Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні з'являться спеціальні камери, які фіксуватимуть порушників "маскового режиму"

Світ:

Йдеться про проведення пілотного дослідження, яке було ініційоване ВООЗ і підтримане МОЗ. Завдяки встановленню відеокамер буде відбуватися деперсоналізована оцінка умовного відсотка дотримання "протиепідемічних норм".

В листопаді у Києві, Харкові та Дніпрі запрацюють перші відеокамери для контролю за дотриманням маскового режиму та соціальної дистанції, розповів заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає ТСН.ua.

"Тобто в автоматичному режимі зчитується кількість людей, які проходять вздовж камери або зони її дії, і скільки з них у масках, скільки дотримуються дистанції. Зараз вже розроблені повні комплекти документів для проведення біоетичної експертизи та встановлення таких камер", – сказав він.

"Ця система і це програмне забезпечення дозволяє нам в автоматичному режимі показувати дотримання чи недотримання, або типу недотримання протиепідемічних вимог", – зазначив Кузін.

На запитання, яке покарання чекає на порушників, Кузін відповів: "М'яко кажучи, це пілот з відстеження загального відсотка протиепідемічних вимог. Але водночас для людей, які порушують протиепідемічні вимоги, діє відповідна стаття в адміністративному кодексі Україні та передбачене покарання, зокрема, за відсутність масок у закритому приміщенні".

Наші інтереси: 

Ви ще вірите, що вони дбають про здоров'я громадян? Ось для чого була потрібна вся ця ковідна історія – щоб стежити за громадянами! Скоро буде, як в Китаї.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Люди платять своїми податками щоб за ними стежили! Тільки інтеліси можуть таке наінтелектуалити.

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Люди платять своїми податками щоб за ними стежили! Тільки інтеліси можуть таке наінтелектуалити.

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Люди платять податки, і, водночас, лінуються змінити цілком конституційним та правовим шляхом, вочевидь погану владу. А, на заробляння оцих грошей для сплати податків вони ж витрачають досить багато зусиль та часу. Вочевидь, більшість людей дуже далекі від логіки та здорового глузду...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!