Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Новітня Козаччина: середній клас зобов’язаний очолити Україну – в цьому сенс його існування (+аудіо)

Категорія:

Поточна криза виявила соціальну групу, спроможну сформувати орган самоуправління українського народу. Ця група перебуває у процесі перетворення на масовий рух середнього класу. Метою цього руху є вирощення українським народом власної голови.  

200508lyudyna-6.jpg

Народ – це «велика людина» (Платон)
Народ – це «велика людина» (Платон)
Попередні статті:

Аудіоверсія: Новітня Козаччина: середній клас зобов’язаний очолити Україну

Народ – це колективний організм, «велика людина». Якщо він перебуває в аморфному стані, то це етнос – «група своїх людей». Якщо народ вирощує власну голову і починає жити власною волею – то це вже нація.

– Хто може належати до соціальної групи, спроможної виконувати функцію колективної голови?

По-перше, ці люди мають бути частиною народу – його кров’ю і плоттю.

По-друге, вони самі мають жити власною головою, бути самі собі панами.

По-третє, загальне благо вони мають ставити вище своїх егоїстичних інтересів. Це те, що називається жертовністю.

Коронавірусна криза виявила в Україні 5% людей, спроможних до самостійного мислення. З’ясувалося, що це «середній клас» – українці, які живуть власною волею, власною працею і шукають спільного блага. Зовнішньою ознакою цих людей є належність до руху військових добровольців і цивільних волонтерів.

Фактично, поточна криза виявила єдину соціальну групу, спроможну сформувати колективну голову. Ця група перебуває у процесі самоорганізації і перетворення на масовий рух середнього класу. Метою цього руху є вирощення українським народом власної голови. Сенс народовладдя якраз і полягає в тому, що народ вирощує власний орган управління і керується його рішеннями.   

Поки що український народ не має власної голови. Народне тіло перебуває під управлінням олігархічного «протезу», що займається імітацією народовладдя. Олігархат відчув формування справжньої голови, тому під прикриттям «коронавірусного психозу» здійснив рішучу атаку на український середній клас. Структура цієї атаки на диво точно відповідає структурі Голодомору, головною метою якого було знищення українського середнього класу – вільних господарів, куркулів. Нинішній карантин – це новітнє розкуркулення. Докладніше про це читайте в дослідженні «Карантин і Голодомор: як українцям звільнитися від колективної психічної травми».

Вочевидь, олігархат відчув загрозу своєму паразитуванню. Нинішня системна атака на український середній клас це підтверджує. Олігархат намагається позбутися небезпечного конкурента. Отже, процес вирощення українським народом власної системи управління йде у правильному напрямку.   

Наголосимо, що формування народної голови є найбільшим обов’язком і навіть сенсом існування середнього класу. Це його природна місія, яку конче треба здійснити.

– Чи було щось подібне в українській історії?

Постійно, регулярно. Останнім прикладом регенерації національної еліти була Козаччина. Ось як про це писав Євген Маланюк: «Справді, на перший погляд, є то чудом нашої історії: обезголовлений національний організм – власним внутрішнім зусиллям – вирощує собі голову. Провідна верства – здрібнілі князі й боярство, пізніше навіть єпископат – втягається механізмом польської державности... І от, на зміну відумерлій аристократії „несподівано", бо в історично-короткім часі, з'являється аристократія нова, з'являється „чудом", бо ніби з „нічого" зроджена. Козацтво... було зроджене з лона обезголовленого національного тулубу».

Нинішній середній клас – добровольчо-волонтерських рух – це новітня Козаччина.

– Але як переконати 95% населення керуватися власною рідною головою, а не чужим олігархічним протезом?

Про це поговоримо у наступній статті: Як середньому класу переконати 95% населення і легально прийти до влади 

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.

Еней - Вітре Гнатий

Наші інтереси: 

Творимо Вільну Українську Державу. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

Відчуваю себе бабкою, яка трепотить крильцями, а деінде вибухають зорі та їх планетарні системи.Тому: пильний, обачний, у жовтому стані.Радію!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

Відчуваю себе бабкою, яка трепотить крильцями, а деінде вибухають зорі та їх планетарні системи.Тому: пильний, обачний, у жовтому стані.Радію!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Якщо голова буде дієвою, то приклад з неї буде братися на інстинктах!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

– Але як переконати 95% населення керуватися власною рідною головою, а не чужим олігархічним протезом?

Логікою майже нікого неможливо переконати.
Варіанти: 1. Створити безпечний простір для життя і праці для тих хто хоча б заявив ,що буде себе захищати.
2. Для себе і однодумців створити самодостатній і творчий простір, потім вибирати кого можна туди запустити.
3. Приєднати на вигідних умовах або популізму.
При створені будь якого варіанту об'єднання потрібно охлосу розповідати ,що це ,що вони роблять і як думають це не ,що інше як сектанство або вірування (довіра). Чому? Тому ,що логіки в їхніх діях нема, законності нема а отже вони насаджають свою "віру" іншим, що є релігійним розпалюванням ворожнечі. Звісно пропонувати варіанти виходу на рівні культури, порядності і просвіти. Від Конституції, міжнародних пактів і конвенцій у більшості стається припадок. Вони не здатні з наскоку оперувати великим об'ємом інформації. Така у мене склалася на сьогодення думка.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Не треба переконувати, достатньо постійно інформувати