Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 33
  • Переглядів: 35

Чудо в Кані Галілейській: виявлено ще одну ворожу вставку в Добру Новину (+аудіо)

Категорія:

Ця історія має подвійний сенс – вона не лише виявляє ставлення Ісуса до вживання алкоголю, а й викриває спробу фальсифікатора збити нас з пантелику.

dyvovkanigalileyskiy-2.jpg

Перетворення води на виноградний фреш
Перетворення води на виноградний фреш

Аудіоверсія: Чудо в Кані Галілейській: виявлено ще одну ворожу вставку в Добру Новину

Ось так виглядає канонічний текст Доброї Новини, що його подає Євангеліє від Івана:

«1. Через три дні було весілля в Кані Галілейській, і була там мати Ісуса. 2. Запросили на весілля також Ісуса та його учнів. 3. Коли ж забракло вина, мати Ісуса каже до нього: Вина не мають. 4. Ісус відповів їй: Що мені й тобі, жінко? Ще не прийшла моя година. 5. Але мати його мовила до слуг: Що тільки скаже вам, робіть. 6. Було ж там шість кам’яних посудин на воду, для юдейських очищень, кожна вміщала дві або три міри. 7. Сказав їм Ісус: Наповніть посудини водою. Вони наповнили їх по вінця. 8. Далі каже: Зачерпніть тепер і несіть до весільного старости. І понесли. 9. Коли староста покуштував воду, що стала вином, – не знав він, звідки воно взялося, знали лише слуги, котрі зачерпнули воду, – закликав молодого 10. і мовив до нього: Кожен чоловік дає спершу вино добре, а як нап’ються – гірше. Ти ж добре вино зберіг досі. 11. Ось такий початок чудес учинив Ісус у Кані Галілейській і тим об’явив свою славу, і учні його увірували в нього. 12. Після цього зійшов у Капернаум він і мати його, і брати, і учні його, і пробули там кілька днів» (Іван, 2.1–12).

Першу вставку видно неозброєним оком: «для юдейських очищень». Пояснимо, що одна мірка – це близько 40 літрів. Йдеться про ємності для звичайного запасу води. Неймовірно, щоб у галілейському поселенні тримали запас води для виконання юдейських ритуалів. Ця вставка вказує на те, що над цим оповіданням попрацювала рука іудейського фальсифікатора.

Наступне, що впадає в око, це суперечність двох речень:

1. Що мені й тобі, жінко?

2. Ще не прийшла моя година.

Перше означає: мені не подобається ця ситуація, тому я не бажаю втручатися. Друге означає: я бажаю втрутитися, але не маю на це права. Як таке можливо?

Для початку погляньмо на загальний контекст описаної події. Марія звертає увагу Ісуса на те, що на весіллі виникла проблема – закінчилося вино. Слово «вино» багатозначне: головне значення – свіжий виноградний сік, але воно також позначає його різновиди різної свіжості.  З тексту випливає, що йдеться про алкогольне вино (так зване «вино четвертого сорту»), а не про виноградний фреш («вино першого сорту»), переварений виноградний сік («вино другого сорту»), розбавлений виноградний сироп («вино третього сорту») чи воду з виноградним оцтом («вино п’ятого сорту»).

Згадана «алкогольна проблема» не викликала в Ісуса жодного співчуття, він явно відмежовується від неї: «Що мені й тобі, жінко?» Небажання Ісуса втручатися в ситуацію легко пояснюється його негативним ставленням до «культурної пиятики».

Проте наступне речення пропонує зовсім інше пояснення: виявляється, справа не в тому, що Ісусу не подобається випивка, а в тому, що «ще не прийшла моя година». Тобто є якийсь наперед установлений часовий графік, за яким начебто діє Ісус.

Отже, маємо дві зовсім відмінні причини відсторонення Ісуса від проблеми – і вони несумісні. З погляду елементарної логіки, має бути щось одне: або «я не бажаю втручатися», або «бажаю, але це невчасно». Натомість при їх поєднанні виходить суперечлива конструкція, щось на кшталт «це було давно і неправда».

Такого роду суперечності зазвичай вказують на факт фальсифікації. У таких випадках одразу ж запитуємо себе: а чи є щось подібне до «ще не прийшла моя година» в інших місцях Євангелія? Відповідь: так, ця фраза є, причому в тексті ще однієї вставки в цьому ж самому Євангелії від Івана (7.8): «мій час ще не настав» (пояснення у книзі «Пшениця без куколю»).  

Сенс обох вставок про «час ще не настав» цілком прозорий. Згідно з іудохристиянською концепцію, Ісус був утіленням своєрідного «інформаційного біоробота», так званого «логоса» в розумінні Філона Іудея – «батька іудохристиянства». Схоже, що саме цей Філон з Александрії Єгипетської був головним фальсифікатором як Євангелія від Івана, так і всього Чотириєвангелія. Згідно з філонівською концепцією, Ісус не мав власної волі, а лише точно виконував програму іудейського родоплемінного бога-егрегора Ієгови. Звідси і «мій час ще не настав», мовляв, треба діяти чітко за графіком.  

