Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Усама Бен Ладен хотів, щоб Президентом США став Джо Байден

Спецтема:

Здивовані? А це є в документах, котрі американці знайшли на віллі, де було знищено Бен Ладена. І опубліковані ці документи були ще у 2012 році.

Ще у 2012 році газета «The Washington Post» опублікувала цікаву інформацію з документів, знайдених під час ліквідації Усами Бен Ладена. Деякі з цих документів було розсекречено і надано у вільний доступ оригінальною арабською мовою та з англійським перекладом.

У 2010 році (за рік до своєї смерті у травні 2011) Усама бен Ладен виношував плани ліквідації Президента США Барака Обами й тодішнього командувача силами США і НАТО в Афганістані генерала Девіда Петреуса (David Petraeus). Для цього Усама планував організувати в Афганістані та Пакистані спеціальні загони, які будуть в змозі підбити літак з Президентом США.

Ясна річ, що в Аль-Каїди не було технічних засобів, щоб здійснити атаку на літак Президента США. Проте досвід атаки 9/11 свідчить, що терористи можуть знайти несподівані обхідні шляхи для досягнення своїх цілей.

Свої надії в організації теракту проти Обами та Петреуса Усама покладав на пакистанського терориста Ілляса Кашмірі.

«Будь ласка, попросіть брата Ілляса надіслати мені кроки, які він зробив у цій роботі», - написав бен Ладен своєму старшому помічникові Атії Абд аль-Рахману.

(До речі, Кашмірі був ліквідований під час атаки американського безпілотника через місяць після смерті бен Ладена).

Мою увагу в цьому документі привернула наступна фраза:

«Чому треба сконцентруватися саме на них. Тому, що Обама є главою невірних, і його вбивство автоматично зробить Байдена Президентом. . . . Байден абсолютно не готовий до цієї посади, що призведе США до кризи. Щодо Петреуса, то він - людина часу. . . і його вбивство змінить хід війни в Афганістані.»

Звичайно, вважати Усаму бен Ладена аж таким собі фахівцем в американській політиці якось не вдається. Проте зауваження доволі цікаве.

А тепер, через 11 років після тих слів бен Ладена маємо Президента США, котрий за пів року на посаді вже призвів до потужної кризи на кордоні США, кризи в економіці, кризи з ковідобісієм, ганебної втечі з Афганістану, "зливу" Північного потоку 2, повернення Путіна із ізгоя в гравця на світовій арені,  тощо.

Так що Усама такі мав рацію.

 

Наші інтереси: 

Некомпетентний Президент - загроза країні

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Богдан Бень.
0
Ще не підтримано

Той випадок коли один маленький влучний факт все розставляє на свої місця.

Коментарі

Зображення користувача Богдан Бень.
0
Ще не підтримано

Той випадок коли один маленький влучний факт все розставляє на свої місця.