Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Навчальний курс «Добра Новина»: чудесний старт, базова структура, сім кроків до щастя (+аудіо)

Категорія:

Спецтема:

Свою школу Ісус заснував у Капернаумі – великому портовому місті на північному березі Галілейського моря. Для того, щоб надати навчальному процесу потужного початкового імпульсу, Ісус здійснив чудо перетворення води на виноградний фреш під час весілля в Кані Галілейській. Ця подія відбулася на третій день після початку навчання шістьох перших учнів. Запам’ятаймо ці імена: Іван, Андрій, Яків, Симон, Пилип, Натанаїл.

210716capernaum-2.jpg

Руїни будівлі для громадських зібрань у Капернаумі
Руїни будівлі для громадських зібрань у Капернаумі
 
Початок: 
Попередня стаття: 

Чудесний старт навчального процесу

Весіллям у Кані Галілейській керувала Діва Марія – матір Ісуса. Це видно з того, що вона віддавала накази місцевим слугам – і вони їх негайно виконували.  

«Через три дні було весілля в Кані Галілейській, і була там мати Ісуса. Запросили на весілля також Ісуса та його учнів. Коли ж забракло вина, мати Ісуса каже до нього: Вина не мають. Ісус відповів їй: Що мені й тобі, жінко? Але мати його мовила до слуг: Що тільки скаже вам, робіть. Було ж там шість кам’яних посудин на воду, кожна вміщала дві або три міри. Сказав їм Ісус: Наповніть посудини водою. Вони наповнили їх по вінця. Далі каже: Зачерпніть тепер і несіть до весільного старости. І понесли. Коли староста покуштував воду, що стала вином, – не знав він, звідки воно взялося, знали лише слуги, котрі зачерпнули воду, – закликав молодого і мовив до нього: Кожен чоловік дає спершу вино добре, а як нап’ються – гірше. Ти ж добре вино зберіг досі. Ось такий початок чудес учинив Ісус у Кані Галілейській і тим об’явив свою славу, і учні його увірували в нього. По тому повернувся він у Капернаум, сам він і його мати, і брати, і його учні, і пробули там кілька днів» (Іван 2.1–12).

Як бачимо, перше чудо Ісус здійснив у Кані Галілейській, куди прибув з початковим гуртом учнів. Вочевидь, Ісус зробив це чудесне перетворення задля учнів («і учні його увірували в нього»), а не для того, щоб догоджати учасникам весілля. Ця дивовижна подія, здійснена вже третього дня навчального курсу, привернула увагу до новоствореної школи й посприяла зростанню учнівської групи.

Галілейське море, Капернаум та інші міста

Три складники обов’язкової навчальної програми

Отже, після Кані Галілейської Ісус, його матір та шестеро учнів повернулися в Капернаум «і пробули там кілька днів» (οὐ πολλας ἡμέρας – «не багато днів»). Тобто протягом деякого часу навчання відбувалося у стаціонарних умовах шкільного помешкання. Далі пішла мобільна форма навчання: «І ходив Ісус по всій Галілеї, навчаючи по громадах їхніх, звіщаючи Добру Новину і зціляючи всяку хворобу та всяку недугу в народі» (Матвій 4.23). З цього і подальшого викладу видно, що навчальний курс мав три головні компоненти:

1. Самозцілення. Учні засвоювали знання про те, як піднестися у Простір волі – Царство боже – і досягти в ньому щастя. Для цього треба оновити світогляд, очистити психіку й оздоровити плоть. Істинні знання завжди активні, тому отриману теорію учні тут же реалізовували у практиці власного життя. Найкращий спосіб засвоєння знань полягає в тому, щоб передавати їх іншим людям. Звідси випливають другий і третій компоненти програми.

2. Проповідь. Учні не лише засвоювали знання безпосередньо від Ісуса, а й спостерігали за тим, як він навчав інших. Відтак учні виробляли навички поширення засвоєних ними знань.

3. Зцілення словом. Ісус навчав учнів мистецтва оновлення за допомогою слова, тобто молитви, мовлення, говоріння. Здобувши власний досвід самозцілення, учні вчилися зцілювати інших людей. Кожне таке зцілення посилювало авторитетність їхньої проповіді, а також посилювало їхню власну віру, тобто духовну силу, основану на переконаності.

