Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мінцифра візьме розробника фейкової Дії до себе на «‎перевиховання»

Історія розробника фейкового застосунку Дія, що дозволяв створювати підроблені документи, отримала неочікуване продовження. Міністерство цифрової трансформації вирішило взяти 21-річного жителя Запоріжжя до себе на «‎перевиховання в ІТ». До суду він буде працювати над соціальними проектами в Мінцифрі.

Цю ідею запропонували в Міністерстві внутрішніх справ, розповів у своєму Telegram-каналі міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. У перемовинах взяли участь Віцепрем’єр-міністр та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, повідомила пресслужба Мінцифри.

«‎Хлопець виявився трохи сором’язливим, але дуже розумним, начитаним. Уже встиг попрацювати арбітражником, вміє програмувати й сам збирає весь дизайн у Figma. Тому ми вирішили дати йому шанс виправитись. Одним з його перших завдань є розробка різного дизайну соціальної реклами у підтримку вакцинації та проти вживання алкоголю молоддю. Призначимо у Мінцифрі куратора, який контролюватиме роботу. Спробуємо спрямувати його вміння у потрібному напрямку», — написав Михайло Федоров.

Міністр також зазначив, що попри надану можливість на виправлення, хлопець отримає покарання за рішенням суду. Санкція статті Кримінального кодексу України, за якою відкрито кримінальне провадження (ч. 2 ст. 361 — несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку), передбачає до шести років позбавлення волі.

Також він зазначив, що у майбутньому Мінцифра буде створювати проєкти, щоб долучати молоді таланти для самореалізації, тим самим не даючи їм порушувати закон. “Одне прошу: не намагайтеся більше нічого підробляти. Цей канал доступу до Мінцифри не працює”, — також зазначив Федоров.

Нагадаємо, співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Запорізькій області спільно зі слідчими Запорізького районного управління поліції та у співпраці з представниками Мінцифри викрили 21-річного чоловіка, який створив копію державного застосунку «Дія». З його допомогою користувачі мали змогу створювати підроблені документи.

Наші інтереси: 

Талановита молодь може бути конкурентом держави.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цифровий концтабір породжує неминучу протидію зі сторони вільних людей. Протистояння добра і зла виходить на вищий рівень.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цифровий концтабір породжує неминучу протидію зі сторони вільних людей. Протистояння добра і зла виходить на вищий рівень.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Ігоре, а чим, по-твоєму, цифровізація відрізняється від цифрового концтабору? Просто цікаво розібратися, бо багато людей усе, що пов'язане з комп'ютерами та Інтернетом можуть підвести під поняття "концтабору" - а це ж не тотожні поняття?

Поки дихаю - сподіваюсь!