Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Європа готує своїх громадян до нового локдауну – "страшний смертоносний вірус" не відступає

Категорія:

Світ:

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Францію найближчим часом "безсумнівно очікують нові рішення" – будуть обмеження для боротьби з епідемією коронавірусу. А глава міністерства охорони здоров'я Польщі попередив про можливість локдауну по всій Польщі.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro Еммануель Макрон сказав на пресконференції 15 березня:

"Безсумнівно, найближчими днями ми будемо ухвалювати нові рішення" і додав, що заходи будуть пропорційними до ситуації у кожному регіоні.

Очікування нового жорсткого карантину в Іль-де-Франс останніми днями "витає у повітрі" через зростаюче навантаження на медичну систему. За останніми даними регіонального агентства охорони здоров’я, показник захворюваності в Іль-де-Франс складає 365 випадків на 100 000 населення (у передмісті Парижа Сен-Сан-Дені навіть 464) тоді як в середньому в країні - 220. При цьому, тут досі діють чимало обмежень, запроваджених під час осінньої хвилі епідемії.

13 березня регіон знову почав відправляти "важких" пацієнтів на лікування до інших міст, де лікарні менш переповнені.

У Парижі вже сьомий тиждень щоденно діє комендантська година з 18-00 до 06-00, а ресторани, спортзали й культурні заклади закриті вже чотири місяці.

Міністр охорони здоров’я Польщі Адам Недзельський попередив, що якщо кількість заражень і надалі ростиме, в країні не виключений національний локдаун, повідомляє RMF24.

"Якщо ми матимемо справу з прискоренням динаміки інфекцій, будуть прийняті рішення про обмеження по всій країні", – заявив міністр охорони здоров'я.

"Щодо кількості заражень, найскладніша ситуація у воєводствах, вже охоплених додатковими обмеженнями", – заявив Недзельський.

 Вармінсько-Мазурське, Поморське, Мазовецьке і Любуське воєводства країни, де захворюваність COVID-19 знаходиться на найвищому рівні, перейшли в режим локдауну.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що європейські країни синхронно, наче по команді, починають співати одну пісню. Вакцинація вже не панацея? Чекаємо на нову серію ковідо-серіалу. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Виконують вказівки лялькарів.

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Виконують вказівки лялькарів.

Радіймо життю граючи!