Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як "історики" з Ермітажу заслали скіфів з України до Сибіру

Світ:

Ермітаж організував виставку "Скіфи – воїни Сибіру" і привіз на неї золото, викопане на території Криму. Брехливу російську історію грубо насаджують світовій науці. Про один з випадків російської історичної брехні, коли скіфське золото, знайдене на території України та присвоєне росіянами, використовується для відпрацювання пропагандистського замовлення, написала днями у ФБ Оксана Загородня.

Як пише у своїй статті на "Діловій столиці" Сергій Ільченко, схопити шахраїв за руку вкрай складно. На вигляд різницю між артефактами не завжди уловлять і фахівці — що все-таки ще не означає "єдності скіфського народу", як не означає такої єдності користування схожими смартфонами в наші дні. Можна, хіба що, провести експертизу мікродомішок в золотих виробах, але це складно і теж не дасть повної гарантії.

Психологічно на Заході все одно не готові до того, що в особі росіян, включаючи благовидних археологів, істориків і мистецтвознавців, вони завжди мають справу з шахраями, злодіями та бандитами, які брешуть постійно і настільки ж природно, як дихають.

Західна публіка спокійно ковтає гібридних кримсько-алтайських "сибірських скіфів". Хоча Алтай і Сибір теж, до речі, не зовсім одне й те саме, нехай навіть Алтайський край РФ і входить у Сибірський федеральний округ.

У чому сенс цього ланцюжка підробок? У тому, що "Росія", перейменована Петром I з Московії, по суті, не має власної історії. І "свою" історію на Росії теж намагаються ліпити вже три століття з чужих клаптиків, крадучи їх, де доведеться: то в Київської Русі, яка відношення до "Росії" ніколи не мала, то в Орді, виродженим уламком якої став Московський улус. А то й у Великої Скіфії, центр якої з пропагандистських міркувань Росія поміщає в Сибір, обґрунтовуючи цим статус Сибіру як "споконвічно російської території".

Але ж Сибір ніяка не "споконвічно російська", це — московська колонія, корінне населення якої було знищене або асимільоване завойовниками. Всім, хто вболіває за долю американських індіанців, варто для порівняння поцікавитися долею корінних народів Сибіру та їх сучасним станом, уникаючи по можливості російських джерел. Хоча докопатися до правди тут буде складно, оскільки "високодуховна" Росія — не "бездушна" Америка. В Америці зустрічалися іноді совісні люди, що фіксували факти геноциду корінних народів і засуджували їх. А в Росії совість завжди була синонімом дурниці, геноцид сусідів — проявом патріотизму і важливою частиною доходів держави, а компрометуючі документи регулярно знищувалися, а потім замінювалися фальшивками.

 Сергій Ільченко звертає увагу, як працює російська система історичних фальсифікацій на прикладі трьох статей про скіфів у "Вікіпедії": українську, строго наукову; російську, відверто пропагандистську; і, нарешті, британську, яка відсотків на 80 складається з російських фейків. Включаючи російську версію карти "Великої Скіфії" на пів Сибіру. Для порівняння можна подивитися й українську карту, на якій Велика Скіфія має розміри куди більш скромні.

Іншими словами, якщо брехню повторювати постійно і досить напористо, до того ж підкріплюючи її сфальсифікованими доказами, в неї мало-помалу почнуть вірити. Точніше, її втомляться спростовувати й приймуть, махнувши рукою, тим більше що розміри та місце розташування Великої Скіфії, на перший погляд, слабо пов'язані з сучасністю. 

Але справа, зрозуміло, не обмежується питанням про межі й про центр Великої Скіфії або про історичні фальсифікації взагалі. Російська брехня тотальна, і, що ще гірше, до цього вже встигли звикнути. 

Наші інтереси: 

Поширювати правду про неправдиву історію РФ. Розвінчувати старі радянські та сучасні пропагандистські міфи РФ. Починаючи із 2006 року, я писала на Скіфську тематику, зокрема, популяризуючи видану у 2005 році книгу Олександра Палія “Ключ до історії України. Друга сторона української прабатьківщини”. У цій книзі чи не вперше професійний історик описав цей пласт історії України без радянсько-російської брехні. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Трипільці-скіфи-слов'яни - це все назви українців, які живуть на своїй Богом даній землі із часів палеоліту!

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Трипільці-скіфи-слов'яни - це все назви українців, які живуть на своїй Богом даній землі із часів палеоліту!

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Наприклад, Московія за Петра І повертала, не читаючи, всю дипломатичну переписку, де її звали Московією. І, таким чином, привчила всіх звати себе Росією. Хоч, жодних прав на це ім'я в неї нема! Так, вона знову привчає світ до думки, що Україна - це частина Московії. Аби світ не опирався її загарбанню нас. Ну, а те, що чергова спроба її звоювання нас близька, свідчить її переселення Лугандонських шахтарів за Урал. Бо, РФ передбачає повну, остаточну руйнацію Лугандонії. Внаслідок своєї агресії проти нас.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!