Сім кроків до щастя

Отже, проповідь і зцілення були принципово важливими складниками навчального процесу. Проте в цій справі треба було підтримувати баланс, адже надмірна популярність школи заважала навчанню: «Чутка про нього розійшлась по всій Сирії, і приносили до нього всіх хворих на різні недуги, знеможених стражданням, біснуватих, сновид, розслаб­лених, і він оздоровлював їх. І йшла за ним велика сила людей з Галілеї, з Десятимістя, з Єрусалима, з Іудеї та з Зайордання» (Матвій 4. 24-25). Тому Ісус періодично усамітнювався з учнями у приміщеннях або на природі. Власне, про таке усамітнене навчання йдеться в оповіданні, відомому як «Нагірна проповідь»: «Побачивши натовп, він зійшов на гору. І коли сів, підійшли до нього його учні; і він, відкривши уста, почав навчати їх:

1) Щасливі скромні, бо їхнє царство боже.

2) Щасливі лагідні, бо вони успадкують землю.

3) Щасливі засмучені буттям, бо будуть утішені.

4) Щасливі голодні та спраглі праведності, бо вони наситяться.

5) Щасливі милосердні, бо вони зазнають милосердя.

6) Щасливі чисті серцем, бо вони побачать бога.

7) Щасливі миротворці, бо вони синами божими стануть.

Радійте й веселіться, бо нагорода ваша велика» (Матвій 5.1-12).

Вочевидь, це лише заголовки: кожне «блаженство» Ісус оснащував поясненням.

Як бачимо, перша зафіксована Євангелієм лекція Ісуса починається з «семи блаженств», тобто з семи кроків досягнення щастя і, в остаточному результаті, перетворення на боголюдей – синів і дочок божих: «Щасливі миротворці, бо вони синами божими стануть». Практика цих семи метафізичних настанов підносить у простір волі, робить людину гармонійною, успішною й авторитетною.

Таким чином, базовий рівень навчання в Ісусовій школі передбачав засвоєння обов’язкової метафізичної тріади «самозцілення – проповідь – зцілення людей». Її сенс у тому, що людина спочатку засвоює вищі знання і змінює себе, після чого починає транслювати ці знання в соціум, підкріплюючи їх оздоровленням членів цього соціуму.

Продовження: Навіщо Ісус пішов з учнями на свято Купайла аж до Витавари на Йордані – Школа Ісуса Хреста

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Досліджуємо Добру Новину, проектуємо мабутнє.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, я готую , досить давно, статтю на цю тему.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Нам ще треба буде ретельно дослідити, що означає кожне з семи "блаженств".

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, я готую , досить давно, статтю на цю тему.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

З мапи зрозуміло, як могли познайомитися Ісус і Марія Магдалина.
Капернаум і Магдала – сусідні портові міста. У Капернаумі в Ісуса була школа, а в Магдалі у Марії був бізнес.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Сім блаженств Ісус пообіцяв слабким, а що він пообіцяв сильним? Що є добро і що є зло? Як ставитись до того і іншого?

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Валерій Швець каже:
Що є добро і що є зло? Як ставитись до того і іншого?

Вольовий імператив каже:
Все, що робиться з власної волі, — добро. Все, що робиться з чужої волі, — зло. Треба знати це коротке визначення добра і зла.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Арсен Дубовик каже:
Валерій Швець каже:<blockquote class="bb-quote-body">Що є добро і що є зло? Як ставитись до того і іншого?</blockquote>

Власна воля може суперечити справедливим інтересам інших людей. Більшість злоченів зроблені з власної волі.
Злочинці утримуються у в'язницях проти їх волі, але в інтересах суспільства.
<a href="https://www.ar25.org/article/strategemy-6-10-rozdil-drugyy-svitoglyad-i-... class="bb-url" rel="nofollow">Вольовий імператив</a> каже:<blockquote class="bb-quote-body">Все, що робиться з власної волі, — добро. Все, що робиться з чужої волі, — зло. Треба знати це коротке визначення добра і зла.</blockquote>

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Сім блаженств – це не обіцянки, а настанови для піднесення у Царство боже і перетворення на боголюдину. Ісус дав ці настанови своїм учням, щоб вони ставали досконалішими і сильнішими. Ми ще дослідимо ці блаженства.

