Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 7

Розумієтеся на математиці? – ви расист і сексист! Лівацьке божевілля в США набирає обертів

Категорія:

Світ:

У школах Каліфорнії пропонується впровадити в математичну освіту антирасистську та антисексистську підготовку.

mathematics2019.jpg

Gregory Johnston | Dreamstime.com

Півтора роки тому я переклав і опублікував у «Народному Оглядачі» статтю американського економіста Лі Оганяна про стан викладання математики в школі. У статті він звертав увагу на те, що раніше в Каліфорнії була своя система викладання математики в школі, розроблена на кафедрі математики Стенфордського університету.

Але у 2010 році в США був уведений в дію «Common Core» - загальнодержавний стандарт програми з «мистецтва англійської мови» (знання лінгвістики, літератури та вміння використовувати мову)  та «математики». Common Core встановлює вимоги, що саме має знати учень по закінченні кожного року навчання у державній школі.

Common Core був введений і в Каліфорнії, і з того часу фіксується постійне зниження знання математики каліфорнійськими школярами.

Але ще більше схвилювала Лі Оганяна інформація з іншого західного штату – Вашингтону. Там у місті Сіетл на уроках математики в школі почали викладати, що «математична освіта є расистською», що «математичні знання були привласнені західною культурою», що «західна математика використовується як інструмент влади та утиску, вона позбавляє кольорових людей і громади громадянських прав», «західна математика обмежує економічні можливості кольорових» та інші нісенітниці. У своїй статті пан Оганян застерігав освітян Каліфорнії від повторення цього дурного кроку.

Думаєте, до нього прислухалися? Аж ніяк. Департамент освіти Каліфорнії вніс пропозицію починаючи з 2021 року змінити викладання математики у школах. Комітет, який працює над проектом документа, розглядає отримані зауваження та пропозиції, подані в першій період дискусії, внесе до нього зміни, а потім винесе його на другий 60-денний раунд публічних коментарів у червні 2021 року.

«Математична освіта в США спочатку була структурованою …. підготувати привілейованих молодих білих чоловіків до вступу в елітні коледжі». «Вчителі повинні працювати свідомо, щоб протистояти расистським або гендерним уявленням про досягнення математики». За словами авторів документу, коріння системного расизму та сексизму в США вторглися в математику, і це є основною причиною того, чому так багато каліфорнійських школярів сильно відстають у рівні математичних знань. І для того, щоб це виправити, в математичну освіту має бути впроваджена антирасистська та антисексистська підготовка.

Наскільки відстали каліфорнійські діти? Лише 10 відсотків чорношкірих школярів та лише 15 відсотків школярів-латиноамериканців мають рівень математичних знань, який відповідає вимогам стандарту Common Core. Та більше: менше половини білих школярів мають відповідний рівень.

А от школярі азійського походження сьогодні є найбільш успішними математиками в штаті, і майже дві третини з них відповідають стандартам математичної освіти.

Проте автори пропозиції, які «борються з расизмом в математиці» старанно обходять цей факт і продовжують наполягати, що «математика – це наука для привілейованих білих чоловіків». І тому замість того, щоб покращувати викладання математики – уроки математики будуть заповнювати непотрібними теревенями про «системний расизм».

А ще пропозиція усуває спеціальні програми і заняття для обдарованих дітей. Всі мають бути однаковими. Пропонується якійсь печерний соціалізм. Нагадаю що і в СРСР були спеціальні школи для обдарованих дітей. Є такі й у соціалістичному Китаї. А от каліфорнійські чиновники – проти.

Наші інтереси: 

"Антирасистське" та "антисексистське" божевілля набирає обертів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Робити рівними всіх по знаннях, незалежно від здібностей та працьовитості, на брехливих підставах - ознака диявола. А, створювати ієрархію на основі творчих здібностей та працьовитості - це ознака божественості.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Думаю, що незабаром почнеться білий опір і маятник почне рух у протилежну сторону.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То, будуть опиратися люди, яких привчили, ніби від них нічого не залежить, і які мовчать?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Робити рівними всіх по знаннях, незалежно від здібностей та працьовитості, на брехливих підставах - ознака диявола. А, створювати ієрархію на основі творчих здібностей та працьовитості - це ознака божественості.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Мій досвід - більшість людей не здатна оволодіти математичними знаннями у значному обсязі.
Відсоток нездатних різний для різних етносів. Це і є природне підгрунтя для лівацького божевілля.

Зображення користувача Микола Стригунов.
5
Середнє: 5 (1 голос)

До речі, перше твердження в назві цієї статті є абсолютно вірним! Бо, люди, які добре розуміються на математиці, є, переважно, прибічниками здорового глузду.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Серед населення Землі для дітей диявола найнебезпечніша біла раса. Серед представників білої раси найнебезпечнішими є ті, хто знає математику.
У кожній науці стільки науки, скільки в ній математики. (Е. Кант)
Все піддавай сумніву. (Р. Декарт)
Я думаю, отже я існую. (Р. Декарт)
Аналітичність і незалежність мислення - ось найбільша небезпека для дітей диявола.