Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Проїзд у громадському транспорті за 20 грн: перевізники Києва скаржаться на збитки

Київський метрополітен і "Київпастранс" зазнали збитків через так званий карантин. Крім того, тарифи не змінюються з 2018 року, а ціни постійно ростуть. На сьогодні метро отримує з одного пасажира дохід у розмірі 6,38 копійки, а проїзд пільговиків ніхто не компенсує.  

21051302.jpg

Фото: Київпастранс

Столичні перевізники звернулися до Київської міської ради та мера Віталія Кличка з пропозицією збільшити тарифи на проїзд, повідомила прес-служба "Київського метрополітену" у Facebook

Керівництво метро та "Київпастрансу" поскаржилися на брак фінансування громадського транспорту в столиці. Якщо проблему з фінансуванням не вирішити прямо зараз, перевізникам не вистачить грошей на оплату послуг постачальників, зокрема, за електроенергію, а також на зарплати співробітникам.

Колектив метрополітену написав у зверненні, що у 2020 році поїзди перевезли майже вдвічі менше пасажирів, ніж у 2019. Зрештою підприємство завершило минулий рік зі збитками розміром 3,421 мільярда гривень. Крім того, днями адмінперсонал вирішили перевести на 4-денний робочий тиждень зі скороченням зарплат.

У документі "Київський метрополітен" запропонував депутатам міськради два виходи із ситуації, які дозволять регулярно перевозити пасажирів і виплачувати зарплати співробітникам: допомога з бюджету в розмірі не менше 1,5 мільярди гривень або підвищення тарифів.

"Згідно з розрахунками на 2021 рік, планова економічно обґрунтована собівартість перевезення 1 пасажира становить 20,04 гривень, а економічно-обґрунтований тариф на 2021 рік становить 21,05 гривня", — підкреслюється в документі.

Представники "Київпастранс" стверджують, що через карантинні обмеження їхній дохід скоротився на 39%. Водночас тарифи на електроенергію зросли в 1,2 раза, а мінімальна зарплата — в 1,75 раза.

Згідно з розрахунками, у 2021 році тариф на перевезення одного пасажира авто- й електротранспортом має становити 25,18 гривні, а електричкою — 78,90 гривні.

"Наявні тарифи у 8 гривень вичерпали себе і створюють колосальні борги для підприємства", — повідомила у зверненні глава об'єднаного профкому Лариса Мельник.

Наші інтереси: 

Розуміти, до чого призвела безтолкова політика Київської влади, коли цілий місяць цього року київський громадський транспорт ходив майже порожнім. Крім того, потрібно розуміти, що з пільговиками треба щось робити: не можуть київські тролейбуси возити одних тільки пенсіонерів (коли з усього салону сплачують за проїзд п'ята, а то й менша частина пасажирів). Хай би платили половину вартості проїзду, як у Польщі. І не потрібно мені говорити, що у пенсіонерів мало грошей! Хай тоді менше їздять або ходять пішки. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Дивна логіка. Якщо держава не платить компенсацію за пільговиків, то її мають включити до плати непільговиків?

Коментарі

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Дивна логіка. Якщо держава не платить компенсацію за пільговиків, то її мають включити до плати непільговиків?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Клоуни догосподарювалися. Як казав один філософ (приблизно), лівацькі експерименти закінчуються тоді, коли закінчуються гроші в бюджеті. Заборона проїзду в громадському транспорті під час ковід-локдаунів – це вершина ідіотизму. До речі, ідіотизм не звільняє від відповідальності.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Тариф у 20 гривень закінчиться тим самим, що і попереднє підвищення вчетверо до 8 гривень. Згадайте, хіба щось кардинально змінилося? Тролейбуси як були брудні - так і залишилися. Інше - так само. Ну добре, ввели технології розрахунку за проїзд, але кондуктори так само їздять, хоча мова була про економію. Філософія "хлібних місць" себе давно вичерпала, як і економіка дешевої робочої сили (для суспільства, звісно). І справа, мабуть, не в бюджеті, для лівацьких екпериментів бюджет не перешкода, придумають ще якісь податки. Наші керівники вміють маніпулювати натовпом, хоча і не дуже добре, комуняки були вправнішими. Про управління процесами в цілісній системі вони взагалі не тямлять. Спитайте будь кого: яка освіта має бути у управлінців? Відчуваю відповідь більшості: юридична і економічна. А де математика? Адже вона описує процеси. А теорія автоматичного управління? А складні і велики системи? Едина теорія для наших керівників - "теорія фінансових схем" і "теорія відкатів".

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Вся ця ситуація ніби штовхає людей до переходу на інші, більш ефективні та дешеві види транспорту...Цікаво, як локдауни та карантини вплинули на популярність електровелосипедів?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Сам придивляюся до альтернативи, зокрема до гіроскутерів і електросамокатів, адже вони менших габаритів порівніно з велосипедами.

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Міський транспорт в сучасному вигляді може зникнути, якщо продовжиться така політика.

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Але він більш ефективний, ніж приватний.