Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Mоскві продовжується руйнація Бібліотеки української літератури

Світ:

Як стало відомо українській громадськості, здійснена чергова спроба зруйнувати діяльність Бібліотеки української літератури в Москві.
Незаконно та безпідставно з Бібліотеки звільнено одного з її засновників (ще наприкінці 1980-х років), заступника голови Об’єднання українців Росії, голову Товариства шанувальників української книги, завідувача відділу російської україніки Юрія Кононенка, який є одним з найстаріших та найпрофесійніших її працівників, автором книги про історію Бібліотеки.

Прикметне, що це зроблено директором Бібліотеки Н. Шаріною, людиною, яка не знає ані української мови, ані української літератури та культури.

Звільнення Ю. Кононенка, рівно як і попередні звільнення нібито за власним бажанням ще семи працівників-українців, на нашу думку, однозначно свідчать про задум повної руйнації Бібліотеки, створюваної протягом двох десятиліть колективом її співробітників, читачів, російської та української громадськості. Свідченням цього також є поступове розмивання профілю діяльності установи, прийом на роботу осіб, які також не знають української мови та культури.

Незрозуміло, хто зацікавлений у створенні напруги та громадського збурення довкола Бібліотеки, покликаної слугувати справі поширення знань, порозуміння та міжнаціональної злагоди.

Реґіональна громадська організація «Українці Москви» закликає державні органи, громадськість, діячів науки та культури, всіх небайдужих можливими засобами сприяти нормалізації ситуації, розгляду на належному рівні всіх обставин, пов’язаних з триваючими деструктивними діями щодо Бібліотеки.

Додається також лист працівників Бібліотеки меру Москви Ю. Лужкову, який потрапив у наше розпорядження.


Прес-служба регіональної громадської організації «Українці Москви»
10 жовтня 2007 р.



Контакти:
Олександр Усинський
E-mail: [email protected]
Тел. +7 (495) 730-4022




Мэру г. Москвы
Лужкову Ю.М.

Уважаемый Юрий Михайлович!

Мы, сотрудники Государственного учреждения культуры г. Москвы «Библиотека украинской литературы», крайне встревожены очередной попыткой постепенного размывания профиля нашего учреждения, как он обозначен в постановлении Правительства г. Москвы о создании библиотеки. В данном случае речь идет о ничем не обоснованном и незаконном отказе директора библиотеки Шариной Н.Г. продлить контракт с Ю. Г. Кононенко, заведующим отделом российской украиники – фактическим организатором БУЛ на стадии ее общественного формирования в конце 1980-х годов, активным участником процесса ее становления и развития в 1990 – 2000 гг.

Кононенко Ю. Г. не имел ни одного дисциплинарного взыскания за весь период работы в библиотеке, неоднократно поощрялся и в течение длительного времени получает стопроцентную надбавку к заработной плате за безукоризненную работу.

Увольнение столь много сделавшего для библиотеки и успешно работающего старейшего ее квалифицированного сотрудника, наряду с вынужденным уходом из библиотеки ранее других специалистов, в совершенстве знающих украинский язык, литературу и культуру, ставит под угрозу дальнейшее существование уникального учреждения культуры и служит поводом для внесения излишнего раздражения и недовольства в читательскую среду, провоцирует нежелательные настроения в среде украинской общественности г. Москвы и России.

Просим оградить библиотеку от очередных потрясений и дать ее коллективу в спокойной, творческой атмосфере выполнять возложенные на него обязанности.

Просим сохранить за Ю.Г. Кононенко возможность продолжения его трудовой деятельности в библиотеке в качестве заведующего отделом российской украиники.


Сотрудники библиотеки:

Заместитель директора В.Г. Крикуненко

Главный библиотекарь Е.В. Мальцева

Библиотекарь В.В. Сидорова

Библиотекарь А.М. Голубков

Библиотекарь С.А. Мурашов

5 октября 2007 г.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи