Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Підвищення податків. Уряд прагне залатати дірки в бюджеті

Світ:

Законопроект №5600 не можна приймати, бо він завдасть шкоди бізнесу та економіці України. Більш того, постійними змінами податкового законодавства уряд вбиває довіру іноземних інвесторів.

Про це заявив екс-міністр економіки Сергій Терьохін, повідомляє РБК-Україна.

"Будь-яка податкова система має бути стабільною. Через одну причину. Якщо ви вкладаєте гроші кудись у зростання, інвестицію робите, то вам, принаймні, треба хоча б пів року знати правила гри", – сказав Терьохін.

За його словами, запровадження податкових змін з 1 липня, як це пропонує уряд, є неприйнятним. Так само як і прагнення уряду залатати бюджетні дірки коштом підвищення податків для бізнесу.

"Резерву в нашого уряду немає. Єдиний спосіб покрити ці дірки – позичати або піднімати податки. Але тут знову з позичанням проблема, оскільки вже не всі інвестори в державні папери вірять, що їм заплатять. І не всі вірять у стабільність податкового законодавства", – пояснив Терьохін.

На його думку, ухвалювати законопроект №5600 не можна, бо він завдасть шкоди економіці.

"За пару років отримаємо так званий аутпут, як кажуть, вихлоп. Так не можна. Кожний нардеп має відчувати теоретично відповідальність за прийняття свого рішення", – сказав Терьохін.

Раніше економіст Борис Кушнірук зазначив, що податкові ініціативи уряду спрямовані на збільшення податкового тиску на промисловість і призведуть до її знищення.

Зміна податкового законодавства посеред бюджетного року, зокрема підвищення ставки акцизу, є абсолютно неприйнятним, оскільки це негативно позначиться на фінансових результатах підприємств. Про це заявив в.о. генерального директора AB InBev Efes Денис Хренов, повідомляє Цензор.нет.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що підняття податків – це поганий знак. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

86 % підприємців не сплачують податки.РаДіє

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

86 % підприємців не сплачують податки.РаДіє

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Самозабезпеченці не є платниками податків а за радянським податковим кодексом, який ніхто не приймав, мікропідприємці ( до 2 млн. євро) не є платниками податків до державного бюджету, лише у місцевий бюджет, але такого не існує.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.