Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українці мають понад 50 млрд гривень "тіньових заробітків", владна верхівка постарається все вигребти

Категорія:

Світ:

Так вважає голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Міністерство фінансів України розробляє законопроект про непрямі методи податкового контролю громадян.

Закон буде передбачати «зіставлення реального способу життя фізичної особи з наявною податковою інформацією про отримані нею доходи й сплачені з них податки».Тобто органи контролю будуть перевіряти реальне життя і доходи всіх фізосіб-платників податку, пише finance.ua

Раніше голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пояснював наслідки перевірки витрат податковою: у разі, якщо контролери виявлять розбіжність між доходами та витратами, то попросять платника податків пояснити, з яких коштів були здійснені ті чи інші витрати.

Якщо він не зможе підтвердити легальність коштів, то повинен буде сплатити з непідтвердженої суми 18% податку з доходів фізичних осіб (ПДФО). Підтвердити витрати, за словами Гетманцева, платник податків зможе витратами за все життя. Водночас він може скористатися податковою амністією і легалізувати раніше придбані активи, з яких не платив податків.

У Мінфіні не відповіли на запитання, коли закон про «перевірку витрат» українців може набути чинності, проте Данило Гетманцев вважає, що це буде зроблено тільки після завершення податкової амністії й не раніше 2023 року.

Нагадаємо з 1 вересня 2021 року в Україні стартує так звана податкова амністія

Читайте також, що передбачає так звана податкова амністія: до 1 липня 2022 року можна буде декларувати свої активи.


Для інформації:

Новітня Козаччина: середній клас зобов’язаний очолити Україну – в цьому сенс його існування (+аудіо)

Наші інтереси: 

Стежити за новинами у податковій сфері. Розуміти, що державі потрібні кошти, щоб наповнювати державний бюджет і закупляти з нього вакцини, ноутбуки для вчителів, платити ковідні надбавки лікарям і премії, щоб вони більше вакцинували своїх пацієнтів. Треба ще більше податків, щоб фінансувати Пенсійний фонд України, який утримується коштом державного бюджету вже багато років і досі не ліквідований, хоча й недоцільний. Треба більше податків, щоб утримувати так звані незахищені верстви суспільства, штовхаючи "захищені верстви суспільства" (читай – самостійних самодостатніх громадян, які мають свою справу або є професіоналами у своїй галузі та вміють працювати), покидати Україну та їхати за кордон і там відкривати бізнес, купляти собі нерухомість і не бачити свого майбутнього в Україні. У нас вже перевірили всіх олігархів і топ-багатіїв, які десятки років обкрадали державний бюджет? Олександр Крамаренко, редактор видання "Деньги", слушно каже, що цей закон не торкнеться бідних людей і не торкнеться багатих, бо у багатих є юристи, щоб "вийти сухими з води". Будуть трясти середній клас, який встиг заощадити собі пару десятків тисяч доларів, і він зникне в принципі.
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, це продовження пресингу на обдирання і знищення середнього класу. Якщо середній клас не візьме у свої руки управління державою, то владні психопати його просто ліквідують, а всіх інших загонять у цифровий концтабір.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, це продовження пресингу на обдирання і знищення середнього класу. Якщо середній клас не візьме у свої руки управління державою, то владні психопати його просто ліквідують, а всіх інших загонять у цифровий концтабір.

Все, що робиться з власної волі, – добро!