Валерій Швець каже:
Сім блаженств Ісус пообіцяв слабким, а що він пообіцяв сильним? Що є добро і що є зло? Як ставитись до того і іншого?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ось, наприклад, дуже сильною людиною є Дональд Трамп. Теперішнє ставлення до нього ЗМІ важко назвати якось інакше, ніж гонінням через праведність. Таким людям Ісус обіцяв, що "їх буде Царство Боже." Але, що саме значать ці слова? Бо, у царстві є лише один володар, його власник - цар. Але, Бог є соборною істотою, яка складається з богів. Отже, слова "їх буде Царство Боже", означають - вони стануть богами. Але, це стосується найсильніших людей. Але, що обіцяно Ісусом для менш сильних людей, аніж Дональд Трамп, але також, дуже сильних? Наприклад, для таких, як Олександр Філатович, Валерій Сушкевич та Ігор Каганець? Ці люди, створили такі нові соціальні інститути, такі, відповідно, як клінику, де відкрито та офіційно людей лікують магією, Інваспорт, организацію, яка відшукує та виховує інвалідів-пассіонарієв, та НО, де працює економіка дарування знань. А, Ісус їм обіцяв, що вони стануть Синами Божими. Як, хороша винагорода?!?:)

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Якщо "Каня Галілейська", то була ще якась Каня...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Цікаво, Симон Кананій - це "Симон із Кані", чи "Симон сокольничий"?
(Каня - сокіл. Wiki: (псл. kanja) — утворення, пов'язане з наслідуванням крику птаха[4], подібного на квиління.)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Симон Кананій – це Симон з Кані, подібно як Йосип з Ариматеї та Марія з Магдали (Магадана).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Так Ісус же дав першим уроком Чакравід'ю! - знання про тонкі тіла і їх взаємозв'язок.

  1. Щасливі скромні, бо їхнє царство боже.
  2. Щасливі лагідні, бо вони успадкують землю.
  3. Щасливі засмучені буттям, бо будуть утішені.
  4. Щасливі голодні та спраглі праведності, бо вони наситяться.
  5. Щасливі милосердні, бо вони зазнають милосердя.
  6. Щасливі чисті серцем, бо вони побачать бога.
  7. Щасливі миротворці, бо вони синами божими стануть.

Кожне по черзі описав, вказав напрям роботи для кожного і результат напряму (їх очищення і розквіту).
Виклав основи, на чому тримаєтсья все живе, від примітивнішого тіла до найвищого.
Водночас - дав таблицю розвиненості різних форм життя.
Водночас - архітектуру людини.
Щоб орієнтувались в реальності. Дав координати.
Бо щоб "розвиватись", треба спочатку чітко розуміти, що сАме розвиваєш.
Пройшовся по всіх семи.

Усіма тілами керує дух, істинне я, вічний, належить духовному світу. Його описують як "духовне тіло", або 8-ме (що думаю вже є викривленням трансляторів).
В будь-якому разі, маємо 7 чітких відповідностей. З настановами якостями для кожного з тіл.

==
не в тему:
Адам і Єва мали "стелю" в 4те тіло - вищих ще не спроектували.
А коли Спроектував, для людей, як виду живих істот, і у них природно пішов розвиток тіл - перейшли на інший рівень буття - нова якість діяльності - нові вищі тіла і прошарки реальності - це ж зовсім інше існування! У об'ємніших, незрівнянно розноманітніших "паралельних" просторах.
При чому, якщо вже говорим про Буття.. Бог персонально розповів про "подарунок", який Він приготував їм, і описав, що у них з'явитсья, якими вони стануть.
Тобто, була сформована/придумана матриця("креслення") вищих тонких тіл - з 5го по 7ме - геть інший рівень існування, що відрізняє якраз істинно людину від тварини.
(жарт): Перехід 4, серія "Буття", випуск/глава №N. у цьому номері: Бог попередив. Адам і Єва таки перейшли. Адам і Єва опанувли новим могутнім інструментарієм і заселили Землю. Аналіз можливостей 5-7 тіл, як обов'язкової умови для тиражування. :)

Ісус же, можливо, показав наступний бар'єр. Перехід на існування в матеріальному світі, істинно з позиції духу. Володіючи всім інструментарієм (тілами), для діяльності у різних прошарках матеріальної реальності, долучитись до свідомого існування/діяльності/гри у духовному світі.
Власне, десь так я і уявляв собі ціль Ісусового вчення, до знайомства з ПБК. З поправкою: "якщо взагалі він існував, і якщо взагалі був Сином Божим/вищою істотою".
Тварина має свій рівень "свідомості". Людина - свій. Боголюдина - існування як дух у чистому вигляді, у всій реалізації тіл. Одна з цілей існування в матеріальному світі. Фініш. "Ціль досягнуто".
Логічно, що кожен учитель в ідеалі доводить своїх учнів до свого рівня. Тому логічно було (до знайомства з ПБК), що якщо все це не фейк, а якийсь великий дух "засвітився", то він даватиме шлях до свого рівня. Тим більш, його предписували віди.

