Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вакцинація від вірусів небезпечна і безглузда – інфекціоніст Надія Жолобак

Світ:

Вірусолог припускає, що в Україні вже є природний колективний імунітет, тобто вже досягнуто необхідного порогу у 80% людей з антитілами проти коронавірусу. І це є достатнім для того, щоб вважати розповсюдження коронавірусу обмеженим.  

21021204.jpg

Старший науковий співробітник Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, кандидат біологічних наук Надія Жолобак

Сформований у населення природний імунітет ставить під сумнів доцільність вакцинації. Вакцинацію проти грипу та інших респіраторних захворювань можна порівняти зі стрільбою з гармати по горобцях. 

Загальний відсоток смертності від респіраторних захворювань є мізерним. Вакцинація для людей похилого віку не є ефективною, тому що у старих людей відбувається інволюція імунної системи. 

Надія Жолобак піддає сумніву ефективність вакцинації. Крім того, вона згадала поняття екології вірусів. Приділяючи таку величезну увагу коронавірусу (з примусовою соціальною дистанцією та іншими заходами), ми забезпечуємо нішу для інших вірусів. Груба кажучи, боротьба з грипозною інфекцією стала результатом виникнення коронавірусної інфекції. 

Вона нагадала, що ми постійно жили і живемо разом з вірусами, що ми були сформовані вірусами. Якщо ми порушимо цей контакт, ми можемо змінити себе (і невідомо, в який бік ми себе змінемо). 

Якщо людина бажає вакцинуватися проти коронавірусної інфекції, перш за все вона повинна дізнатися, чи є в неї антитіла. Якщо вони є, то навіщо вакцинуватися? Невідомо у що може вилитися додаткова стимуляція організму. 

Надія Жолобак також відзначила, що психологічний тиск і навіювання, що чинилися на нас протягом останнього часу, мають реальний вплив на наше здоров'я. Стан страху та пригніченості призводить до різкого зниження імунної відповіді людини. Будь-яка хвороба завжди проходить важче, якщо людина залякана. Важкий перебіг хвороби у більшості випадків пов'язаний з психосоматикою.

Науковець зауважила, що ЗМІ зіграли погану роль, коли займалися залякуванням населення. Вона радіє, що 40% українців зберегли здоровий глузд і не хочуть вакцинуватися

Між іншим, вона також висловила здивування щодо вакцинації дітей, у яких ще не сформувалася імунна система, а їх весь час вакцинують. Більш того, вакцинацію постійно повторюють. Це є дуже великим навантаженням на імунну систему, і це навантаження не є адекватним.

 

 

Наші інтереси: 

Вірити фахівцям, а не політикам та засобам масової маніпуляції.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Який вплив має все вище сказане на політиків і засоби масової маніпуляції? Яких непоправних втрат вони зазнали? Втрати повинні бути зубодробильні, із втратою здатності щось говорити і висловлювати будь-які думки в подальшому в даному контексті.

Si vis pacem, para bellum

Коментарі

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Який вплив має все вище сказане на політиків і засоби масової маніпуляції? Яких непоправних втрат вони зазнали? Втрати повинні бути зубодробильні, із втратою здатності щось говорити і висловлювати будь-які думки в подальшому в даному контексті.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Ну не написано в людини на лобі, що вона має природній імунітет! Зате після щеплення можна отримати довідку, а з нею - хоч на край світу.
Хоча, є ймовірність, що світ невдовзі стане схожим на утопічне суспільство з фільму "Руйнівник". Там, як виявилося, після того, як подолали СНІД, з'явився ряд нових вірусів із не менш хитромудрими назвами-абревіатурами. Їх теж подолали - і, судячи з усього, успішно. Натомість, людству довелося відмовитись від поширеної практики обміну рідинами (що можна вважати за велике досягнення!).

Поки дихаю - сподіваюсь!