Отже, що відбулося на весіллі? Діва Марія каже Ісусу, що закінчилася наркотична випивка і народ засмучений. Ісус відповідає, що це не наша проблема і нас це не стосується. Марія віддає слугам короткий наказ виконати усі вказівки Ісуса. Між матір’ю і сином було повне взаєморозуміння, тому Ісус без зайвих слів одразу ж збагнув її задум. Ідея Діви Марії полягала в тому, щоб дати любителям «слабоалкогольних напоїв» дещо значно краще, смачніше, дорожче й вишуканіше, ніж зброджений виноградний сік – дешевий засіб для зовнішнього застосування, передусім промивання ран і дезінфекції. Оскільки перетворення води на фреш для Ісуса було рутинною справою, то він навіть не перевірив, чи здійснилося це диво. Докладніше про це у статті Чому головні аріянські храми присвячені Діві Марії – богородиці, заступниці, цариці (+аудіо).    

У результаті чудесного перетворення народ отримав вишуканий напій, про який міг тільки мріяти. Споживання виноградного фрешу швидко протверезило присутніх і відкрило їхню свідомість до сприйняття чогось вищого. Царство боже потребує ясної свідомості, тому Ісус робив усе для її очищення та просвітлення.  

Фальсифікатор Євангелія не збагнув цієї логіки, тому після незрозумілої фрази «Що мені й тобі, жінко?» дописав банальне «Ще не прийшла моя година» – і в такий спосіб залишив ще один виразний слід своєї брудної справи. На щастя, ми спроможні усе це бачити й робити правильні висновки. Радіймо!    

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Досліджуємо Добру Новину - послання сучасному людству. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Радіймо, друзі !

Крапля віри на всю воду Землі :)

Я не меч, я тримаю меч.

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То, треба ще працювати та працювати, задля повного очищення Доброї Новини. А, краще - грати.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Цитата:
У результаті чудесного перетворення народ отримав вишуканий напій, про який міг тільки мріяти.

Я собі не уявляю нашого пересічного посполитого, щоб він мріяв про "вино першого сорту". Йому потрібна наркотична речовина. Він не знає для чого йому відкривати свою свідомість, бо головне, щоб було що на хліб намастити. І ось це поняття "на хліб намастити" тягне до "вина четвертого сорту", щоб цю свідомість притлумити. Ми це знаємо, це - "норма" сьогодення. Нажаль!

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

У ресторані фруктовий чи овочевий фреш коштує разів у п’ять дорожче, ніж переварений сік. Різниця відчутна не лише за смаковими якостями, а й по грошах.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

А, в більшості продуктових магазинів можна купити лише вино другого гатунку, тобто, пастеризований виноградний сік. Але, попит на нього є! Хоча, й набагато меньший, ніж на алкогольні напої. Мабуть, це таки вино проміжного гатунку, півторашнього:)).

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

У більшості продуктових магазинів відсутній виноградний, та й будь який інший, сік, як продукт. Найчастіше, це "нектар" - жалюгідна копія соку, а правильніше - "узаконений обман"....
Яка різниця між соком, нектаром, морсом та соковим напоєм

Микола Стригунов каже:
А, в більшості продуктових магазинів можна купити лише вино другого гатунку, тобто, пастеризований виноградний сік. Але, попит на нього є! Хоча, й набагато меньший, ніж на алкогольні напої. Мабуть, це таки вино проміжного гатунку, півторашнього:)).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, чому в продажу відсутній непастеризований, згущений способом зворотнього осмосу, виноградний сік з медом? Бо, такий продукт є вельми корисним, вельми смачним, та добре зберігається. Бо мед є природним консервантом, і, також, вельми смачний..

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Марія Бджілка.
0
Ще не підтримано

А як такий сік зробити?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

У наших умовах краще просто споживати виноград.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

А, перетворення води на вино першого гатунку - то є вельми зручний спосіб тренування віри. Спочатку одна крапля перетворюється, потім - дві, ще згодом - три, і т. д. Аж до чверті кубометру:). Цікаво, скільки часу займе подібне тренування, звісно, при наявності віри?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Радіймо, друзі !

Крапля віри на всю воду Землі :)

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав озвучення цієї статті. Слухаємо і поширюємо.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

реальне-що можна уявити.РаДіє

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Тут є пара цікавих моментів. Перший. Діва Марія не керувала весіллям. Там одружувалися цілком чужі Ісусу, та його рідним, люди. Але, Діва Марія була настільки авторитетною та впливовою жінкою, що слуги на весіллі не питали дозволу в своїх господарів, чи треба, чи не треба виконувати її накази. Вони просто мовчки одразу виконали її наказ. Другий. Навряд чи гостям призначалося більше літра отого фрешу кожному. Тобто, гостей було більше 700. Припустимо, що там було три судини місткістю по дві міри, та три - місткістю по три міри. Тоді загальний їхній об'єм складає (2+3)*3*40=600л.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, Миколо, ти правий: весіллям керував весільний староста, а Діву Марію слухались тому, що вона володіла незаперечним авторитетом.

Микола Стригунов wrote: Тут є пара цікавих моментів. Перший. Діва Марія не керувала весіллям. Там одружувалися цілком чужі Ісусу, та його рідним, люди. Але, Діва Марія була настільки авторитетною та впливовою жінкою, що слуги на весіллі не питали дозволу в своїх господарів, чи треба, чи не треба виконувати її накази. Вони просто мовчки одразу виконали її наказ. Другий. Навряд чи гостям призначалося більше літра отого фре

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!