А можливо, все це чиста єресь і Ісус почав набирати учнів, бо, бачте, йому нудно було (як припускається в попередній статті).

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Було здійснене чудо творення матерії - як дійсно демонстрація вищого рівня можливостей. Енергозатратних.
Фокус з вином - це творення грубої матерії, не зв'язаної з вищими прошарками.. рівень найгрубішого матеріального прошарку, у людей для нього перше тіло - в простонароді "плоть". Енергозатратне чудо творення 1го рівня.
Далі йшли й інші демонстрації енергозатратної/будівельної/творчої категорії. Далі іде біо-енергетичне творення - вухо нападнику приклеїти тощо.., зцілення хронічно хворих (відновлення структур тонкої матерії у кількох тілах одночасно), воскресіння інших, та ще й через кілька днів, коли нижчі тіла почали розчинятись, а друге, біо-енергетичне, уже зникло (формування і запуск цілого тіла "з нуля"), власне воскресіння (повернення своїх відірваних тіл назад у найнижче, найгрубіше тіло і інтеграція його собі до користування - інтеграція з іншими тілами - якраз тоді і жахнув енергетичний спалах, що залишився на плащаниці. "стиковка"/інтеграція)
Тобто. Усе це категорія творення. На різних рівнях.

Здібності/сітхи - були звичайними для розвинутих людей. Деякі навіть на рівні народного "саме собою розуміється". Бо це всього-лиш можливості розвинених тонких тіл. І вони гарантовано пробивались у вже розвинених нових учнях. Тому Ісус показав їм "дещо інше".

Під звичайними мається: керувати енергіями різної природи (он, село спалити хотіли, необачні!); як проявлялась сітха/здібність Петра, що можливо пов'язана з землею, не відомо; чути думки інших людей, бачити якесь тонке тіло, знати що з тобою може відбутись; знати, що може відбутись, якщо карму радикально не змінити; відати кармічні канати; отримувати знання, що відбулось раніше тощо.. - тобто, будь-які здібності, що "не предполагають" великих затрат енергії і змінювання/творення матерій.

В Євангеліє бачим чуда - творення матерій різної природи. Творення різних світів. "ярусів" реальності.
це вже не можливості/"накачаність" психіки(тіл) - вміле оперування наявними матеріями - для чого достатньо мати чисте і розвинене відповідне тіло.
це вже демонстрація/прояв сили духа, який творить матерію. Дух - істинне я, духовна вічна субстанція. джерело всього живого - впорядкованих матеріальних енергій - себто, тіл.

Відбувалась демонстрація якості/сили саме духа, а не душі=психіки=тонких тіл. "показую як для дибілів на пальцях" - на грубій матерії(воді) - на тому рівні, який ви можете сприйняти - бо маєте в нормі відповідні тіла - оперуєте цими прошарками реальності - "перебуваєте на цих платформах"(вумняча модна фраза, як каже професорка Хогвардса - "завжди мріяла сказати цю фразу"))). Далі по ходу навчання були демонстрації на інших, доступних для уснів, "платформах". До речі, отой випадок з посіпаками, які приперлись схопити Ісуса - щось вони різко "передумали" і щось їм розхотілося - "не виключаю"(також модний вираз), що Ісус їм підрихтував якесь тіло тоді, що в них ставлення змінилося, і вони були змушені його взяти тільки тому що Юда продовжив алгоритм домовленості, (так само як Юда алгоритмом був змушений цілувати). Щось між посіпаками і Ісусом відбулось, чого не помітив Петро(здається) і відтяв вухо... Ісус геть покидьку, слузі диявола, вухо не клеїв-би. Швидше за все - підрихтував душу посіпаці. Не виключено, що сформував/створив тіло-друге (5те, 6те).

  • Собака має 4те, "ментальне". Оперує "думанням" в зародковому стані (бо тіло ще не вибудуване) - на цьому рівні з нею можна взаємодіяти. максимум. (це як з психопатами - їх максимум - логічний аргумент)
  • У людей - дух вже витворює собі 5те. ("казуальне" чи як там). (почуття - уже аргумент), сердечність. "душевність". є люди що "душі не мають"(5го тонкого) - їх модно психопатами чи надтваринами називати. (до речі, як тільки в Адама і Єви вони розгорнулись/розквіли - тоді ж і поназивали один одного - почуття пішли. а можливо - на розквіті наступного тіла...)
  • 6те "астральне"(здаєтья так зветься). Те що "дійсно особистість", характер, мудрість, відання добра і зла, стійкі зв'язки між тілами що не руйнуються в реінкарнації (зв'язки не руйнуються).. як і самі ці тіла - не зникають безслідно, згортаються після смерті десь через місяць, і розгортаються(творяться) духом зазвичай майже такими-ж, як були в попередньому житті. досить стійка структура. Для щасливих власників цього тіла уже відносини/ставлення/зв'язок(хай навіть з померлими) - це ще й який аргумент. При тому що навіть для 5ти-тільних - це безумство. П'ятитільні можуть поридати(дія 5го) "нащо ти мене залишив", максимум. Не говорю вже за 4тих - тим і подавна така аргументація є "безглуздою"(позбавленою дії 4го)... А собака в куточку спочатку настрашиться(дія 3го) а потім просто сумуватиме(дія 3го).
  • 7ме. Духовне. найбільш наближене до духу. Це коли аріянство - аргумент.

