Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 20
  • Переглядів: 22

Досліджуємо поведінку надтварин (Homo intelis): «Експерт» – короткометражний фільм (7 хвилин)

Категорія:

Головними рушіями ковідного безумства владної верхівки є її жадібність до грошей, прагнення абсолютної влади, манія величі та погано приховуваний садизм. Проте з поля зору випадає найважливіший чинник – специфічний спосіб думання цієї «еліти».

210902ekspert.jpg

Кадр з відеофільму "Експерт" (2014)
Кадр з відеофільму "Експерт" (2014)

Для тварин, навіть інтелектуальних (надтварин, інтелісів), недоступне людське мислення. Головне, що в них нема цілісного бачення ситуації, оскільки відсутня свідомість. Врешті-решт, у них по-іншому влаштовано мозок і він по-іншому функціонує.

У теорії, відсутність інтуїтивного відчуття цілісності можна частково компенсувати формальною логікою, проте це дуже витратний процес, тому інтеліси рідко його застосовують.

У статті «Політична зоологія» ми вже говорили про те, що у надтварин є інтелект, але нема розуму, тому вони не усвідомлюють сенсу своєї діяльності, а лише намагаються мавпувати діяльність людини.

Ось як про це розповідає Роберт Хаер (він говорить про психопатів, проте це стосується всього біологічного виду Гомо інтеліс):

«У проникливих спостерігачів створюється враження, що психопат грає роль, машинально вимовляючи завчені фрази».

«Байдужість психопата до можливості бути спійманим на брехні просто неймовірна: вона змушує задуматися, чи при здоровому він глузді».

«Деякі дії психопати ретельно продумують і опрацьовують, проте в більшості своїй їхні вчинки досить прості: одночасно обдурити декількох жінок, умовити родичів і друзів дати грошей на те, щоб "вийти зі скрутного становища" тощо. Хоч би яким був план, він завжди виконується зухвало, самовпевнено і холоднокровно».

«Незважаючи на те, що психопати багато брешуть, їх не можна віднести до майстерних брехунів. Як я вже згадував, їхня мова сповнена нелогічних і суперечливих одна одній заяв. На запитання: "Ви дійсно носили в своєму портфелі чисті бланки для оформлення довіреності?" – його відповідь була такою: "Ні, я не носив їх із собою, але вони дійсно лежали в моєму портфелі". Проаналізуйте сказане. Це не просто брехня. Психопати на одному диханні видають кілька суперечливих фраз. Спантеличує, правда? Створюється враження, що психопати іноді втрачають контроль над своєю промовою і випускають на свободу ніяк не зв’язані між собою слова й думки».

«Він знає слова, але не знає мелодії. В емоційному сенсі ідея узгодженості йому недоступна: він знає тільки словникове значення слів. Він поводиться зі словами так, ніби вони для нього нічого не значать. Просто форма без змісту».

Хай там як, а це нагадує комп'ютерні переклади текстів – вони можуть бути формально правильними, але внутрішньо безглуздими.

«Картину прояснить проста аналогія. Психопат схожий на дальтоніка, для якого всі кольори представляються не більше ніж відтінками сірого. Проте він знає, як поводитись у світі барв. Він знає, що верхня лампа світлофора означає "стоп". І коли дальтонік каже, що він зупинився на червоне світло, він має на увазі верхнє світло».

«Як пише Герві Клеклі: "Він може навчитися користуватися звичайними словами ... [і] правдоподібно зображати почуття, але самі почуття йому недоступні"».

«"Коли містер Гейсі спочатку говорить, що він убив людину, а потім заявляє, що він нікого не вбивав, хіба це не порушення асоціативного ряду?". Психіатр відповів: "По-моєму, це брехня. Я думаю, він не запам'ятовує, що говорить, бо постійно бреше"».

Психопати – це погано виховані, точніше – погано дресовані надтварини. Спосіб думання психопатів властивий усім надтваринам, навіть просоціальним – Homo intelis: людиноподібні надтварини та їх ідентифікація (+аудіо).

Необізнана людина може подумати, що це прояв кричущої некомпетентності та повного невігластва людей. Наприклад, інтелісів не бентежить той факт, що в одних країнах лютує страшний ковід, а в сусідніх його взагалі нема. Прикладами є Україна і Білорусь, Данія і Швеція, Північна і Південна Дакота.

Побачити повну логічну суперечність і неможливість такого роду речей спроможна навіть людська дитина. Коли ж таку суперечність допускають дорослі, то справа не в тому, що вони некомпетентні люди. Просто вони взагалі не люди. У них радикально інше сприйняття реальності.

Приклад того, як думають інтеліси, продемонстровано у короткометражному (7 хвилин) фільмі «Експерт» (2014). У робочій нараді беруть участь одна людина і четверо інтелісів:

Дивитись на Ютуб


Оригінальне озвучення – The Expert (Short Comedy Sketch):


Продовження теми про "повстання мавп":

 

Наші інтереси: 

Пізнаємо реальну структуру соціуму.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Поглянь на навколишній ковідний ідіотизм. Це вже не просто дурість, а радикально інше уявлення про життя. Відсутність духу суттєво знижує рівень інтелекту.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Жаль, що у першому фільмі не показали дошку, на якій "творили" герої сюжету...
Щодо математики: у сатиричному романі Олега Чорногуза "Аристократ із Вапнярки" кабінет директора ФІНДІПОШу Стратона Стратоновича Ковбика поділили на ДВІ частини. І стало ДВА кабінети...

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Сильно! Може в цьому і є сенс кризи? У виявленні людей та інтелісів?

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Сенс кризи в тому, аби люди, які виживуть внаслідок її, мали стійкий імунітет проти хуцпи та хуцпістів (дітей диявола). Як його мають мурахи, які вижили, до ломехуз та їхніх наркотичних виділень. Але, задля цього люди повинні набути звичай надавати якісь права саме на основі творчих здібностей. В свою чергу, задля цього треба визначати творчі здібності. А, визначання творчих здібностей призведе до розпінавання інтелісів.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Щось мені здається, що вони (інтеліси) в цьому сюжеті схожі на просто дурнів і дуреп. Чи я чогось не зрозумів? Едина людина в сюжеті намагається щось пояснити, але марно. Я якось інакше думав про біороботів-інтелектуалів, ліпше, чи що...

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Поглянь на навколишній ковідний ідіотизм. Це вже не просто дурість, а радикально інше уявлення про життя. Відсутність духу суттєво знижує рівень інтелекту.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Вірніше, відсутність любові сильно обмежує інтелект. А любов - це також і здатність до щастя, бо щастя - це співрадість.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Мені складно уявити інтелект інакше, ніж вчили у моєму виші, тобто фрагментація реальності і створення образу світу як мозаїки, схоже на матрицю цифрової камери. А тут дійсно щось потустороннє, пропадає бажання щось пояснювати, просто батіг і на простішу роботу, копати канави, наприклад. Але ж ми від цих ідіотів часто-густо просто залежимо.

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Чомусь "гомо сапієнсом" у фільмі виявився представник монголоїдної раси...А чотири європеоїди виставлені дурнями...

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Якби розумним виявився білий чоловік, це був би абсолютно неполіткоректний "білий супремасизм". Автори вирішили не ризикувати.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

ще жодний план не пережив зустрічі з ворогом. Гельмут фон Мольтке