому. Тож керуймо... з Богом :)
Істина перед нами і починається з нас.
Хто цього не помічає - той не може керувати цим.

Світ це лише відображення Тебе

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Віктор уже наговорив достатньо, щоб його на НО оголосили єретиком, за просування пантеїзму :)))

Віктор Юрченко каже:
Все й керує - яке у всьому. Бог є все і є у всьому. Тож керуймо... з Богом :)
Істина перед нами і починається з нас.
Хто цього не помічає - той не може керувати цим.
Зображення користувача Віктор Юрченко.
0
Ще не підтримано

"Пантеїзм (англ. pantheism, грецьке: παν — усе і θεός — Бог) — філософська доктрина, яка стверджує, що всесвіт є ідентичним з Богом; редукція Бога до всесвіту або всесвіту до Бога. Іншими словами, пантеїзм це — вірування чи вчення, яке представляє природний світ, включаючи людину, частиною божества.Пантеїзм є панівною тенденцією в індуїзмі, даосизмі та дзен-буддизмі. Традиційні християнство та іслам його відкидають, водночас певною мірою він присутній у містичних течіях: відповідно, у споглядальному християнстві Майстера Екгарта та суфізмі ", - вікіпедія.
А мені здалось, що тут більшість згодна з цим :)
Та на часі йти далі та глибше цього "сухого" визначення, так як наступив галактичний світанок. https://www.ar25.org/comment/26756#comment-26756
https://www.ar25.org/comment/26689#comment-26689

Світ це лише відображення Тебе

Зображення користувача Марія Воробець.
0
Ще не підтримано

Усе є Бог, саме так! Всесвіт - Творіння, що витікає з Творця. Весь Всесвіт має форму Тора, котрий перебуває в постійному Творенні самого себе.
Коли здригається один електрон, вібрує весь всесвіт - так казав фізик Джеймс Джинс. Саме це потрібно усвідомити. Коли людська свідомість прийме, що вона є всім творінням відразу, яке саме себе відтворює, все стане на свої місця і людина
усвідомить, що не є частиною а всім Богом. Все знаходиться всередині нас. Дякую Вікторе!

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Анатолій Михайловичу, виявляється ви написали цю статтю давно, аж в 2011 році, я цього не знав. Випадково натрапив на неї в журналі "Дім і Сім'я" в 4 номері 2011 року.

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Ще цікавий є проект, який має назву "Quantum". Ось перша лекція, яку викладає письменник Макс Кідрук. (https://www.youtube.com/watch?v=AS0TGOBUynk)

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Відео - Розгадано загадку Місяця (ЛУНИ)

(Анатолію, якщо бажаєш, можу вставити у статтю).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)