==
не зовсім в тему:
коли ми читаємо ЖС, ми ніби діти, що розмальовують по наперід надрукованих контурах - і вимальовують, наповнюють кольором образи; "вичитуємо", наповнюємо енергією тіла /будуєм структури в тілах, по наперід "надрукованих контурах" - особистих образах, "кресленнях тонких тіл"-матрицях в термінології Філатовича.
Меті так колись з доп. Живого Слова, практично око відновили. На відстані.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

не дивно що в семітів тексти рясніють поняттями світу 3го тіла (страх, жах, злість, плач, "хотілка"/бажання чогось - аргумент,.. навіть для Бога; емоційна драма на сотні сторінок...), достатньо другого (скрегіт зубів(як біо-ен.стан.), всохність, міфи з яскравими спецефектами різних біо-енергій), і трохи 4го, але не багато - там з логікою ще проблеми.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Перенесу сюди, "до теми", і щоб усі коментарі вкупі були.

переконання - це і є орган/частитка/структура/елемент нашого 6го тонкого тіла. яке разом від 2-го по 7ме - наше тонке тіло. бо перше - плоть - називаємо грубим.
формуючи переконання - ми формуєм душу (тонке тіло).

На НО дещо інша класифікація, ось "транскрипція":
"компільована відична" -- "Народний Оглядач"

  • 1ше тіло, грубе -- "плоть"
  • 2,3,4 тонкі тіла -- "душа". А з плоттю разом - фауна, надтварини, психопати, гомо інтеліс, сімплекс(-заст.).
  • 5,6,7 -- "дух", оператор
  • душа, сукупність усіх тонких тіл 2-7 -- прямої транскрипції не може бути
  • усі тіла людини, грубе+тонке, але без духа -- гомо сапіенс = душа + дух(керує), справжня людина, "оператор за компом", дуплекс(-заст.).
  • дух. вічна духовна, нематеріальна частка, істинне я, джерело і суб'єкт будь-якого матеріального існування, будь-якої транс-тілесної конструкції - ? заперечується? Все, що не гомо сапіенс, розвивається і "тримається купи" саме собою. природа сама якось себе розвиває, поки в неї не втілюється дух.
  • людина, дух що має(розгорнув) грубе(1ше) і тонке тіло(2-4,5,6,7)на скільки вже спромігся, тобто плоть і душу -- прямої транскрипції не може бути
  • Іскра Божа (категорія, що дає духу наснаги втілюватись (енергію на розбудову тіл), "любов", "відносини між духом і Богом"? "персональна частка Бога біля духа"? - це зависоко для мене, не зБОГну) -- ? не описуєтсья?
  • Бог (одна конкретна особистість, Батько наш, єдине першо-джерело всього і всіх у всесвіті) -- ? "соборна" особистість - сукупність когось?

===
трансгуманізм - це продукт, який можна "потрогати" четвертим, ментальним тілом - логічно сприйняти, відчути суть і суттєвість продукту, аргументацію.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Богдане, дякую!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Своє перше чудо Ісус здійснив на весіллі в Кані Галілейській. Він перетворив воду на освіжаючий виноградний фреш. Звичайно, це логічно, адже він був боголюдиною і не міг створити із води вино – напій із вмістом алкоголю, який би отруював організм. Новостворена школа Ісуса Хреста діяла за програмою: теорія плюс її практично миттєве підтвердження практикою, що вказувало на істинність поширюваних знань, які завжди продуктивні. Трьома головними складниками навчання були: самозцілення-проповідь-зцілення інших людей. Школа Ісуса Хреста дозволяла всім бажаючим здійснювати осягнення знань про Царство боже (Простір волі), що можна назвати найкращою мотивацією для шляхетних людей.

Радіймо життю граючи!