Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Без музики і з кондиціонером. У Києві оновили правила для маршруток

Світ:

Київська міська державна адміністрація (КМДА) підписала договір з переможцем конкурсу на пасажирські перевезення в столиці. Документ посилює контроль над перевізниками й вводить низку вимог до оснащення маршруток.

За словами заступника голови КМДА Костянтина Усова, новий договір на пасажирські перевезення в Києві – "це найбільш глибокий і детальний документ з усіх, які були досі", йдеться на сайті КМДА.

Усов зазначив, що в договорі велика частина "формальних пунктів" замінена на реальні. Як приклад він навів існуючу раніше вимогу про наявність кондиціонера в салоні маршрутки, яке виконувалося формально.

"Пункт про наявність кондиціонера в салоні, який існував десятиліттями, зовсім не означав його справність. Більш того, справність кондиціонера не означало, що він включався, адже перевізники воліли економити на витраті палива", – уточнив Усов.

Представник КМДА також уточнив, що тепер перевізники будуть зобов'язані підтримувати в салоні маршрутки комфортний температурний режим: "Влітку не більше 22 градусів, взимку не менше 15 градусів".

Крім того, договір передбачає ще ряд змін. Серед них:

  • заборона на гучну музику і плакати, компакт-диски та іграшки;
  • кожен автобус повинен бути обладнаний не менше п'ятьма кнопками для зупинки на вимогу;
  • за кабіною водія повинен висіти плакат певного зразка з інформацією про перевізника, водія, способи оплати, а також правами та обов'язками водія і пасажирів.

Водії повинні будуть носити типову уніформу і пройти курс першої медичної допомоги, а також інструктаж про особливості посадки / висадки пасажирів з інвалідністю.

"Всім без винятку перевізникам, які працюють зараз і хочуть і надалі надавати послуги з перевезення на маршрутах міста, доведеться прийняти нові правила. Ми запропонуємо їм добровільно підписати додаткові угоди", – резюмував Усов.

Кого стосуються ці правила

Ці правила поширюються на всі автобусні маршрути загального користування без поділу на звичайний режим і режим маршрутного таксі.

"Вимоги в цих договорах однакові для всіх перевізників, незалежно від форми власності, які перемогли на конкурсі на міські маршрути. З тими, у кого діє ще минулий договір, ми будемо вести переговори, щоб вони добровільно взяли ці правила", – уточнили в адміністрації.

"Ці вимоги не є космічними. Не потрібно поставити на маршрути нові електробуси прямо з заводу, які стоять багато грошей. Ми не говоримо про марку автобуса, про його кольорі поки що. Ми говоримо про якісні характеристики. Навіть в старенькому п'ятирічному" Богдані "можна прибрати компакт-диски, шансон, плакати з голими дівчатами і це стане більш-менш схоже на якусь послугу, а не цей зоопарк ", – додали в КМДА.

Наші інтереси: 

 Не потрібно буде сваритися, щоб водій маршрутки виключив погану музику.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Влітку 22, коли надворі 35 - можна легко простудитись.

Я не меч, я тримаю меч.

Коментарі

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Влітку 22, коли надворі 35 - можна легко простудитись.

Я не меч, я тримаю меч.