Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рекорд 'Гінеса' з вишиванками у Рівному

Більше трьох тисяч людей у вишиваних сорочках в річницю Незалежності України зібралися на головному майдані Рівного.
Таким чином тут відзначили свято і встановили новий український рекорд.

3298 – таким є новий рекорд України і, очевидно, світу. Саме стільки людей у вишитих сорочках зібралося в одному місці в один час. Для встановлення рекорду до Рівного прибули жителі практично всіх районів області та інших регіонів. Серед них і група людей з Донеччини. Вік рекордсменів різний – були й маленькі козаки у візочках, і багато молоді, і старше покоління.

Представник національного проекту «Книга рекордів України» Ігор Підчібій вважає, що не бачив красивішого і патріотичнішого рекорду.

Для офіційної реєстрації рекорду необхідно виконати певні вимоги. Згідно з ними створили спеціальну комісію, у складі якої були етнографи та працівники музею. Вони слідкували за «справжністю» вишиванок – футболки з намальованим орнаментом не враховувалися.

Автор ідеї акції – директор місцевої ФМ-радіостанції «Трек» Галина Кульчинська каже, що над організацією дійства працював весь її колектив.

За словами етнографів, подія мала важливе значення для них, адже тут були і найдорожчі в Україні сорочки, і одяг, виготовлений українцями Аргентини. Траплялися також сорочки, вишиті ще до Другої світової війни, і навіть у 19 столітті.

Завідувач відділу етнографії Рівненського обласного краєзнавчого музею, член комісії Алла Українець каже, що нині існує близько ста технік вишивання. Найскладніша – вишивання бісером, притаманне майстриням Буковині. Таку вишиванку можуть виготовляти протягом року. Над звичайною потрібно працювати кілька місяців.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи