Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рок-характерники з Кому Вниз пройшли ІІ тур конкурсу на здобуття найвищої нагороди в Україні в галузi культури – Національної премії ім.Тараса Шевченка

Показово, що усі дев'ятнадцять учасників Комітету з Національної премії, серед яких письменниця Марія Матіос, кінорежисер Олег Бійма, актор і режисер Анатолій Хостікоєв та иньші визнані діячі культури, були у своєму рішенні одностайними, тож зараз "кому-внизівці" перебувають за крок від премії, яка присуджується видатним митцям за високоiдейнi й високохудожнi твори та роботи в літературі, образотворчому мистецтві, музиці, театральному мистецтві та кінематографії. Нашим представникам Музики Високого Духу залишилося подолати ІІІ-й, найважчий тур, де рішення приймається шляхом таємного голосування.
Нагадаємо, що 1 грудня у Львові з нагоди висунення Кому Вниз на здобуття Національної премії імені Тараса Шевченка відбувся величний концерт Кому Вниз – "Ретроспектива". За свідченням очевидців, виступ минув за вщент заповненої Львівської опери (Львівський національний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької), і це при тому, що ціна квитків сягала півтори тисячі гривень! У залі панувала атмосфера Велету Духу у противагу ницій буденності, а низку знакових пісень – "Птаха на ймення Nachtigall", "Суботів" (на вірші Т.Шевченка) і "Ворони" (на вірші Олександра Олеся) – публіка всотувала стоячи. Воно й не дивно, адже такі співанки в серці кожної нормальної людини бринять вже давно. Разом пролунав 21 твір: з минулих платівок, з майбутнього доробку, а також рідкісні старі пісні, які рок-рій навмисно не заяложував впродовж 15 років.

Перед дійством у Мистецькому об’єднанні "Дзиґа" відбулася прес-зустріч з Кому Вниз. На ній ватажок гурту Андрій Середа зазначив, що сучасній Україні бракує військових маршів.
"Мені здається, що зараз надто затягнувся мирний час. А мир цікавий лише в паузах між війнами. Війнами тотальними, війнами соціумів. І тепер нам вкрай необхідна така війна".

Не таємниця, що Патріархи нашої ґотики є найвідомішими представниками вітчизняної Правої культури. Це Середа не ховаючись підтвердив:
"Єдина музична місія Кому Вниз - підтримувати праворадикальні, праві національні рухи, мужніх людей, котрі вміють тримати зброю в руках і готові до кінця боротися за свою ідею. Ми взаємопов’язані, ми допомагаємо один одному. І ця взаємодія нас тримає вже довгий час. Є велика жага бачити впевнених молодих людей, які знають куди йдуть, на якій землі знаходяться і чого для неї хочуть. Є велике бажання бути разом з ними. Таке бажання тримає нас на сцені, тримає нас як команду".

Будь-який представник Правої культури не може стояти осторонь політичного становища в країні, а тим паче Андрій Середа, який був "голосом" передвиборчої кампанії Віктора Ющенка. Цікавим є теперішнє ставлення чільника Кому Вниз до поведінки чинного Президента України:
"Людина має Богом дану енергетику і під час Помаранчевої революції зуміла згуртувати навколо себе людей, – вважає Середа. – Але ми не можемо чекати, як Росія, царя-батюшку. Тому шукатимемо нову людину, яка має гонор".

Під час зустрічі з новинарями стрияни, давні друзі Кому Вниз, вручили Андрію Середі та Сергію Степаненку подарунок: кому-внизівську Сваргу, вкарбовану в бунчук гурту, над яким розкинув крила орел – втілення Високого Духу.

Концерт Кому Вниз у Львові спричинив Комітет підприємців Львівщини. Саме він і висунув рій на здобуття Національної премії ім. Тараса Шевченка.



При написанні використовувалися матеріялами з:
Іменної сторінки Кому Вниз komuvnyz.gothic.com.ua
Західної Інформаційної Корпорації (ЗіК) www.zik.com.ua
Щоденної газети неофіційної інформації, настроїв і громадської думки observer.sd.org.ua


--------------------------------------------------

“ФДР-вісті з Краю”
(українські музичні новини)
Юрко ЗЕЛЕНИЙ, упорядник ФДР-вістей з Краю
вул. Оболонська, 21
4-й поверх, Праве крило
Київ 04071
Україна
+38 (067) 94-658-34
+38 (044) 417-56-14
+38 (044) 233-36-34
E-mail: [email protected]
Web: www.fdr.com.ua


----------------------------------------------------

В тему:

Вечір в опері: тріумф високого духу

Є надія, що в Україні з’являться ґотичні відеокліпи

“Кому Вниz” на марші

Українські ґотичні новини

Любов і патологія Андрія Середи — національно-расово-свідомої людини світу

Андрій Середа (гурт Кому Вниz): “Українська музика вигідно відрізняється від Української політики”

Готична музика КОМУ ВНИZ. Забагато чорного...

“Важливішим із мистецтв для нас є кіно...”

Птаха NACHTIGALL в українських степах
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи