Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україну заполонили туристи із Саудівської Аравії. Чому і що привернуло їхню увагу?

Світ:

Головна причина – пандемія коронавірусу. Традиційно саудівці проводять літо в Європі, США, Грузії та інших країнах. Але низка країн посилила вимоги для перетину свого кордону, а в Україну їх пускають навіть з одною дозою вакцинації від коронавірусу. До того ж і віза не потрібна. 

 

З червня місцевий авіаперевізник FLYNAS організував прямі рейси Ер-Ріяд – Київ, трохи пізніше – Ер-Ріяд – Львів, Джидда – Київ і до України хлинув величезний потік туристів із Саудівської Аравії, пише у своїй статті на OBOZREVATEL Тетяна Гайжевська.

Саудитів у нашій країні приваблює насамперед природа, а не міста. Вони проводять в Києві або Львові не більш ніж 1-2 дні, знайомляться з основними пам'ятками і їдуть у Карпати.

Там вони орендують житло ближче до річки чи озера, в тихому відокремленому місці, готують собі їжу на газовому мінігрилі, роблять покупки в невеликих місцевих магазинчиках та відпочивають біля води.

Відпочити в нашій країні можна набагато дешевше, ніж у Європі або США, крім того, їм подобається чудова українська природа, особливо, водойми, поля і ліси – те, чого в їхній країні просто немає. 

Їм також подобаються толерантні українці. Саудівці жодного разу не зіткнулися в Україні з образливим ставленням за ознакою національності чи віросповідання. За весь час відпочинку саудитів в Україні у них не виникало із цим проблем.

Але була мовна проблема. Більшість українців усе ще не в змозі говорити англійською навіть на базовому рівні. Проблеми з англійською виникали на кожному кроці, включаючи аеропорт, готелі, ресторани, пункти прокату машин.

Сім'я із Саудівської Аравії у Києві. Фото: Мар’яна Матвейчук / Хмарочос

Одна сімейна пара, яка вирішила самостійно погуляти Києвом, загубилася і бродила містом 4 години – ніхто з українців не зміг виразно розповісти їм англійською, як знайти дорогу в готель. Часто пояснити англійською не могли й водії таксі. Дивно, але навіть у низці готелів і туристичних баз персонал не міг порозумітися англійською. 

Ще одна проблема – орендувати машину в Україні. На відміну від західних країн, де оренду машини можна замовити одночасно з бронюванням готелю і забрати прямо в аеропорту, в Україні турист із цим натрапляє на труднощі.

Як виявилося, ринок оренди машин в Україні перебуває в зародковому стані. Часто гарної машини просто немає в наявності, а ціни на оренду тих, що є, явно завищені у порівнянні з європейськими. Саудівці також звернули увагу на незрозуміле ціноутворення.

Квартир та готелів в Україні – занадто мало і вони занадто дорого. Туристи із Саудівської Аравії надають перевагу винаймати квартири, де є кухня і можливість самостійно готувати собі їжу. Коли потік туристів був не дуже великим, квартири в Києві та Львові можна було знайти, але потім це стало справжньою проблемою.

Знайти відповідне житло в Карпатах теж було проблематично. Наприклад, окремий будинок можна було орендувати за 5000-6000 гривень за ніч. З огляду на те, що туристи приїжджають у середньому на 2 тижні, сума оренди стає непідйомною навіть для них. 

Крім того, авторка статті відзначає, що у нас в Україні арабському туристу ніде поїсти. Мережа арабських ресторанів у нашій країні також у зародковому стані. Таких закладів вкрай мало, а ті, що є, часто розташовані на околицях міста. Крім того, ціни в них також дуже завищені. Наприклад, в одному із закладів столиці за порцію традиційної арабської страви мансаф із рису і баранини запросили 1000 гривень. Не вистачає індійської або турецької кухні. А в Буковелі ані арабських, ані ресторанів індійської або турецької кухні немає взагалі. Тому більшість туристів-саудитів намагається купити у місцевих жителів у Карпатах барана, зарізати його відразу на природі, а потім харчуватися цим м'ясом кілька днів.

Що стосується нікабу, в який незмінно одягнені всі жінки із Саудівської Аравії, то тут правила не настільки суворі. Коли сім'я відпочиває у відокремленому місці на природі, жінка переодягається в більш звичний для нас одяг.

Крім того, жінки-саудитки зазвичай дуже товариські й доброзичливі, вони не проти поговорити з українками. Але на жаль, і тут головною перешкодою стає незнання мови.

Туристи із Саудівської Аравії, які відпочили в нашій країні, запевнили, що готові приїжджати сюди знову і знову. Україна сподобалася їм. Треба просто вирішити кілька питань. За їхніми словами, головні наші плюси – хороші люди, спокійна обстановка в країні й прекрасна природа.

"Вам потрібно більше розповідати про Україну в соціальних мережах, більше рекламувати себе всіма мовами. Так, ми араби, але ми прості туристи. Ми приїжджаємо сюди, щоб познайомитися з вашою країною, культурою. Просто поважайте нас і допомагайте нам", – цитує саудівських туристів авторка статті.

Наші інтереси: 

Несподівано. Цікаво. З 2004 року ми чекаємо на європейських туристів і сподіваємося на розвиток туризму, але до прийому туристів з інших країн виявилися не готовими. Розуміти, що ціни у нас справді дуже високі. Звичайно, дається взнаки 20% ПДВ на готелі, якого немає, наприклад, в Туреччині. Тобто кінцева ціна на 20% вища для споживача.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, в нас ціни високі чи низькі? Визначиться із цим, будь-ласка.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, в нас ціни високі чи низькі? Визначиться із цим, будь-ласка.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!