Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 51
  • Переглядів: 58

Яка мета, така й доля, або Чарівний магніт аріянства (+аудіо)

Категорія:

Успішну організацію роблять успішні люди, а успішною людиною можна стати тільки в успішній організації. Твоя спільнота – це твоє соціальне тіло. Люби його як себе самого!

171108-magnit.jpg

Правильна мета - магніт удачі
Правильна мета - магніт удачі

Аудіоверсія:

Етимологія

Ми вже з’ясували, що найбільшим здобутком людини є правильна життєва мета.

Слово «мета» означає «вищий», «над», «загальний», «сукупний» – звідси «метафізика» (вище фізики), «метаполітика» (над політикою), «метадані» (дані про дані), метагеном (сукупний геном).

Слово «доля» (рос. судьба, участь) походить від «частка», «ділити», «нижчий», звідси слова  «уділ», «долина», «долівка», «долі» (внизу).   

Звідси випливає, що доля – розвиток від низького до високого, знизу догори, від часткового до загального, від розділеного до цілісного, від розсіяння до збирання, від поточного стану до мети (цілі), від нещастя до щастя.  

Чарівний магніт

Доля – це шлях до мети. Шлях визначається метою, тому що нижче тягнеться до вищого, а цілісне притягує часткове. Тому яка мета – така й доля. Наявність правильної мети є головною умовою успіху людини. На цьому основується філософія успіху, зокрема, про це наголошує Наполеон Гілл.

Що вищу мету ставить перед собою людина, то потужніша магнетична сила тягне її догори, сприяє її розвитку, саморозкриттю, актуалізації.

Людина, яка рішуче йде своїм шляхом до високої мети, називається шляхетною людиною. Що більше вона наближається до своєї мети, то вона щасливіша.

Особистість і спільнота

Проте успішність просування до мети залежить не лише від самої людини, а й від її оточення. Відомо, що колективними зусиллями досягається набагато більше, ніж індивідуальними. Відтак мета має два складники – зовнішній і внутрішній, особистісний і суспільний.  

На яку високу мету варто орієнтуватися сучасній людині, щоб вона сприяла особистому і суспільному розвитку, була романтичною і  водночас реалістичною?

Найвища мета шляхетної людини

Відповідь однозначна: творення нової людини і нового суспільства. На особистісному рівні йдеться про інтенсивний саморозвиток від людини до реалізованої людини (арія) і далі – до боголюдини. На суспільному рівні – заснування постіндустріальної цивілізації, що відповідає вартостям Золотої доби.

Дві найголовніші практики аріянства

Як бачимо, механіка успіху основана на усвідомленні тісного зв’язку між індивідуальним і колективним розвитком. Успішну організацію роблять успішні люди, успішною людиною можна стати тільки в успішній організації.

Це фундаментальний закон розвитку. Це основа аріянського світогляду. Саме на його реалізацію спрямовані дві найголовніші практики аріянства:

 «Люби господа, бога твого, всім серцем твоїм, усією душею твоєю,  всією силою твоєю і всією думкою твоєю: це найбільша й найперша заповідь. А друга подібна до неї: люби ближнього твого, як себе самого. Іншої, більшої від цих, заповіді нема» (Матвій 22.34–39, Марко 12.28–31, Лука 10.25–26).

Сенс першої практики: наполегливо пробуджуй у собі свого внутрішнього бога, розвивай божественну свідомість, будь вимогливим до себе, вдосконалюйся духовно, психічно і фізично.

Сенс другої практики: розвивай свою спільноту так само енергійно й вимогливо, як самого себе. Твоя спільнота – це твоє соціальне тіло. Люби його!

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Пізнаємо закони життя, ставимо високі цілі, поліпшуємо долю – свою і всього українського народу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вражає продуктивність етимології - науки про істинні значення слів. Наша мова є носієм глибинних знань.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Доля – це шлях до мети.
Тому яка мета – така й доля.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача І М.
0
Ще не підтримано

Погоджуюсь! От тільки успішних організацій було б побільше.

М

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вражає продуктивність етимології - науки про істинні значення слів. Наша мова є носієм глибинних знань.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Продовжуємо озвучення найважливіших статей. Слухаємо і поширюємо!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Дуже відгукується теза про особисте й спільне. Баланс внутрішнього і зовнішнього.
А з організацією дуже просто: майте своє коло спілування. Компанію людей, яким близькі Ваші цілі. Якщо такої немає, значить цілі Ваші ще не визначені. Починайте з себе і навколо Вас згуртується світ. І не тільки люди, а й організації. Як оце спільнота НО