Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

СБУ попередила крадіжку 300 мільйонів гривень на програмі “Ноутбук кожному вчителю”

Світ:

Йдеться про вимагання від постачальників техніки 30% від суми вартості ноутбуків за можливість їх перемоги на тендері.

Служба безпеки України викрила схему 300 мільйонів гривень під час реалізації програми “Ноутбук кожному вчителю”, заявили на спільному брифінгу МОН, Мінцифри та СБУ.

“Служба безпеки України розкрила деталі зазначеної схеми, були встановлені конкретні особи, які провели перемовини з учасниками ІТ-ринку (…) та домовилися з ними про необхідність завищення цін на понад 30%. Саме ці 30% повинні були бути у вигляді відкатів, за суттю, вкрадені. Хочу підкреслити, що 30% від прибзно мільярда вказаної субвенції – це 300 мільйонів гривень”, – повідомив начальник управління департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

Також він повідомив, що Міністерство цифрової трансформації не причетне до цієї махінації, а всі договори будуть ним переглянуті. Так, результати закупівлі у Волинській області вже скасовані, а проведений тендер у Дніпропетровській області зараз перевіряється.

10 вересня міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй фб-сторінці писав, що злочинну схему організовували шахраї, називаючи себе представниками уряду.

 

 

Наші інтереси: 

Добре, що викрили цю схему. Але ж це було зрозуміло, коли вони тільки проголосили про ініціативу "Ноутбук кожному вчителю!", що ті, хто будуть розподіляти державні кошти, захочуть відкати. Створили проблему, а тепер її героїчно вирішують. Не таким чином потрібно стимулювати вчителів мати персональні комп'ютери або ноутбуки для роботи. Якщо вони хочуть витратити 980 млн гривень на закупівлю ноутбуків для вчителів, треба було розподілити ці кошти серед вчителів, які справді потребують тих ноутбуків. А взагалі, це – ганьба, якщо досі вчитель не має свого власного ноутбука. Як вони працюють? За конспектами 1991 року? Чи просто переказують учням тексти підручника?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Ноутбук кожному вчителю - мізки кожному учню.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Ноутбук кожному вчителю - мізки кожному учню.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Так! :) У Вас же ж є ноутбук? Коли я працювала в школі у 1999-2000, набирала на своєму комп'ютері та друкувала учням на своєму принтері вправи, тексти (підручників з англійської мови тоді не було!) Якщо вчитель хоче працювати, він купить собі ноутбук сам.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Створення проблеми, з її подальшим швидким та ефектним вирішенням - це класичний спосіб показати свою потрібність... Класичний, саме для шахраїв:)

Якщо прагнеш чуда - створюй його!