Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Окупаційні адміністрації в ОРДО взяли тисячі дітей у заручники

Світ:

Підконтрольні Російській Федерації структури в окупованих районах Донецької області намагаються заблокувати виїзд дітей на вільну територію України, змушуючи їх при досягненні 14-ліття отримувати фейкові «паспорти» від окупаційних режимів, а також громадянство Росії.

 Раніше виїзд дітей 14-16 років з території ОРДО дозволявся на підставі українського свідоцтва про народження. Наразі окупаційні органи заборонили перетин КПВВ, а також тимчасово неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону, вимагаючи незаконних документів, йдеться на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

«Така практика різко посилилася за останні пару тижнів. Це відповідь Росії на програму реінтеграції молоді з ТОТ, яку ми розширюємо. Минулого року суттєво спрощено умови вступу абітурієнтів з ТОТ до українських вишів. Цього року запроваджено програму додаткової підготовки, коли діти впродовж двох місяців зможуть безкоштовно жити у гуртожитках, отримувати стипендію, проходити адаптацію і готуватися до навчання. У програмі беруть участь 23 університети, в тому числі – лідери української освіти, такі як Київський національний, Львівський національний, Київський та Харківський політехнічні, Харківський авіаційний тощо. Все більше людей розуміє, що ніяких перспектив для дітей в ОРДЛО немає. Тому окупаційна влада намагається заблокувати перетин. Як привід використовується епідемія коронавірусу, тепер ще додаються формальні заборони для дітей», – заявив віцепрем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

"Брати дітей у заручники через політичні мотиви – це і є тероризм. Більше того, це наочний доказ того, як російська сторона насправді «прагне» врегулювання. Також Мінреінтеграції працює над спрощенням процедури отримання молоддю з ТОТ своїх перших українських паспортів. Зараз ми проводимо консультації з іншими органами влади, щоб напрацювати оптимальну модель", - сказав віцепрем'єр-міністр.

Нагадаємо, з 7 червня 2021 року у закладах вищої освіти, коледжах, а також у професійно-технічних навчальних закладах розпочали роботу освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна».

Також у 2021 році Мінреінтеграції запустило пілотний проєкт, який передбачає проведення курсів з підготовки до вступу до державних закладів вищої освіти для молоді з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, АР Крим та міста Севастополя зі стипендіальним забезпеченням.

Реінтеграція молоді – один з пріоритетних напрямків міністерства, тому Мінреінтеграції розробило програму реінтеграції молоді з тимчасово окупованих територій. 

Окрім того, Уряд України впроваджує низку послуг для внутрішньо переміщених осіб та громадян України, що стали заручниками окупаційних режимів, на порталі та додатку Дія.

Наші інтереси: 

Змагання за дітей.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

В інтернеті вже були повідомлення, як 14-15 річні діти нелегально пробиралися на підконтрольну Україні територію, бо не хочуть жити в тому гадюшнику, а легально виїхати без отримання "паспортів динири/линири" не можуть.

Творю, отже існую.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

В інтернеті вже були повідомлення, як 14-15 річні діти нелегально пробиралися на підконтрольну Україні територію, бо не хочуть жити в тому гадюшнику, а легально виїхати без отримання "паспортів динири/линири" не можуть.

Творю, отже існую.

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Отримую насолоду від того, що Велика Україна у певній мірі нагадує вищесказаним Західний Берлін часів Холодної війни, а те, що прихопили москалі - Східний (совєтський). Близький той час, коли мутанти з того боку, вивчив два українські слова "Брати, рятуйте!", будуть дертися на вільні від москалів терени. А може й не мутанти... Тому Великій Україні потрібен власний Берлінський мур. Для фільтрації.

Хай буде!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ні, аналог берлінського муру потрібен саме російським терористам. І, саме вони його будуть будувати, якщо ми це дозволимо своїми діями (наприклад, ніяких наших дій з цього приводу не буде).

Якщо прагнеш чуда - створюй його!