Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Японія дивує: що для місцевих звичайна справа, нас може збити з пантелику

Категорія:

Боротьба з коронавірусом – заборона на спілкування в публічних місцях. Наприклад, в громадському транспорті з'явилися попередження, що пасажирам не варто спілкуватися один з одним. Іноземцям також заборонено спілкування з місцевими жителями, щоб запобігати розповсюдженню COVID-19.

На олімпійських об'єктах обслуговуючий персонал іноді приходить на трибуни повболівати за своїх атлетів. Але робить це дуже стримано і тільки за допомогою оплесків. Так було прописано в правилах для уболівальників, яких в результаті не пустили, пише Любомир Луканюк, спортивний журналіст "Сегодня".

На противагу японцям представники американської делегації, які приходять підтримати своїх, не тільки голосно кричать, але ще і дудки використовують. 

Мінімум контактів – головний девіз нинішніх Олімпійських Ігор і Японії. Наприклад, один зі спонсорів Олімпіади роздавав журналістам спеціальні електронні значки. Там вводиш свої дані, додаєш друзів. І коли проходиш повз "електронного" товариша, то значок вібрує. Це означає, що ви вітаєтеся один з одним. І ніяких рукостискань!

Не давайте гроші в руки

Безконтактні покупки в магазинах. Продавець ні в якому разі не візьме гроші з рук, якщо ви розраховуєтесь готівкою. Ви повинні покупку оплатити через термінал, де й отримаєте здачу.

Тримайтеся лівіше

Японія входить в число країн з лівостороннім рухом. Природно, що і люди під час ходьби дотримуються лівого боку доріжки. Тому часто доводиться бачити, як зіштовхується на одній стороні проходу потік європейських журналістів і японських волонтерів, які рухаються в різні боки. Лише британці в цій ситуації почувають себе впевнено. У них теж лівосторонній рух.

Місто без самокатів

У Токіо ви не зустрінете на вулицях електросамокати. Виявляється, в Японії електросамокат повинен бути оснащений поворотниками, стоп-сигналом, дзеркалом заднього виду, а його власник зобов'язаний мати права і дотримуватися всіх правил дорожнього руху.

На самокатах заборонено їздити по тротуарах і велодоріжках, тільки по дорогах загального користування. Більш того, не можна залишати самокат в будь-якому місці. Тільки на парковці. Природно, платній. Зате велосипедистам тут створені всі умови.

Звичні нам ларьки тут давно замінили автомати. По-перше, вони займають дуже мало місця, що в одній з найбільш густонаселених країн світу дуже важливо. А по-друге, їх можна ставити хоч в кожному під'їзді, що і роблять. І по-третє, продавцям не потрібно платити зарплату.

Вхід з тату заборонений

В Японії є кілька тисяч гарячих джерел, які називаються онсен. У більшості з них ви побачите знак – "вхід з тату заборонений". Дотепер татуювання в країні вважаються ознакою приналежності до якудза. Це дуже негативно сприймаються суспільством.

Всі іноземці, які потрапляють в Японію, вражені місцевими туалетами – вони з підігрівом, з музикою, мийкою.

 

 

Наші інтереси: 

Знати, як в інших. Цікаво, що Японія приймає Олімпійські ігри попри те, що багато японців не задоволені цим (хотіли, щоб кошти були направлені на "боротьбу з коронавірусом").

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Японія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Японці нагадали, що татуювання - це тавро, яке вказує на те, кому належить річ. Таврували тварин, рабів і злочинців. Для арійської традиції невластиве таврування. Тому ознакою арійської людини буде відсутність татуювань.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Японці нагадали, що татуювання - це тавро, яке вказує на те, кому належить річ. Таврували тварин, рабів і злочинців. Для арійської традиції невластиве таврування. Тому ознакою арійської людини буде відсутність татуювань.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, це дуже промовиста культурна відзнака - відсутність, або, присутність татуювання.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!